REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį TV3 laidoje „La maistas“ kartu su pagrindiniais laidos šefais Vyliumi Blauzdavičiumi ir Tomu Rimydžiu, patiekalus iš moliūgų kūrė ir laidos viešnia, tinklaraščio sezoninevirtuve.lt autorė Renata Ničajienė. 

Sekmadienį TV3 laidoje „La maistas“ kartu su pagrindiniais laidos šefais Vyliumi Blauzdavičiumi ir Tomu Rimydžiu, patiekalus iš moliūgų kūrė ir laidos viešnia, tinklaraščio sezoninevirtuve.lt autorė Renata Ničajienė. 

REKLAMA

Namų virtuvės šefe save vadinanti Renata Ničajienė pasakoja, kad gaminimas jos šeimoje turi itin gilias tradicijas. Jos manymu, geras patiekalas visų pirma prasideda nuo kokybiškų ingredientų. Užsukę į jos tinklaraštį „Sezoninė virtuvė“ kiekvienas ras sau patinkantį maisto derinį iš sezono metu populiarių produktų.

Kulinarinėje laidoje „La maistas“ greta patyrusio grilio meistro Vyliaus Blauzdavičiaus ir istorinės virtuvės žinovo, profesionalaus virtuvės šefo Tomo Rimydžio gamino ir Renata Ničajienė, tinklaraščio sezoninevirtuve.lt šeimininkė, net septynių kulinarinių knygų autorė.

Laidos metu Vylius Blauzdavičius stebino gamindamas čili troškinį su tamsiu šokoladu ir tamsiu alumi. Profesionalus šefas Tomas Rimydis siūlė išbandyti avienos šiupinį su grybų sūriu. Tinklaraštininkė Renata Ničajienė žiūrovus nustebino „Vieno puodo makaronų su sezoniškomis rudens daržovėmis“receptu, kurį pagaminsite vos per 12 min.

REKLAMA
REKLAMA

Kviečiame susipažinti su šia tinklaraštininke iš arčiau.

Renata, pristatykite savo tinklaraštį.

Savo tinklaraštį „Sezoninevirtuve.lt“ pradėjau rašyti jau beveik prieš 9 metus. Labai norėjau, kad jis būtų teminis, o kadangi tuo metu labai domėjausi sezoninės virtuvės principais, nusprendžiau, kad mano tinklaraštis taip ir vadinsis! Bus sezoninis ir skleis vietinio sezoninio maisto idėją.

REKLAMA

Kaip prieš 9 metus, taip ir dabar nuo sezoninio maisto niekur neatitrūkau, tai – pagrindinė mano tinklaraščio tema. Jame receptai keičiasi kartu su besikeičiančiais vietiniais sezoniniais ingredientais. Tik laikui bėgant bei keičiantis man pačiai, tinklaraštyje dar atsirado ir natūraliai sveikesnio maisto tema.

Kodėl pavadinote jį sezonine virtuve?

Kadangi buvau nusprendusi, kad tinklaraštis bus apie sezoninį maistą, norėjau, kad pavadinime tai aiškiai atsispindėtų. Prieš 9 metus sezonino maisto idėjos dar nebuvo tokios populiarios, kaip dabar, todėl pavadinimas „Sezoninė virtuvė“ buvo gana retas, nes dauguma tinklaraštininkių savo tinklaraščiams suteikdavo ir savo vardą.

REKLAMA
REKLAMA

Pastebėjau, jog dabar net šnekėdami apie sezoninį maistą, dauguma žmonių  jo nusakymui naudoja žodžių derinį „sezoninė virtuvė“.

Papasakokite, kaip jūsų gyvenime atsirado maisto gaminimas?

Maisto gaminimas mano gyvenime buvo visada. Augau šeimoje, kurioje labai gilios maisto tradicijos. Pati gaminau nuo vaikystės, bet daugiau gaminti pradėjau, kai su vyru sukūrėme savo šeimą. Taigi, jau 22 metus esu namų šefė.

Atsiradus daugiau laiko, maistu pradėjau domėtis profesionaliau: daug skaičiau, žiūrėjau video kursus, lankiausi maisto gaminimo kursuose. Planuodama keliones, visada jas pradedu nuo su maistu susijusių vietų – turgaus, vietinių kavinių ir restoranų, maisto muziejų bei gaminimo kursų. Maisto gaminimas yra mano aistra, atsipalaidavimo būdas ir kūrybinė išraiška. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokius patiekalus gaminti mėgstate labiausiai?

Gaminti mėgstu viską, nieko negalėčiau neišskirti. Svarbu, kad gaminčiau iš kokybiškų ir šviežių sezoninių ingredientų. Manau, kad patiekalas visų pirma prasideda nuo gerų ingredientų, o net ir geriausią patiekalą galima sugadinti naudojant ne pačius šviežiausius ingredientus, tai ypač jaučiama su daržovėmis.

Sezoninės daržovės visada pačios šviežiausios ir skaniausios. Beje, labai mėgstu kepti pyragus ir tortus. Ne veltui 2 iš 7 mano parašytų knygų yra konditerinės.

Įdomu, kokius patiekalus/idėjas rekomenduotumėte skaitytojams, kurie mėgsta gaminti ir skaniai valgyti, tačiau nenori trukti virtuvėje?

REKLAMA

Tokių receptų esu surašiusi net 365 – kiekvienai metų dienai po vieną lengvai ir greitai pagaminamą maistingą receptą mano knygų serijoje „Gero maisto dienoraštis“. Tinklaraštyje irgi dažnai dalinuosi greitos kasdienės vakarienės receptais.

Vieną tokių pasiūliau ir filmuojant laidą „La Maistas“ – vieno puodo makaronai su sezoninėmis daržovėmis, kuriuos paruošite vos per 12 minučių, tiek laiko, kiek reikia išvirti makaronus.

Iš ko semiatės idėjų, susijusių su maisto gaminimu?

Dažniausiai idėjų semiuosi iš kelionių, knygų, filmų, maisto tinklaraščių. O daugiausiai įkvėpimo gaunu turguje pamačiusi šviežias sezonines daržoves, kurios taip ir prašosi būti skaniai pagamintos.

REKLAMA

Taip pat gaminimui įsikvepiu ir savo darže, pati augindama daržoves. Kai žinau, kaip švariai ir ekologiškai yra užaugintos mano daržovės, taip ir norisi jas skaniai pagaminti.

Ką dar be maisto gaminimo mėgstate veikti?

Labai mėgstu keliauti ir auginti daržoves savo paketų lysvių darže. Keliones dažniausiai planuoju iš anksto, įtraukdama su vietiniu maistu susijusias vietas. Kartu su vyru esame pakeliavę Italiją beveik pagal visus regionus. Per vieną kelionę aplankome tik vieną pasirinktą regioną, bet jį kuo nuodugniau išnagrinėjame maistine ir kultūrine prasme.

Taip išragavome Toskanos, Campania, Veneto, Sicilijos, Sardinijos ir kt. Italijos regionus. Keliaujame dažniausiai šaltuoju metų laiku, o šiltuoju – laiką leidžiu vasarnamyje augindama ir besirūpindama savo daržu bei gėlynais. Šis pomėgis mane priverčia atsipalaiduoti ir jaustis laiminga. O be to yra ir labai praktiškas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką jums suteikė dalyvavimas laidoje „La maistas“? Gal įsiminėte patarimus, kurie pravers gaminant ateityje?

Labai nustebau, kad prie šios laidos dirba tiek daug žmonių. Ją prisiminsiu, kaip profesionalią komandą. Labai patiko šefų Vyliaus ir Tomo patarimai. Manau, kad kol dar yra grybų tikrai pasigaminsiu Tomo rodytą grybų sūrį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų