REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Sharon Tate, Roman Polanski (tv3.lt fotomontažas)

1969-ųjų rugpjūčio 9-oji yra viena tragiškiausių datų, sukrėtusių Holivudo gyvenimą. Būtent tą naktį „Cielo Drive“ gatvę sudrebino šiurpi žmogžudystė, kuri pareikalavo penkių nekaltų žmonių gyvybių. 

8

1969-ųjų rugpjūčio 9-oji yra viena tragiškiausių datų, sukrėtusių Holivudo gyvenimą. Būtent tą naktį „Cielo Drive“ gatvę sudrebino šiurpi žmogžudystė, kuri pareikalavo penkių nekaltų žmonių gyvybių. 

REKLAMA

Prieš 50 metų vasaros naktį savo namuose Holivude buvo nužudyta tuo metu vieno garsiausių pasaulio režisierių Romano Polianski žmona Sharon Tate, trys jos draugai ir maistą pristatęs 18-metis vaikinas.

Šiurpi ir negailestinga istorija taip pat buvo prisiminta ir neseniai kino ekranuose pasirodžiusiame filme „Vieną kartą Holivude“. Būtent čia režisierius Quentino Tarantino papasakojo kiek kitokią įvykių versiją, tačiau nė kiek ne mažiau intriguojančią ir šokiruojančią. 

1969-aisiais Romanas Polanski ir jo mylimoji Sharon Tate buvo bene patys sėkmingiausi žmonės Holivude. Netikėtai užsimezgusi meilė, sėkminga aktorės ir filmų kūrėjo karjera, netrukus gimti turėjęs kūdikis... Tačiau R. Polanski gyvenimas vos per vieną akimirką apsivertė aukštyn kojomis. 

REKLAMA
REKLAMA

Savo namuose „Cielo Drive“ gatvėje nakvojusi Sharon trumoam buvo išlydėjusi savo mylimąjį į Europą. Tam, kad nereikėtų vienai leisti laiko, ji pasikviesdavo draugų. Dažniausiais svečiais tapdavo režisierius Voytekas Frykowski ir jos draugė, knygų redaktorė, kavos imperijos paveldėtoja Abigail Folger. Kartu lemtingąją naktį laiką su trijule leido ir buvęs S. Tate vaikinas Jay Sebringas. Pora net ir po skyrybų gerai sutarė, o jų santykiams R. Polanski neprieštaravo. 

REKLAMA

Lemtingą naktį į namus, kuriuose buvo Sharon su draugais, įsibrovė Mansono grupuotės atstovai. Jie brutaliai išniekino aukų kūnus ir tikėjosi, kad paspruks nepastebėti. Ch. Mansonas savo gražiomis kalbomis suviliodavo į Kaliforniją atvykusius jaunuolius, kurie svajojo apie pavydėtiną šlovę, taip paversdamas juos savo sektos nariais. 

Grupelė jaunuolių rugpjūčio 9-ąją atvyko prie R. Polanski ir S. Tate namų, ten nukirpo telefono liniją ir nušovė maistą atvežusį vaikiną. Kitą dieną jo kūną rado už automobilio vairo. 

Į namus įsiveržę žudikai nužudė visas aukas, kūdikį išsaugoti prašusios S. Tate jie taip pat nepasigailėjo. Kiek vėliau krauju ant sienos jie užrašė žodį „Pig“ (liet. kiaulė). 

REKLAMA
REKLAMA

Visa tai pirmoji pamatė kitą rytą namų tvarkyti atskubėjusi Winifreda Chapman. Moteris pamatė išniekintus kūnus ir iškart iškvietė policiją. Vaizdas ir įvykiai moterį labai sukrėtė ir išgąsdino. Kiek vėliau su policija ir žiniasklaida kalbėjusi moteris sakė, kad to vaizdo, kurį ji išvydo, ji negalės pamiršti iki paskutinės gyvenimo akimirkos. 

Visi su tragišku nužudymu susiję grupuotės nariai buvo nuteisti mirties bausmėmis, tačiau jų išvengė, nes Kalifornijoje pasikeitė įstatymai ir jie įkalinti buvo iki gyvos galvos. 

Toks incidentas Los Andžele nužudė tvyrojusią hipių ir taikos nuotaiką. Panašu, kad žudikai aukas rinkosi visiškai atsitiktinai, todėl jie pasėjo milžinišką baimę visame mieste.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų