REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Evaldas Vaikasas (nuotr. Organizatorių)

Dainininkas, muzikos pedagogas, renginių vedėjas Evaldas Vaikasas vis plačiau žinomas vardas Lietuvos muzikos pasaulyje. Augantis populiarumas pagrįstas ne tik skambiais žodžiais ar vienadiene šlove.

4

Dainininkas, muzikos pedagogas, renginių vedėjas Evaldas Vaikasas vis plačiau žinomas vardas Lietuvos muzikos pasaulyje. Augantis populiarumas pagrįstas ne tik skambiais žodžiais ar vienadiene šlove.

REKLAMA

Talentingas ir charizmatiškas muzikantas vieną po kitos pristato naujas dainas, koncertuoja, sėkmingai dalyvauja įvairiuose muzikiniuose projektuose, rašoma pranešime spaudai.

Vienas naujausių iššūkių dainininko gyvenime – dalyvavimas TV3 televizijos muzikiniame projekte „X faktorius“, kurio pirmosiose atrankose E. Vaikasas sužavėjo tiek teisėjus, tiek žiūrovus, tačiau jaunuolis užmigti ant laurų nesiruošia. Internetinę erdvę pasiekė naujausias muzikanto kūrinys „Jeigu tai tu“.

Evaldas Vaikasas – įvairiaplanis atlikėjas, mėgstantis džiazą bei improvizacijos linkius, tačiau nevengiantis save išbandyti ir populiariosios muzikos, lengvo roko amplua, o jei reikėtų, pasak Evaldo, galėtų ir repuoti. Internetinėje erdvėje neseniai pasirodė naujausias dainininko kūrinys pavadinimu „Jeigu tai tu“. Tai lyriškas, jautrus ir brandus kūrinys, kuriame nostalgiškai kalbama apie meilę ir nuostabią galimybę mylėti. „Tai daina apie meilę, merginą, kuri visada išliks mano širdyje, niekada neišeis ir kurios aš niekada neužmiršiu“, – kūrinio idėją pristato E. Vaikasas.

REKLAMA
REKLAMA

Nors dainoje, regis, nuolat kreipiamasi į konkretų žmogų, dainininkas teigia, kad ši daina nėra skirta išrinktajai. Pasak jo, tai kūrinys apie jausmus, išgyvenimus, kurie neabejotinai aplanko kiekvieną: meilę, netektį, nusivylimą, gebėjimą paleisti ir gyventi toliau. „Visi gyvenime turime sunkių išgyvenimų ir jie nėra blogi. Gyvenime visko nutinka. Įsimylime, o kartais meilė išnyksta, galbūt tas žmogus išeina, tačiau reikia gyventi toliau. Ši daina yra apie bendrus jausmus, tačiau, kai ją dainuoju, prisimenu daug žmonių: ir mamą, kurios netekau, ir savo seną meilę, kurios aš irgi netekau“, – mintimis dalijasi atlikėjas.

REKLAMA

E. Vaikasas atvirauja, esą, nors dažnai spinduliuoja optimizmu, energija, gera nuotaika, linksmumu, savo prigimti labiau yra lyrikas ir net romantikas. „Pats esu lyrikas ir lyrinės dainos mano repertuare užima didelę vietą. Esu linksmas žmogus, dainuoju energingas, linksmas dainas, tačiau lyriškoje muzikoje labiau atsiskleidžia mano prigimtis. Visada gera mylėti ir prisiminti tą neapsakomą jausmą, o ši daina man ypatinga, nes sugrąžina į meilės jausmą “, – svarsto E. Vaikasas.

Šeštoje „X faktoriaus“ laidoje pasirodęs E Vaikasas nepaliko abejingų. „Vienas iš nemaloniausių dalykų yra kai muzikos mokytojas ateina į muzikinę laidą ir „sufeilina“. Bet vienas nuostabiausių įvykių, kai muzikos mokytojas ateina į muzikinę laidą ir padaro taip, kad visi mokiniai didžiuojasi, o teisėjai atidarę burnas spokso ir negali patikėti, ką matė. Jūs esate tas retas vyras per visą „X Faktoriaus“ istoriją, kuris be jokių kalbų ir jokių abejonių padaro įspūdį“, – kalbėjo M. Mikutavičius. Gražių žodžių nešykštėjo ir kiti teisėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Dvejonių nekelia ir jaunuolio tikslai, atvedę į vieną didžiausių scenų Lietuvoje. „Man patinka būti ant scenos, dainuoti, pasirodyti, dalintis gėriu ir muzika su žmonėmis. „X faktorius“ yra viena didžiausių scenų, kur galiu tai padaryti, kad išgirstų ir pamatytų kuo daugiau žmonių. Žinoma, kaip ir visi projektuose dalyvaujantys žmonės atėjau norėdamas nugalėti“, – apie dalyvavimo muzikiniame projekte priežastis kalbėjo E. Vaikasas.

Dainininkas drąsiai teigia, kad iššūkių ne tik nebijo, bet jų ir ieško, todėl ilgos darbo valandos ir galimi nauji amplua jo negąsdina. Anot E. Vaikaso, nebaisu gauti ir nepažintos, sau tolimos muzikinės stilistikos kūrinį. „Čia einu ir todėl, kad save išbandyčiau. Man gyvenime reikia iššūkių ir noriu, kad man duotų dainą, kuri savo stilistika man nebūtų labai artima. Noriu išbandyti kažką naujo, tai, ko nesu bandęs. Aš prisitaikyčiau prie visų kūrinių: galiu ir repuoti, ir džiazą dainuoti. Laukiu dainų, kurios man sudėtingos“, – apie būsimus projekto iššūkius kalba dainininkas.

Daina „Jeigu tai tu“:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų