REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
„Pats sau milijonierius“ (Ievos Jūros nuotr.)

Praėjusį penktadienį kino teatrus pasiekė jau penktoji režisieriaus Tado Vidmanto komedija „PATS SAU MILIJONIERIUS“, kuriame pagrindinį Donato vaidmenį atliko vienas žinomiausių komedinio žanro aktorių Audrius Bružas, rašoma pranešime spaudai.

5

Praėjusį penktadienį kino teatrus pasiekė jau penktoji režisieriaus Tado Vidmanto komedija „PATS SAU MILIJONIERIUS“, kuriame pagrindinį Donato vaidmenį atliko vienas žinomiausių komedinio žanro aktorių Audrius Bružas, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Ir nors pirmoji profesinė T. Vidmanto ir A. Bružo pažintis kino aikštelėje prasidėjo dar 2006 m. filmuojant debiutinį trumpametražį režisieriaus filmą „Gyvenimo obuolys“, vėlesniuose T. Vidmanto filmuose aktorius nesifilmavo. 

Tiesa tokia, kad nors T. Vidmantas ir yra kvietęs aktorių į savo filmo „Gautas iškvietimas“, kuris yra pagrįstas A. Bružo puikiai išmanoma improvizacijos technika, atranką, tačiau aktoriui šio filmo koncepcija pasirodė neįdomi ir jis atsisakė dalyvauti projekte.

Dėl to T. Vidmantas nesvarstė A. Bružo kaip pagrindinio vaidmens atlikėjo ir parašęs savo naujo filmo „Pats sau milijonierius“ scenarijų manydamas, kad ir šį kartą aktorius nesutiks atlikti vaidmens, tačiau paklausęs patarimo iš šalies suprato, kad geriausiai Donatą galėtų įkūnyti tik A. Bružas ir surizikavo jam paskambinti. 

REKLAMA
REKLAMA

„Nors žiūrovui iš šalies gal taip ir neatrodo, bet Donato vaidmuo – labai sudėtingas. Pats komedijos žanras nėra lengvas, nes reikia sugebėt organiškai papasakot istoriją, bet kartu jos neperspausti. Aktoriui čia krenta ir didžiulis iššūkis, ir atsakomybė. O dirbti su Audriumi – tikras malonumas. Ne visada aikštelėje sutinki tokį profesionalą, kuris ne tik atsakingai žiūri į savo darbą, bet ir greitai pagauna visas vaidinamo personažo emocijas ir į jas persikūnija,“ – aktoriaus darbą gyrė režisierius T. Vidmantas.

REKLAMA

Savo atliktu vaidmeniu džiaugiasi ir pats aktorius. „Galiu drąsiai teigti, jog tai, nors ir netipinis, yra geriausias mano vaidmuo kine. Labai džiaugiuosi, kad teko vėl padirbėti su Tadu. Jis labai užaugo. Ir kaip scenaristas, ir kaip režisierius. Gal skambėsiu arogantiškai, bet „Gauto iškvietimo“ aš nesupratau, o nuo filmo „Trys milijonai eurų“ Tado, kaip komedijų kūrėjo, reikalai pradėjo gerėti, todėl su didžiuliu azartu ir malonumu pasinėriau į jo naują projektą,“ – teigė A. Bružas.

Pagrindinis filmo herojus – trisdešimt ketverių metų Donatas Pukys. Jis kartu su savo sužadėtine Laurita ir jos madingu šuneliu Gučiu gyvena Kaune. Už Donatą jaunesnė Laurita dirba Instagramo modeliu. Tuo tarpu Donatas ne tik vadovauja viešbučiui, kurį jam prieš išvažiuodamas gyventi į Šveicariją paliko tėvas, bet visai neseniai įsigijo kriptovaliutų „fermą“ bei sportinį „Lamborghini“ automobilį. Įvaizdis Donatui – svarbiausias dalykas gyvenime. Būtent dėl to jo ir Lauritos veiduose nuolat spindi šypsenos. Visgi viskas pakrypsta netikėta linkme, kai Donatas sulaukia tėvo skambučio.

Filme vienus pagrindinių vaidmenų atliks gerai žinomi aktoriai – lietuviškų komedijų virtuozas Audrius Bružas ir 2017 m. „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą už geriausią antraplanį vaidmenį gavusi Gelminė Glemžaitė, retai kine sutinkamas Vytautas Rumšas vyresnysis ir kiti. Taip pat – visas būrys Lietuvos pramogų pasaulio atstovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų