REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Stumbrų šeima (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Stumbrų šeima jau ne vienerius metus garsėja įspūdingomis šventėmis, po kurių nuotraukos primena tikrus atvirukus. Ne išimtis bus ir šie metai, kai garsi šeima nusprendė atšvęsti Heloviną.

14

Stumbrų šeima jau ne vienerius metus garsėja įspūdingomis šventėmis, po kurių nuotraukos primena tikrus atvirukus. Ne išimtis bus ir šie metai, kai garsi šeima nusprendė atšvęsti Heloviną.

REKLAMA

Ir nors šventė Lietuvoje nėra oficialiai švenčiama, Inga Stumbrienė teigia, kad tai – tik dar vienas būdas praleisti laiką su šeima ir padovanoti daug gerų emocijų mažiesiems. 

Naujienų portalui tv3.lt Inga atskleidė, kad šiai šventei visa šeima ėmė ruošiasi jau labai seniai – jų namuose laukia įspūdingas vakarėlis. „Vaikai šią šventę suplanavo jau prieš gerą mėnesį. Atributus – įvairius vorus ir pabaisiukus – jau renkame nuo vasaros, tad manau, kad šventė tikrai įvyks“, – juokėsi žinoma moteris.

Tiesa, „Facebook“ paskelbusi apie moliūgų paiešką Helovinui, I. Stumbrienė sulaukė ir ne tokių teigiamų atsiliepimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Sulaukiu komentarų, kad tai – ne lietuviška šventė, bet aš manau, kad švenčių pas mus ir taip nėra daug, o juk tai yra galimybė pabūti kartu su draugais, giminėmis, šeima, pasilinksminti, praleisti gerai laiką. O ypatingai, jei tai sukelia kažkokių gražių ir teigiamų emocijų, tai kodėl gi ne? Namus dekoruoti man patinka visada, draugus priimti – tuo labiau, tad kodėl gi nepasidavus tam šventės šurmuliui? Net jei tai ir ne mūsų šventė, bet mes švenčiame ją jau kelis metus“, – teigė ji.

REKLAMA

Pasirodo, kad net ir moliūgų paruošimas šventei – savotiška Stumbrų šeimos tradicija, kuri kartojasi jau ne vienerius metus, o apie tai plačiai informuotos ir jų giminės.

„Mes jau eilę metų skaptuojame, perkame moliūgus ir ieškome jų didelių, mažų, pačių įvairiausių. Tetos ir močiutės žino, kad mes šią šventę švenčiame, tad atveža mums pačius didžiausius užaugintus savo moliūgus. Esame gavę net ir 20 kilogramų sveriančių moliūgų. Tai sukelia vaikams daug gerų emocijų, o mes prie jų susėdę gerą pusdienį praleidžiame kartu. Pjaustome, skaptuojame, kam sekasi, kam nevisai, bet visi stengiasi ir dirba“, – tradicija džiaugėsi Inga.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris pridėjo, kad praėjusiais metais jai šioje šventėje sudalyvauti taip ir neteko, todėl šįkart ketina atsigriebti: „Labai džiaugiuosi, kad šiais metais aš būsiu su šeima, nes praėjusiais buvome suplanavę  daryti didelę Helovino šventę, bet aš išvykau į Dominikos respubliką atstovauti Lietuvą ir negalėjau kartu su šeima švęsti. Man net vaikai sakė, jog tiek ruošiausi, o šventėje taip ir nesudalyvavau.“

Ne ką mažiau svarbi Helovino šventės dalis yra ir įvairūs šiurpūs kostiumai. Anot Ingos, vaikai tam ruoštis jau pradėjo, o pagrindinis jos pačios tikslas – papuošti namus. Tiesa, I. Stumbrienė ir pati neatmeta galimybės šiai šventei įdomiau persirengti. „Turiu visokių minčių“, – intrigavo ji.

Vis dėlto kai kuo Ingai rūpintis tikrai nereikės – visa maisto gamyba pasirūpins jos mažoji kulinarė dukra Estela. „Labai džiaugiuosi, nes šiais metais ji susipažino su nauja drauge, kurios pomėgis lygiai taip pat yra gaminti, tai jos įvairius delikatesus gamins gal net iš vakaro“, – džiaugėsi žinoma moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų