REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Eglė Straleckaitė (Greta Skaraitienė/Fotobankas)

Žinoma bei profesionali šokėja Eglė Straleckaitė šoka nuo 7 metų, o dabar jau kurį laiką moteris veda pamokas ir tiems, kurie šokius dar tik bando pamilti. Ji neslepia – pastaruoju metu susidomėjimas šokiais vis auga, o norintiems padailinti kūno linijas, tai – geriausia išeitis.

22

Žinoma bei profesionali šokėja Eglė Straleckaitė šoka nuo 7 metų, o dabar jau kurį laiką moteris veda pamokas ir tiems, kurie šokius dar tik bando pamilti. Ji neslepia – pastaruoju metu susidomėjimas šokiais vis auga, o norintiems padailinti kūno linijas, tai – geriausia išeitis.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt šokėja atskleidė savo darbo užkulisius bei paatviravo apie tai, su kuo per visą karjerą teko susidurti pačiai.

Darbas su suaugusiais nustebino

E. Straleckaitė pasakojo, kad pagimdžiusi dukrelę Vakarę, ji jau po mėnesio ir vėl stojo ant parketo  – ėmė vesti pamokas kitiems. O visai neseniai ji ėmėsi dirbti ir su suaugusiais. 

„Labai džiaugiuosi, kad šiemet labai gausiai renkasi solo latino moterys ir merginos, taip pat ir poriniai suaugusiųjų šokiai. Kai kurie ateina mokytis šokti visiškai to nebandę. Dirbu ne tik su vaikučiais (nuo 3 iki 16 metų) – turime įvairaus amžiaus grupių. Anksčiau su saugusiais nedirbdavau, o dabar nežinau, kaip galėjau to nedaryti“, – pasakojo Eglė.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma moteris teigė, kad darbas su vyresniais žmonėmis žavus tuo, kad viskas vyksta lyg ir laisvalaikio forma. Todėl nepaisant to, kad iš salės ji išeina vėlai vakare, puikios emocijos viską atperka: „Dabar kiekvieną vakarą baigiu darbą kone 21.30 valandą, tačiau išeinu su šypsena ir pati užsikrovusi energijos.“

REKLAMA

Šokėją džiugina ir tai, kad pastaruoju metu susidomėjimas šokiais itin išaugo. „Pastebėjau tokią tendenciją, kad žmonės pradėjo ieškoti ne tik sporto salių, ar didelių sporto klubų, bet ir kažko jaukesnio, mažesnio; sportuoti ne tik kilnojant svarmenis, bet ir pajudant kitais būdais. Tai – beprotiškai sveikintina“, – sakė Eglė.

Šokių privalumai, apie kuriuos negirdėjote

Žinoma šokėja tikino, kad šokiai taip pat yra ir vienas iš puikiausių būdų, kaip padailinti kūno linijas, o tuo įsitikinti galima ir remiantis realiais pavyzdžiais.

REKLAMA
REKLAMA

„Pažiūrėkite, net ir kalbant apie šokių projektus, dažniausiai jų metu visi neprofesionalai sukūsta, pagražėja, atsiranda raumenukų. Šokiai – didelis fizinis krūvis, apkrova raumenims, aerobinis ištvermingumas. Visa tai – puikiausias kardio“, – šokių privalumus vardijo ji.

E. Straleckaitė tikino, kad tokios kalbos – tikrai ne iš piršto laužtos: „Kadangi kūno kultūros universitete esu baigusi pedagogikos studijas, galiu drąsiai sakyti, kad šokiai yra vienas iš tų nedaugelio sportų, kur dirba beveik visos raumenų grupės, įskaitant smegenis taip pat (juokiasi).“

Tiesa, pačiai Eglei, šokančiai nuo vaikystės, tai tapo ir savotiška problema. „Mano kūnas visą gyvenimą yra pripratęs prie didelių krūvių, todėl turiu problemą – jei nuimu nors kiek krūvio, tada organizmas labai puikiai aptingsta. Todėl jei savyje aš noriu kažką keisti, man krūvį reikia nebent tik didinti“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Papasakojo, kaip maitintis šokantiems

Neretai eidami į sporto klubus, žmonės renkasi ir specialius mitybos planus, kurie padėtų pasiekti norimų rezultatų. Šokantiems E. Straleckaitė taip pat turi kelis patarimus.

„Kas liečia mitybos planus, apie tai kalbėti atiduočiau specialistams, bet, kitavertus, kadangi tai yra didelio pajėgumo treniruotės, prieš treniruotes siūlyčiau rinktis angliavandenius. O po treniruočių būtų gerai liesesnis maistas“, – šypsosi ji.

Tiesa, vėliau žinoma moteris nusijuokė, mat nors ir gaila, tačiau ir pačiai šių taisyklių jai ne visuomet pavyksta laikytis.

„Kadangi dabar profesionaliai jau nebesportuoju, visą laiką kovoju su tuo tokiu gyvenimo klausimu – ar smagiai gyventi savęs nevaržant, ar vis dėlto save pakankinti. Tai dažniausiai būna ir taip, ir taip – arba palepinu, arba pakankinu, todėl ir pačiai neprošal būtų tas taisykles prisiminti“, – šypsojosi Eglė.

REKLAMA

Pačiai yra tekę susidurti ir su bėdomis

Kalbėdama apie savo karjerą, E. Straleckaitė prisiminė, kad jai yra tekę patirti visko, o kai ko pasekmes jaučia iki šiol.

„Manau, kad profesionalus sportas ir traumos yra absoliučiai neatsiejama. Aš nesu turėjusi tokių staigių, kardinalių traumų, bet tam tikri sveikatos pakitimai, kažkokie ilgalaikiai organizmo pokyčiai ir kitokios problemos, yra iki dabar – tenka jas tvarkytis“, – dabar jau su šypsena sako Eglė.

Vis dėlto tiems, kurie ketina šokiais užsiimti tik savo malonumui, baimintis nėra dėl ko. „Suaugusiųjų tikslas dažniausiai yra ne profesionalumas, o gerai praleistas laikas, deginamos kalorijos, arba visa visuma. Išmokti šokti savo malonumui, žinoti žingsnelius, išmokti valdyti kūną, gerai pasilinksminti, jausti ritmą, vienareikšmiškai yra netgi privaloma kiekvienam. Nesvarbu, kiek metų – ar 5, ar 95 (juokiasi). Niekada ne vėlu pradėti, tik svarbu pataikyti į grupę, kuri yra tavo“, – teigė šokėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų