REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
60
Neringa Čekanskė (tv3.lt fotomontažas)

Naujienų portalui tv3.lt paskelbus apie naują pokyčių projektą, kurio metu kardinaliai pakeičiamas moterų įvaizdis, 37 metų Neringa Čekanskė tuo susidomėjo pirmoji. Telekomunikacijų bendrovėje dirbanti moteris pasakojo, kad apie pokyčius svajoja jau ne vienerius metus, tačiau jai visuomet pristigdavo drąsos.

60

Naujienų portalui tv3.lt paskelbus apie naują pokyčių projektą, kurio metu kardinaliai pakeičiamas moterų įvaizdis, 37 metų Neringa Čekanskė tuo susidomėjo pirmoji. Telekomunikacijų bendrovėje dirbanti moteris pasakojo, kad apie pokyčius svajoja jau ne vienerius metus, tačiau jai visuomet pristigdavo drąsos.

REKLAMA

Čia Neringai į pagalbą atskubėjo stilistė Saida Pareštytė, parinkusi drabužius iš naujosios „Reserved“ kolekcijos, kuria pasidalinti sutiko „Polhem PR“.

Neringos išvaizdos pokyčiais rūpinosi populiarus grožio salonas „Figaro“. Čia prie Neringos plaukų net kelias valandas plušėjo plaukų stilistė Reda Ereminė, o vėliau jai makiažą kūrė profesionali vizažistė Julija Estko.

Pokyčius stabdė viena priežastis

Su Neringa susitikome sostinėje įsikūrusiame grožio salone „Figaro“. Iš Kauno jau ryte atvykusi moteris šypsojosi ir neslėpė, kad nepaisant to, kad šios dienos labai laukė, taip pat jaučia ir didžiulį jaudulį. 

REKLAMA
REKLAMA

„Visą naktį nemiegojau, galvojau, kaip ir ką man čia padarys. Iš tiesų, niekam apie tai nė nesakiau – nei draugėms, niekam. Tik ryte pasigyriau savo dukrai. Noriu, kad visi nustebtų mane pamatę“, – dar prieš didžiuosius pokyčius kalbinta sakė N. Čekanskė.

REKLAMA

Moteris prisiminė, kad taip paskutinįkart yra nutikę dar tada, kai ji buvo studentė. Tąkart makiažas ir šukuoseną ją pakeitė taip, kad jos nepažino net mama.

Kukliai fotografui Justinui Auškeliui kelioms nuotraukoms įsiamžinusi Neringa vėliau juokavo, kad nepaisant to, jog šiuo metu jai 37-eri metai, širdyje ji jaučiasi kur kas jaunesnė. Vis dėlto tai, ką matydavo veidrodyje, ją džiugindavo ne visuomet. 

„Jei pats nieko nedarai, o tik apie tai galvoji, nieko ir neįvyksta. Svarbu žengti tą žingsnį, kad kažkas pasikeistų“, – sako moteris pridėdama, kad neretai nuo didesnių pasikeitimų ją sustabdydavo baimė.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, ji neslepia, kad tai – jau ne pirmas kartas, kai bando laimę pasikeisti su specialistų pagalba. Prieš keletą metų Neringa yra bandžiusi dalyvauti televizijos organizuotame pokyčių projekte, kuriame buvo galimybė gultis net ir po plastikos chirurgų skalpeliu.

Ir nors tąkart Neringai nepasisekė, ji neslėpė, kad būtų ryžusis ir operacijoms. Labiausiai ji svajojo apie regos korekciją, tačiau pridėjo, kad būtų norėjusi ir kitokių pagražinimų.

„O dėl plastinių operacijų, tai kas gi jų nenori? Manau, kad būčiau pasikėlusi krūtinę. Galvoju, kad apie plastines operacijas svajoja visos, tačiau tai daro tyliai – niekam apie tai nepasakoja“, – drąsiai kalbėjo Neringa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena iš Neringos svajonių prieš pasikeitimus buvo kur kas šviesesni plaukai. Iš prigimties tamsius plaukus turėjusi moteris ne kartą juos yra dažiusi, taip pat šviesinusi ir galus. 

„Grožio salonuose dažausi plaukus, darausi ilgalaikius tiesinimus. O makiažą darausi tik tada, kai mokosi draugės – jos ant manęs pasibando. Tada ir sau kažko išmoksti – ką maskuoti, kaip gražiai išryškinti akis“, – savo patirtimi dalijosi moteris.

Kalbėdama apie drabužius, Neringa pripažino, kad kai kurių spalvų vis dar bijo, taip pat ne visada pasitiki ir savo jėgomis.

„Kartais tikrai nueinu į šoną, atrodo, kad išvis niekas netinka. Bet manau, kad taip būna visoms moterims – kai priaugi kelis kilogramus, tai renkis nesirengęs – niekas netinka, o kartais paprasti marškinėliai ir džinsai labai gražiai atrodo.

REKLAMA

Manau, kad visos moterys kažkiek moka rengtis, bet stilistė viską mato geriau. Žmogus iš šono dažnai pataria geriau, nes ne visada pats taip sugalvotum“, – sakė ji.

Du įvaizdžiai skirtingoms progoms

Prieš pokyčius salone su Neringa susipažino ir stilistė bei prekės ženklo „NE Inkubatorius“ kūrėja S. Pareštytė. Išmatavusi moterį, išsiaiškinusi jos dydį ir kitus svarbius faktus, stilistė netrukus vyko į „Polhem PR“ studiją rinktis šio sezono topų, idealiai tikusių ir Neringai.

Saida pasakojo, kad žmogui kuriant stilių svarbi ne tik jo išvaizda, todėl vienas pirmųjų klausimų, kuriuos stilistė uždavė Neringai, buvo siekis išsiaiškinti jos darbo pobūdį: „Neringai sukurtas stilius buvo parinktas pagal jos amžių ir veiklą. Kadangi ji dirba ofisinį darbą, norėjosi, kad atrodytų solidžiai, bet tuo pačiu ir labai moderniai, su „cinkeliu“. 

REKLAMA

Būtent todėl S. Pareštytė Neringai sukūrė net du įvaizdžius. Anot stilistės, abu jie panašios stilistikos, tačiau skirtingi. Pirmasis – klasikinis, o antrasis – kiek ekstravagantiškesnis. Bateliais pasirūpino pati Neringa.

„Pirmasis derinys yra labiau pritaikytas laisvalaikiui, o pridėjus švarką, jis taptų tinkamas ir ofisiniam darbui. Šis derinys pabrėžiamas šių metų tendencijomis, čia dominuoja oda – tai yra ir rankinė, ir plisuotas odinis sijonas.

Taip pat parinkau paltą, kuris turi būti kiekvienos moters drabužinėje. Tai yra klasikinis, camel spalvos midi ilgio paltas, kuris niekada nepabos. Jo ilgis labai tinkamas tiek prie midi ilgio suknelių, kuris jas užgoš, ir bus tinkamas tiek vėjuotam orui, tiek pasipuošiant, nes sukuria klasikinį įvaizdį“, – savo pasirinkimą komentavo Saida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Antrasis – ryškesnis, jį galima transformuoti iš darbo į puošnesnį, skirtą teatrui ar susibūrimui su draugais. Švarko spalva – oranžiniai raudona – traukia kiekvieno akį, tačiau suknelė, kuri taip pat turi raudonos spalvos detalių, yra pastelinė. Pastelinės spalvos kiek nugesina visą derinį,  padaro jį klasikiniu. Todėl darbo metu galima vilkėti tik suknelę, o atėjus vakarui – užsimesti švarkelį ir atrodyti kur kas drąsiau“, – sakė ji.

Tiesa, 38 dydį dėvinčiai N. Čekanskei įvaizdis buvo kuriamas naudojant šiuo metu itin populiarius „oversize“ modelius. Jie, anot Saidos, yra ne tik stilingi, bet ir praktiški, nes ypatingai gerai tinka šaltuoju metų laiku.

REKLAMA

„Suknelė ir sijonas yra platėjančių modelių – tai sukuria trapecinę moters figūrą, papuošia abu įvaizdžius. Paltas ir švarkelis yra nuleistais pečiais bei platintomis rankovėmis, o tai puikiai tinka rudenį ir žiemą, nes galima po jais galima nešioti megztinius – puikiai tilps rankovės“, – pridėjo ji.

Pakeista plaukų spalva, šukuosena ir pritrenkiantis makiažas

Kol S. Pareštytė rinko minėtus „Reserved“ kolekcijos apdarus N. Čekanskei, jos grožiu ir pokyčiais toliau ėmė rūpintis tikros savo srities profesionalės – „Figaro“ salono plaukų stilistė R. Ereminė ir profesionali vizažistė J. Estko.

Pirmoji darbuotis ėmė Reda. Plaukų stilistė ne tik nukirpo Neringos plaukus, bet ir pašviesino galus specialia airtouch technika, naudojama populiariam „balayage“ plaukų dažymui. Vėliau R. Ereminė sukūrė Neringai ir romantiškų garbanų šukuoseną.

REKLAMA

Iškart po to Neringa buvo patikėta J. Estko. „Neringa turi nuostabius antakius ir akis – tą mes ir paryškinome. Kadangi darėme gaivų makiažą, gražiausius bruožus reikėjo paryškinti tik minimaliai. Mes visi esame asimetriški, todėl svarbiausia paryškinti tą vietą, kuri veide ar kūne yra gražiausia“, – sakė vizažistė.

Paklausta, ar makiažas ir apranga visuomet turi derėti, J. Estko teigė, kad tai – mitas, vis dėlto bendras vaizdas turėtų būti mielas akiai. „Negerai, jei makiažas iškrenta iš bendro vaizdo – svarbiausia yra visuma, harmonija. Bet kažkokia detalė išsiskirti gali – dabar kaip tik yra labai stilinga, jei atsiranda kažkoks akcentas“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vizažistė užsiminė, kad ypatingas dėmesys pastaruoju metu yra skiriamas antakiams, vis dėlto tai, kas tiks jaunoms, ne visuomet tiks ir vyresnio amžiaus moterims: „Dabar „ant bangos“ yra antakiai – jų forma, pašukavimas į viršų. Tačiau tai daugiau tinka jaunesnėms mergaitėms. Vyresnių moterų antakiai turėtų būti tvarkingi, bet gali būti storesni.“

Paklausta, į ką dar šį sezoną reikėtų atkreipti dėmesį, J. Estko šypsojosi – anot jos, svarbiausia yra gera savijauta, mat šį sezoną madinga viskas.

„Dabar yra toks laikas, kai kiekvienas eina link savitumo, todėl aš ir pati nebėgu paskui madą. Jei šiuo metu populiari raudona, nebūtinai tu visas turi toks ir būti – užtenka kelių akcentų. Taip pat ir su lūpomis, jos gali būti tiek matinės, tiek ir putlesnės, ko tik norisi tą minutę.Svarbiausia, kad viskas derėtų su visuma“, – priminė ji.

REKLAMA

Pasikeitė ne tik išore, bet ir vidumi

Po beveik 7 valandas trukusių pokyčių, N. Čekanskė tapo labiausiai besišypsančia „Figaro“ salono lankytoja. Moteris teigė, kad grožio paslaugos išvargino tik maloniai, “ rezultatas – pritrenkiantis.

„Esu nerealiai patenkinta, pati savęs neatpažįstu“, – bepozuodama fotografui sakė moteris.

Tiesa, pagyrų ji negailėjo ir ją aprengusiai stilistei S. Pareštytei, mat ši ją pateikė taip, kaip pati Neringa niekuomet nebūtų išdrįsusi. Ypatingai moterį sužavėjo ryškus švarkelis: „Į raudoną spalvą nė nebūčiau drįsusi pažiūrėti, bet dabar jau tikrai atkreipsiu dėmesį.“

Išeidama iš salono, N. Čekanskė apkabino visas prie jos grožio prisidėjusias moteris, o laimė nepraėjo ir kitą dieną.

REKLAMA

„Pati jaučiuosi labai gerai – plaukų spalva nereali, negaliu atsidžiaugti. Mano dukrai irgi patiko plaukai bei priklijuojamos blakstienos, kurios man laikosi ir šiandien – sakė, kad jos labai gražios. Draugas sakė: „vau, atrodai išties kitokia!“, – rašė Neringa.

Vėliau moteris dar pridėjo, kad jos pokyčius pastebi ne tik aplinkiniai – pasikeitusi ji jaučiasi ir vidumi. „Pokyčiai, be abejo, įkvėpė pasitikėjimo. Pati apsipirkti dar nebuvau, bet dabar  tikrai nebebijosiu ryškesnių spalvų“, – atskleidė moteris.

Fotografavo: Justinas Auškelis; Drabužiai: iš naujosios „Reserved“ kolekcijos, kuria pasidalinti sutiko „Polhem PR“; Makiažu ir šukuosena rūpinosi: grožio salono „Figaro“ meistrai; Stilistė: Saida Pareštytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų