REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Mantas Stonkus (nuotr. Eimanto Genio)

Spalio 24 dieną Kauno Žalgirio arenoje vyks jau 5-asis jaunimo karjeros festivalis Studfestas, kuriame savo patirtimi dalinsis net 16 pranešėjų – nuo karjeros konsultantų, karių, verslininkų, dėstytojų, iki aktorių, nuomonės formuotojų ir muzikantų.

14

Spalio 24 dieną Kauno Žalgirio arenoje vyks jau 5-asis jaunimo karjeros festivalis Studfestas, kuriame savo patirtimi dalinsis net 16 pranešėjų – nuo karjeros konsultantų, karių, verslininkų, dėstytojų, iki aktorių, nuomonės formuotojų ir muzikantų.

REKLAMA

Vienas iš jų – Mantas Stonkus, kuris sutiko pasidalinti savo patirtimi – nuo mokyklos suolo iki komiko, aktoriaus ir laidų vedėjo karjeros.

Jūsų manymu, ar buvote geras mokinys, studentas? Ir kaip tai galėjo paveikti Jūsų profesinę perspektyvą?

Būdamas mokykloje tikrai nebuvau geras mokinys. Be to, tuometinis požiūris į moksleivį mokytojo atžvilgiu buvo visa kitoks, nei dabar. Būdavo svarbu iškalti, mokėmės tam, kad turėtume žinias ne jokio konteksto ar panaudojimo galimybės. Apie kūrybingumą ar pritaikymą net nebuvo kalbos.

Po mokyklos pasirinkau tokią studijų kryptį, kurioje turėjau pats save ,,pastatyti“ ant kojų. Studijuojant LMTA (Lietuvos muzikos ir teatro akademija) dėstytojai buvo labiau patarėjai, nukreipiantys reikiama linkme ir besidalinantys patirtimi, tačiau reikėjo daug darbo su savimi, kad pasiektum užsibrėžtus tikslus. Išskirčiau kelis svarbiausius dalykus, kurių išmokau studijų laikais: kantrybė, žingeidumas bei nuolatinis informacijos ieškojimas, kitaip tariant - asmeninis tobulėjimas.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi esate aktorius, komikas ir laidų vedėjas, kurią profesinę sritį pasirinktumėte kaip labiausiai patinkančią?

Labiausiai mėgstu gyvą publiką. Būdamas scenoje jauti atmosferą ir kuriasi betarpiškas ryšys su publika. Toks bendravimas mane įkrauna, suteikia daugiausia malonumo ir motyvacijos judėti toliau. Nesakau, kad nemėgstu darbų, kuriuose nėra gyvo kontakto, tiesiog scenoje jaučiuosi geriausiai.

REKLAMA

Jau ilgai vaidinate teatre, kine, kuriate komedijų personažus. Ar turite mylimiausią vaidmenį?Negalėčiau išskirti vienintelio, nes kiekviename personaže jaučiuosi kitaip, kiekvieną kartą pasisemiu vis kažką naujo. Nenoriu pataikauti nei vienam iš jų. Mano nuomone, svarbiausia yra darbas su kiekvienu personažu, kūriniu ir galutinis rezultatas.

Ar turite kokių nors temų, apie kurias vengiate viešai juokauti?

Ištikrųjų nėra svarbu apie ką juokauti, svarbiausia kaip tu juokauji. Apskritai, juk yra labai kasdienišku pavyzdžių - su vaikais juk bendrauji vienaip, o su suaugusiais kitaip. Mano nuomone, svarbiausia jausti publiką, juk ji yra tarsi gyvas organizmas. Būdamas ant scenos pajunti, kokias temas galima paliesti, o kurias palikti nuošalyje. Juokauti galima, o kartais net ir reiktų, apie viską.

REKLAMA
REKLAMA

Su komedijos žanru dirbate ne vienus metus. Kaip pasikeitė Lietuvos komedijos scena?

Tik pradėjus karjerą humoro srityje, mes buvome patys pirmieji ir didelės konkurencijos neturėjome. Šiomis dienomis komikų yra gerokai daugiau, kas mane labai džiugina, o tai reiškia, kad šia sritimi susidomėjimas išaugo. Atsirado daugybė „stand – up“ veidų. Ko labiausiai linkėčiau šiai sričiai – tai nesustoti augti, keistis bei tapti dar įvairesne.

Jei galėtumėte atsukti laiką atgal, kokį patarimą duotumėte pats sau?

Skaityti, skaityti ir skaityti, nes tai yra pagrindinis žinių šaltinis. Kuo daugiau žinosi, tuo geriau turimas žinias pritaikysi ne tik profesinėje aplinkoje, bet ir visame bendravime su aplinkiniais. Linkiu niekada nenustoti tobulėti.

Jau spalio 24 dieną, Kauno Žalgirio arenoje, Mantas Stonkus visiems susirinkusiems papasakos apie savo karjeros kelią ir kiek jo pasiekimus nulėmė sėkmė, įgimtas talentas ir kiek – sunkus kasdienis darbas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų