REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Eglė Straleckaitė (T. Petro nuotr.)

Žinoma šokėja Eglė Straleckaitė atvira – į darbus po dukrelės gimimo ji sugrįžo itin greitai. Dabar jos dukrelei kiek daugiau nei dveji. Moteris atvira: dabar ji kartais susimąsto, ar nereikėjo elgtis kitaip, tačiau tuo pačiu pripažįsta, kad ilgos motinystės atostogos – ne jai.

24

Žinoma šokėja Eglė Straleckaitė atvira – į darbus po dukrelės gimimo ji sugrįžo itin greitai. Dabar jos dukrelei kiek daugiau nei dveji. Moteris atvira: dabar ji kartais susimąsto, ar nereikėjo elgtis kitaip, tačiau tuo pačiu pripažįsta, kad ilgos motinystės atostogos – ne jai.

REKLAMA

Su naujienų portalu tv3.lt šokėja pasidalijo mintimis apie motinystę, darbus, bei kaip viską suderinti, kad laiminga būtų ir ji, ir jos dukrelė.

Šokių mokytoja dabar dirbanti Eglė pasakojo, kad jos pertrauka nuo darbų tetruko 2 mėnesius: „Baigiau dirbti, kai laukiausi 8 mėnesį, ir tada, kai Vakarei buvo mėnuo, vėl pradėjau. Tam įtaką padarė tam tikros aplinkybės. Šiuo metu to galbūt nebedaryčiau – leisčiau sau ilgiau pabūti su vaikučiu namuose.“

E. Straleckaitė prisiminė, kad tada, kai išėjo trumpoms motinystės atostogoms, jos turėtą krūvį perėmė net 4 treneriai. „Dirbau tikrai nemažai, bet aš esu tokio būdo – arba viską darau 100 proc., arba nedarau išvis. Aišku, iš pat pradžių įsiliejau ne tokiu krūviu – tada dirbau vietoje dviejų trenerių. Vėliau, po truputį, perėmiau savo įprastą grafiką“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma šokėja svarstė, kad tikriausiai ilgai ilsėtis jai neleistų vien jau prigimtis. „Manau, kad labai sudėtinga per 2 metus trunkančias motinystės atostogas būti vienai namuose su vaikučiu. Vaikai vienareikšmiškai yra didžiausias turtas ir džiaugsmas, tačiau jie turi savo kaprizų, problemėlių, jie nemoka kalbėti, todėl rėkia, verkia. Būti namuose, tarp keturių sienų su vaikučiu, reikia turėti geležinės stiprybės. Mamos pačios juokauja, kad po motinystės atostogų pamiršta kokios buvo, ir kaip kalbėti su suaugusiais“, – šysojosi Eglė.

REKLAMA

Todėl nors ir būtų norėjusi su dukrele praleisti daugiau laiko, E. Straleckaitė vis dėlto patvirtino, kad, tikriausiai, aukščiau aprašyto varianto pasirinkti nebūtų galėjusi. 

„Bet bent pusę metų, ar kokius 9 mėnesius, jei tik yra galimybė, visoms rekomenduočiau praleisti su vaikučiais namuose, vyrui išleidžiant retkarčiais pasportuoti, ar pasitvarkyti nagų, plaukų. Ir aš tikrai būčiau norėjusi likti namuose su Vakaryte, bet situacija buvo, kokia buvo – reikėjo dirbti. Dabar net negalvoju – gailiuosi, ar ne“, – sakė Eglė.

Dabar žinoma moteris dirba pilnu pajėgumu, o kartais – net ir visas 7 savaitės dienas. „Kadangi tiek nemažai grupių, tenka dirbti visas dienas per savaitę, išskyrus savaitgalius. Nors kartais tenka daryti ir tai, nes vyksta vaikų varžybos. Be to, dažnai esu kviečiama pateisėjauti į vienokius ar kitokius renginius. Mano savaitė visada trunka 5 darbo dienas, o kartais – ir 7“, – sakė Eglė.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, kaip spėja derinti darbus su vaikelio priežiūra, Eglė atsako visiškai nuoširdžiai: „Šis klausimas visuomet yra palydimas su skauduliuku, nes nežinau, ar aš viską spėju suderinti puikiai – nežinau, ar esu puiki mama.“

Tiesa, moters grafikas – išties įtemptas: „Kai dirbu, Vakarytę tenka prižiūrėti kitiems žmonėms, kas tik gali padėti – dėl to iš tiesų save graužiu. Bet, kita vertus, Vakarytei jau 2 metukai – vienaip ar kitaip, ji jau turėtų eiti į darželį (tačiau šiais metais dar nepatekome), arba į kažkokius užsiėmimus. Tačiau taip išpuola, kad aš su ja galiu praleisti pusę dienos, todėl antroje dienos dalyje ji integruojasi į pasaulį ir būna ne vien tik su mama (šypsosi).“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, E. Straleckaitė svarsto: ar tikrai dukrelei būtų geriau, jei mama nebūtų iki galo savęs realizavusi, nuolatos būtų su ja namie.

„Man labai patiko viena perskaityta frazė – mokslininkai ištyrė, kad vaiko laimė nepriklauso nuo to, kiek laiko mama arba tėtis su juo praleidžia namuose. Viskas priklauso nuo bendros nuotaikos, emocijų, bendro namų mikroklimato, kuris, norėčiau, kad pas mus būtų pats geriausias.

Visa esmė ne kiekybėje, o kokybėje. Tikrai tikiuosi, kad mes su Vakaryte turėsime tokį pat nuostabų ryšį, kaip kad aš turiu su savo mama. Man mama yra ramstis, pagalba, patarėja – viskas viename“, – su šypsena pripažino Eglė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų