REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Vitalija Katunskytė su dukra Monika (tv3.lt fotomontažas)

„Tik atvažiavau į parduotuvę... Reikia ir duonos nusipirkti, ir pieno. Paskambinkite man po gerų trijų valandų. Jau turėčiau būti apsipirkusi“, – kitame telefono ragelio gale kalba atlikėja Vitalija Katunskytė. Šlagerių karalienė vis dar aktyviai koncertuoja, todėl vos radusi laisvą minutę skuba pasirūpinti būtiniausiais pirkiniais, dėl kurių trumpam nukeliame mūsų ilgai planuotą pokalbį.

30

„Tik atvažiavau į parduotuvę... Reikia ir duonos nusipirkti, ir pieno. Paskambinkite man po gerų trijų valandų. Jau turėčiau būti apsipirkusi“, – kitame telefono ragelio gale kalba atlikėja Vitalija Katunskytė. Šlagerių karalienė vis dar aktyviai koncertuoja, todėl vos radusi laisvą minutę skuba pasirūpinti būtiniausiais pirkiniais, dėl kurių trumpam nukeliame mūsų ilgai planuotą pokalbį.

REKLAMA

Susiskambiname su Vitalija prabėgus trims valandoms – kaip ji ir prašė. Moteris pati juokiasi, kad jau pirkinių krepšelis pilnutėlis ir saugiai pargabentas į namus Šiauliuose, todėl ji pasiryžusi pradėti mūsų pokalbį. 

„Pražydo sodai“ – tai bene populiariausia estrados dainininkės ir šlagerių karalienės Vitalijos Katunskytės daina, be kurios neįvyksta nei vienas jos koncertas. Jau daugiau nei dvidešimtmetį scenoje koncertuojanti moteris – visuomet pozityvi ir optimistiškai nusiteikusi, nesvarbu, sveikata leidžia ar nebe.   

REKLAMA
REKLAMA

Spalio 6-ąją atlikėja atšventė 64-ąjį gimtadienį, tačiau, kaip ji tvirtino, tam didelio dėmesio neskyrė.

„Gimtadienis buvo, bet eilinis, tai nieko nešvenčiau. Turėjau ir koncertų, tai kolegos pasveikino su gėlėmis, geru konjaku, saldainiais. Nuo Aido Maniko gavau labai gražią saldaininę, iš italų parduotuvės jis man nupirko, žino, kad man patinka išskirtiniai dalykai. Dažnai svečiuose Aidas apsilanko, tai iškart į dešimtuką pataikė, kas man patinka. Išgėrėme kavos, simboliškai paminėjome. Senstu, ką padarysi, bet į nugarą pumpuoju antrą jaunystę“, – juokėsi kitame telefono ragelyje ji. 

REKLAMA

Neslepia, kad yra darboholikė

Vitalija minėjo, kad koncertų kiekiu ji tik gali pasidžiaugti – nors metai bėga, pačių įvairiausių atlikėjų daugėja, bet ji vis dar išlieka įdomi ir populiari.

„Koncertų man niekada nebuvo mažai. Kiti dejuoja, bet man visąlaik labai gerai. Ar mane myli žmonės, ar aš vis dar ant bangos, bet darbo tikrai turiu labai nemažai. Ir jubiliejai, vestuvės, gimtadieniai, ir privatūs, ir skambina bendruomenės, rajonai, miestai... Tik spėk suktis. Pagalvokite, jei per savaitgalį turiu 8-9 koncertus?! Šeštadienį keturi, sekmadienį keturi... Iki pat sausio vidurio toks krūvis ir užpildyta dienotvarkė, – skaičiuoja Vitalija. – Neturiu laisvo laiko, draugai pyksta, kad net laiko kavos išgerti neturiu“, – nusijuokia Vitalija. 

REKLAMA
REKLAMA

Ir tai – tikrai nesumeluota jos gyvenimo realybė. V. Katunskytė sako, kad yra visiška darboholikė ir šio termino ir diagnozės ji nė kiek nesigėdija. 

„Myliu savo darbą, o šitoje sferoje neturiu jokio tingumo. Aišku, pirmadienį jaučiuosi sunkiau, tai pavargus, nepailsėjusi, bet kelios dienos atsigauti ir nuo kokio ketvirtadienio maratonai vėl iš naujo prasideda. Aš nedejuoju, esu labai laiminga, myliu tai, ką darau, o ir šiaip, kas man belieka – vaikai užaugę, anūkai užaugę, dabar negi sėdėti man namuose? Išprotėčiau. Yra noras pasirodyti, pasipuošti, norisi gerbėjus nustebinti, tai naują dainą pristatyti, tai seną kokią sudainuoti“, – kalbėjo ji. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ateityje – svarbūs planai

Pasirodo, kad šlagerių karalienė vis dar intensyviai kuria ir įrašinėja dainas, o jos artimiausiuose planuose – naujas albumas. Vitalija turi net keturis auksinius „Pūko“ muzikinius apdovanojimus, yra išleidusi 5 kompaktinius diskus, 4 iš jų – auksinius. Tiesa, moteris neatsidžiaugia, kad vis dar yra labai laukiama ir gerbiama įvairiuose miestuose bei miesteliuose, kaimuose.

„Dabar dirbu su naujomis dainomis. Žmonės laukia jų, man tai labai smagu. Džiaugiuosi, kad nereikia atšaukti koncertų, jei, pavyzdžiui, nesusirenka žmonės. Aš nesu pasikėlusi, nesu žvaigždė. Man atrodo, kad Lietuvoje nėra žvaigždžių, visi talentingi, visi turime savo nišą. Aš visus gerbiu, myliu. Nereikia nusigąsti, kad susirenka 100 ar 50 žmonių. Esu dainavusi ir 30 žmonių. Atvažiuoji į kaimą, o ten gyventojų atrodo net nėra... Kas čia gali ateiti? Bet ateina, nesvarbu, kiek. Neskaičiuokime tų milijonų – svarbu užtektų duonai, sviestui, mokesčiams ir drabužiams. Aš myliu kaimus, kaimai myli mane“, – džiaugėsi V. Katunskytė. 

REKLAMA

Gerbėjų dovanos

Pasak atlikėjos, ištikimiausios jos gerbėjos – pensininkės. Jos negaili pinigų į jos koncertą, o atvyksta taip pat ne tuščiomis. 

„Man labai smagu, kad tos močiutės ateina susitaupiusios paskutinius pinigus. Tik tam, kad galėtų paklausyti manęs. O atėjusios... Tai man jos kokio kumpio padovanoja, tai kiaušinių, tai grietinės 20 litrų. Sako – iškepiau jums sūrį, skerdžiau kiaulę, turiu lašinių... Man labai patinka ten. Paprasti ir nuoširdūs žmonės gyvenime kaimuose“, – šyptelėjo atlikėja. 

Vitalija pabrėžė, kad su niekuo muzikos rinkoje nekonkuruoja. Pasak jos, visi gali rasti sau vietą, tačiau reikia nepamiršti ir labai svarbaus bruožo – žmogiškumo.

REKLAMA

„Kiti sako, kad jei pas juos nesusirenka 150 žmonių, jie neina dainuoti. Nešokime aukščiau bambos... Sunkūs laikai dabar, atėjo euras, žmonėms brangu pragyventi, sumažėja koncertų ir tų, kurie sau gali tai leisti. Aš pati prie derybų pripratusi, kosmoso kainų tikrai neužsikėlusi... Nesu išlepusi atlikėja. Man nervai jau išoperuoti – neturiu jokio pavydo kitiems atlikėjams. Ne kartą yra buvusi situacija, kaip man prisiskambina užsakovai, sako, kad telefono numerio ieškojo kelis mėnesius, nes niekas iš kitų žvaigždžių neva tai neturėjo... O tada paaiškėja, kad tas, kuris sakė neturįs mano numerio, pats prieš savaitę man skambino... Kaip taip galima pavydėti?“, – klausė moteris. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Koncertas, trukęs 6 valandas

Scenoje ilgus metus koncertuojanti V. Katunskytė taip pat prisiminė ir linksmą istoriją, kaip vienas jos koncertas šiek tiek užsitęsė ilgiau nei buvo planuota... 

„Pamenu, kai nepajutau, kad koncertas užsitęsė 6 valandas... Gavau net barti. Susirinkome 17 valandą, o viskas baigėsi apie 23 valandą... Žmonės nei parvažiuoti negalėjo. Juk autobusai tokiu metu net nevažiuoja!

Nesupratau, kaip man čia taip gavosi. Organizatoriai sakė, kad taip negali būti, kaip aš čia pusės dienos koncertą suorganizavau. Siūlė kelti kainą, bet man geriau pigiau, kad būtų pilna salė, daug kas sau galėtų leisti“, – šyptelėjo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų