REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Rebecca Schaeffer (tv3.lt fotomontažas)

1967-aisiaisi gimusiai Rebeccai Lucilei Schaeffer buvo žadama svaiginanti ir pavydėtina karjera. Simpatiška mergina sėkmingai skynėsi kelią į Holivudą, sukūrė ne vieną įspūdingą vaidmenį kine, tačiau viena akimirka sugriovė jaunos merginos gyvenimą. 

5

1967-aisiaisi gimusiai Rebeccai Lucilei Schaeffer buvo žadama svaiginanti ir pavydėtina karjera. Simpatiška mergina sėkmingai skynėsi kelią į Holivudą, sukūrė ne vieną įspūdingą vaidmenį kine, tačiau viena akimirka sugriovė jaunos merginos gyvenimą. 

REKLAMA

Jaunoji aktorė užaugo Oregono valstijoje, jos mama buvo rašytoja, o tėtis – psichologijos mokslų daktaras. Žydų rajone Portlande užaugusi mergaitė nuo pat mažų dienų išsiskyrė savo išvaizda – įsimintinu žvilgsniu, tamsiais ir garbanotais plaukais. 

Mokyklos laikais modelio karjeros keliu pasukusi mergina sulaukė vieno po kito pasiūlymo taip pat ir nusifilmuoti kino juostose, reklamose. Kiek ūgtelėjusi ji išvyko savarankiškai gyventi į Niujorką, kur sulaukė dar daugiau svaiginančių pasiūlymų. 

Rebeccos įsimintiniausias vaidmuo buvo komedijoje „Mano sesuo Sam“. Čia ji vaidino jaunesniąją sesę, kuri po tėvų mirties atsikraustė pas vyresniąją. Šis vaidmuo jai užtikrino tikrai svaiginančią karjerą ir nesibaigiančius pasiūlymus filmuotis. 

REKLAMA
REKLAMA

Visgi lemtingas įvykis nutiko 1989-ųjų liepos 18-ąją. Vakarų Holivude gyvenusi mergina krito po žudiko kulkos. Kaip vėliau paaiškėjo, jos žudiku tapo merginos gerbėjas Robertas Johnas Bardo. Vaikinas jau anksčiau buvo nusižiūrėjęs kitą auką – Samanthą Smith – jauna mergaitė buvo tikra kovotoja Šaltojo karo metais, tačiau būdama vos 13-os ji žuvo lėktuvo katastrofoje. 

REKLAMA

Išaiškėjo, kad vaikinas savo auką sekė trejus metus – jis parašė nesuskaičiuojamą kiekį laiškų Rebeccai, tačiau atsako iš jos sulaukė tik vieną kartą. Dar 1987-aisiais jis vyko į filmavimą, kur tikėjosi, kad išvys savo dievaitę, tačiau apsauga vaikiną tiesiog išmetė. Ne paslaptis, kad kuriam laikui jis atsitraukė nuo jaunos aktorės, persekiojo Debbie Gibson, Madonną ir Tiffany Darwish. Visgi vaikinui nepatiko vienas vaidmuo, kurį 1989-aisiais įkūnijo jo mylėta aktorė Rebecca, jis sakė, kad ji tapo „eiline kale“, todėl slapta sužinojęs jos adresą atvyko prie namų. 

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, kad žudikas sumokėjo 250 JAV dolerių, kad detektyvai jam surastų Rebeccos tikslų adresą. Jo brolis jam padėjo įsigyti šautuvą, nuo kurio kulkos ir žuvo aktorė. 

Maniakas, sužinojęs, kur gyvena jo auka, atvyko nurodytu adresu, paskambino į duris. Rebecca kaip tik tuo metu laukė, kada bus pristatytas naujas scenarijus, tačiau atidariusi duris išvydo ne tai, ką norėjo. Jos gerbėjas ištraukė pačios merginos rašytą laišką su autografu, persimetė keliais žodžiais, tačiau ji jam pasiūlė nešdintis ir daugiau čia nepasirodyti. Vaikinas nuėjo papietauti, tačiau po geros valandos sugrįžo. Akmeniniu veidu duris atidariusi Rebecca net nespėjusi mirktelėti krito nuo šaulio kulkos. Kaimynai dar iškvietė greitąją pagalbą, tačiau ji niekuo negalėjo padėti. 

Vaikiną policija surado labai greitai, o jam buvo paskirta bausmė iki gyvos galvos. Jaunos aktorės mirtis sukrėtė visą Holivudą, kuris tik bandė atsigauti po šiurpios Sharon Tate ir jos draugų žmogžudystės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų