REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Marija Grabštaitė (nuotr. Instagram)

Dainininkė Marija Grabštaitė jau kurį laiką mažiau matoma viešumoje, tačiau tai nereiškia, kad ji nekuria. Atvirkščiai – mergina tikina, kad šiuo metu kaip niekada anksčiau yra į save įsigilinusi, paskendusi muzikinėje veikloje, o su tuo atėjo ir nemažai pokyčių.

29

Dainininkė Marija Grabštaitė jau kurį laiką mažiau matoma viešumoje, tačiau tai nereiškia, kad ji nekuria. Atvirkščiai – mergina tikina, kad šiuo metu kaip niekada anksčiau yra į save įsigilinusi, paskendusi muzikinėje veikloje, o su tuo atėjo ir nemažai pokyčių.

REKLAMA

Šiandien naują savo dainą pristatanti atlikėja papasakojo, kuo dabar gyvena, bei kodėl, jos manymu, kai kuriems atlikėjams Lietuvoje kurti yra sunku.

Marijos socialinių tinklų sekėjais tikriausiai pamena, kad dar prieš maždaug pusę metų atlikėja klausė gerbėjų, kur gyventi geriau – Kaune, ar Vilniuje? Ir nors pastaruosius metus mergina gyveno sostinėje, dabar ir vėl grįžo į gimtąjį Kauną.

„Myliu abu miestus – tiek Vilnių, tiek Kauną.Tiesiog gavau gerą pasiūlymą, ir tai nulėmė mano apsisprendimą. O greitkelį nuo Kauno iki Vilniaus pravažiuoju greičiau, nei per Kauno ar Vilniaus pikus per patį miestą…“ , – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto savo sprendimu palikti sostinę, Marija yra labai patenkinta. „Turbūt gyvendama Vilniuje niekada negalvojau, kad būsiu tokia laiminga grįžusi į Kauną… Viskas taip sava, artima, ir, svarbiausia, šeima, kurios labai pasiilgau, dabar šalia. Esu tikra kaunietė. Yra sakoma, kad tikru miesto gyventojumi žmogus laikomas tuomet, kai ten užaugo bent trys kartos. O aš – jau ketvirtos kartos atstovė“, – juokėsi M. Grabštaitė.

REKLAMA

Tiesa, Marijos gerbėjai galėjo pastebėti ir tai, kad dainininkė pakeitė ir savo „Instagram“ vardą. „Aka Maria“ reiškia „taip pat žinoma kaip Marija“. Vardą norėjau keisti jau senokai. Dabar, kai labiau save pažįstu, žinau, ko noriu, kaip noriu atrodyti, kaip skambėti, žodžiu, bręstu, tame tarpe norisi ir „brandesio“ vardo. Tai – lyg naujas etapas“, – tokį savo pasirinkimą komentavo ji.

M. Grabštaitė pridėjo, kad svarbiausia nelikti stovėti vietoje, nes tai nepatiktų tiek jai, tiek ir jos gerbėjams: „ Pokyčiai yra tokie, kad labiau koncentruojuosi į tai, ką geriausiai galiu iš savęs ištransliuoti. Visgi 90 tūkst. fanų „Instagram’e“ nenori manęs matyti tokios pačios – jie auga ir aš augu su jais.“

REKLAMA
REKLAMA

Jau kurį laiką Marija ir vis rečiau pastebima įvairiuose kviestiniams svečiams skirtuose renginiuose – būdama sostinėje anksčiau mergina čia lankydavosi išties dažnai. Vis dėlto dabar tam yra rimta priežastis.

„Atėjo laikas, kuomet noriu išsigryninti, kas esu, apie ką esu, kur einu, ir kokią žinutę siunčiu savo klausytojui, fanui, sekėjui ar gerbėjui. Viešumos tikrai nevengiu – gal paprasčiausiai į tai žiūriu atsakingiau“, – sakė atlikėja.

Šiandien M. Grabštaitė pristato ir naują savo kūrinį, o taip pat prabilo ir aktualia tema atlikėjams, kuriantiems Lietuvoje.

„Visi pasirodysiantys nauji kūriniai yra apie tai, kaip visuomenė vertina jaunus ir talentingus žmones, kaip reikia pažinoti 2-3 žmones muzikos versle, kad tu būtum „pripažintas“… Man tokie dalykai yra nepriimtini. Esu, kas esu, ir kursiu, dainuosiu, dalinsiuosi ta muzika tokia, kokią aš jaučiu. Vieniems žmonėms patiks, kitiems ne. Klausytojas visuomet atsirenka pats“, – kalbėjo mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot Marijos, svarbu plėsti bei auginti lietuvių muzikinį skonį: „Kažkam lankstytis ir daryti „lietuviškiau“ aš nesiruošiu, nes daug keliauju po užsienį ir noriu, kad ir Lietuva butu tokia, ką matau ten – o tai pakeisti galime tik per kultūrą ir populiariąją sceną… Juk Zvonkės niekam nebeįdomu, ar ne?“

Ir nors kai kurie atlikėjai teigia, kad mūza kūryboje nė neegzistuoja, M. Grabštaitė kalba kitaip. „Jei imčiau savo amplitudę, tai kuriu tada, kuomet labai skauda, arba yra labai gerai. Kūryba – tai jausmas, kuris kyla is pačių sielos gelmių“, – sako ji.

Naują Marijos kūrinį galite išgirsti čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų