REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Kamilės Matkevičienės makiažas Gretai Lebedevai ir Indrei Bulinskaitei (tv3.lt fotomontažas)

Kamilę Matkevičienę daugelis merginų žino ne tik kaip vizažistę, bet ir kaip tikrą žvaigždžių makiažo specialistę – savo rožinėje studijoje žinoma moteris yra pagražinusi ne vieną garsų veidą.

13

Kamilę Matkevičienę daugelis merginų žino ne tik kaip vizažistę, bet ir kaip tikrą žvaigždžių makiažo specialistę – savo rožinėje studijoje žinoma moteris yra pagražinusi ne vieną garsų veidą.

REKLAMA

Kamilė atvirauja, kad dažnai makiažą kurti neeilinių veido bruožų merginai yra už viską įdomiau, o, bėgant metams, keičiasi ir jos pačios braižas. Naujienų portalui tv3.lt Kamilė papasakojo apie vizažisto profesiją, svajones ir idealias klientes.

Dar anksčiau naujienų portalui tv3.lt Kamilė yra sakiusi, kad jos, kaip vizažistės, kelias prasidėjo nuo mokomųjų makiažo vaizdo klipų „YouTube“ platformoje. Vėliau sekė jau ir profesionalūs vizažo kursai, o vėliau K. Matkevičienė turi savo grožio studiją. Tiesa, ji ypatinga – čia viskas spindi rožine spalva.

Dabar tarp Kamilės klienčių – ir daugybė žinomų veidų, pavyzdžiui, Indrė Burlinskaitė, Inga Žuolytė, Vita Jakutienė bei daugelis kitų. „Kreipėsi viena žinoma moteris, vėliau – kita. Taip laikui bėgant pastebėjau, kad jų ateina vis daugiau. Tai – labai svarbus įvertinimas. Gera, kad žinomos Lietuvos moterys savo svarbią dieną patiki būtent man“, – kalbėjo vizažistė.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma vizažistė pasakojo, kad pastaruoju metu tarp visų jos klienčių išryškėjo vienas prašymas: „Žinoma, seku įvairias tendencijas ir atsižvelgiu į klienčių pageidavimus, kurių būna pačių įvairiausių… Pastebėjau, kad labiausiai klientės atėjusios prašo to, ką publikuoju savo socialinėse erdvėse.“

REKLAMA

Pačiai Kamilei iššūkiai nebaisūs – kuo įdomesnių bruožų mergina pas ją apsilanko, tuo daugiau džiaugsmo vizažistei tai suteikia.

„Kuo retesnis ir sudėtingesnis tipažas pasitaiko, tuo įdomiau – susiduri su iššūkiais, ir būtent tokie atvejai išvaduoja nuo rutinos. Tokie pavyzdžiai – itin riebi veido oda, agresyvios formos pigmentinės dėmės, užkritę vokai“, – pasakojo vizažistė.

K. Matkevičienė prabilo ir apie klientę, kurią būtų galima pavadinti kiekvieno vizažisto svajone. „Tai yra tada, kai klientė atėjusi pas meistrą pasako savo viziją ir atsiduoda į meistro rankas pasitikėdama juo 100 proc., o galutiniame rezultate matome laimingas akis“, – šypsojosi Kamilė.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, tai nereiškia, kad Kamilė ignoruoja savo klienčių pageidavimus – atvirkščiai, žvaigždžių vizažistė stengiasi išgirsti kiekvieną merginų norą: „Visada stengiuosi išsiaiškinti, su kokiu įvaizdžiu klientė jaučiasi geriausiai – ar švelniai atrodydama, ar ryškesnė. O tada bendrai kuriame įvaizdį, kurį klientė veidrodyje mato žingsnis po žingsnio.“

Vis dėlto nors specialisto sukurtas makiažas gali paslėpti net ir didžiausius trūkumus, K. Matkevičienė primena, kad įvairūs paraudimai ar bėrimai turėtų būti gydomi kosmetologiniu būdu, o štai prieš apsilankant pas vizažistą odą drėkinti reikėtų jau iš vakaro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vizažistė įvardijo ir didžiausias savo klienčių daromas klaidas: „Dažniausiai atėjusioms klientėms į makiažo pamoką patariu nepamiršti atsižvelgti į veido proporcijas – taip sukursime estetišką įvaizdį.“

O štai kuriant idealų makiažą, svarbios taip pat kelios taisyklės. „Svarbiausia neperkrauti veido odos, vengti griežtų perėjimų ir tamsių spalvų.  Stengtis, kad oda atrodytų gaivi, spindinti ir makiažas būtų tarsi nepastebimas“, – sakė K. Matkevičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų