REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Arvydas Stonys (TV Topas nuotr.)

Susidūrusiems su onkologinėmis ligomis bei jų artimiesiems – gera žinia. Į Lietuvoje organizuojamas viešas paskaitas jau rytoj atvyksta Jungtinės Karalystės Kembridžo universiteto profesorius, žymus onkologas Robert J. Thomas, rašoma pranešime spaudai.

5

Susidūrusiems su onkologinėmis ligomis bei jų artimiesiems – gera žinia. Į Lietuvoje organizuojamas viešas paskaitas jau rytoj atvyksta Jungtinės Karalystės Kembridžo universiteto profesorius, žymus onkologas Robert J. Thomas, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Viešos paskaitos iniciatorius – iliuzionistas Arvydas Stonys – ragina visus drąsiai kalbėti apie kovos su onkologiniais susirgimais būdus bei teigia, jog taikant profesoriaus R. Thomas moksliniais tyrimais patvirtintą metodiką, jam pačiam pavyko suvaldyti klastingą vėžio ligą.

Spalio 9 d. 18 val. Vilniaus universiteto teatro salėje vyks vieša paskaita visuomenei „Gyvensenos reikšmė sveikatai ir gyvenimo trukmei. Faktai“, kurią ves žymus Didžiosios Britanijos mokslininkas onkologas profesorius Robert J. Thomas, turintis daugiau kaip 30 metų onkologinių ligų gydymo patirtį.

Spalio 9-10 dienomis viešėdamas Lietuvoje profesorius lankysis net trijuose miestuose – Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje, kur visi susidomėję galės dalyvauti jo paskaitose apie sveikos gyvensenos reikšmę onkologinėmis ligomis sergančių pacientų kasdienybėje.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje konferenciją organizuoja Nacionalinio vėžio institutas kartu su Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikomis, Lietuvos onkologų draugija bei Nacionalinės krūties ligų asociacija, Kaune – LSMU MA Vidaus ligų klinikos,  Klaipėdoje – Klaipėdos universitetinė ligoninė ir Klaipėdos universitetas.

REKLAMA

Profesoriaus su visuomene susitikimo iniciatorius – vienas garsiausių Lietuvos iliuzionistų Arvydas Stonys apie kovą su prostatos vėžiu atvirai kalba jau ne vienerius metus. 

Dar pavasarį atlikti tyrimai parodė, jog liga traukiasi. Žinomas vyras neslepia, jog pasiekti sėkmingų rezultatų pavyko bendradarbiaujant su Lietuvos medikais ir vadovaujantis profesoriaus R. J. Thomas moksliniais tyrimais patvirtinta metodika bei Anglijos mokslininkų sukurtu ir klinikiniais tyrimais patikrintu specialiu preparatu, kuriame gausu polifenolinių junginių.

„Vėžys yra kraują stingdanti diagnozė, bet kad ir kaip baisu būtų, baimei negalima pasiduoti. Reikia nuolat domėtis naujausiais gydymo metodais ir rasti sau tinkamus. Šiandien itin atidžiai rūpinuosi savo sveikata, periodiškai tikrinuosi, bendrauju su gydytojais. Be to, atsisakiau mėsos, aktyviai sportuoju, vengiu pridėtinio cukraus ir stengiuosi valgyti daugiau pilno grūdo kruopų bei laukinių ryžių, vartoju tik klinikiniais tyrimais patikrintus maisto papildus. O svarbiausia, išmokau į gyvenimą žvelgti pozityviai, matyti, koks jis yra gražus ir įdomus“, – pasakoja žinomas iliuzionistas. 

REKLAMA
REKLAMA

Aktyviai dalindamasis savo patirtimi įvairiose konferencijose ir paskaitose A. Stonys drąsina kuo plačiau kalbėti apie onkologines ligas ir jų gydymo būdus. Nors šiomis dienomis apie prevencines programas šnekama vis daugiau, deja, daugelis vengia jų ir bijo gyvenimą keičiančios diagnozės.

„Medicina šiandien yra toli pažengusi, tad vėžio diagnozė nebėra mirties nuosprendis. Svarbu ligos nepražiopsoti, neužleisti, neignoruoti juntamų simptomų ir profilaktiškai tikrintis. Taip, vėžys yra klastinga liga, per gyvenimą su ja susiduria kas trečias žmogus, tačiau daugeliu atvejų jį galima suvaldyti, tik reikia žinoti – kaip“, - teigia A. Stonys, kviesdamas visus į susitikimą su Kembridžo universiteto profesoriumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinė prof. R. J. Thomas darbo kryptis – onkologinių ligų gydymas ir moksliniai tyrimai. Jis taip pat daug dėmesio skiria nuo vėžio gydomų pacientų mitybai ir gyvensenai.

Garsus profesorius dirba onkologu-konsultantu Kembridžo universitetinėje Bedfordo ir Adenbruko ligoninėse, kur specializuojasi krūties, odos, žarnyno ir prostatos vėžio gydyme, o jo parengtas pirmasis Didžiosios Britanijos istorijoje onkologinių ligonių reabilitacijos kursas fizinės mankštos specialistams iki šiol plačiai taikomas visoje šalyje. 

„Džiaugiuosi, jog pagaliau, po 4 metų rašymo, išleidžiu savo naujausią knygą „Keep Healthy after Cancer“. Knygą rengiau kartu su 20 ekspertų iš viso pasaulio. Joje dar giliau nagrinėjama, kaip mažinti uždegimą, gerinti žarnyno veiklą, stiprinti imunitetą. Visi šie veiksniai mažina nepageidaujamų procesų riziką. Ši knyga – tarsi praktinių taisyklių rinkinys, suteikiantis skaitytojui galimybę pasirinkti veiksmingą gyvenimo būdą. Džiugu ir tai, jog šią knygą Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija POLA verčia į lietuvių kalbą ir artimiausiu metu galėsime ją pristatyti Lietuvai“, - pasakoja jau greitai į Lietuvą atvyksiantis prof. R. Thomas.

REKLAMA

Pasak Didžiosios Britanijos mokslininkų, sveikas gyvenimo būdas, aktyvi fizinė veikla ir polifenolių gausi subalansuota mityba padeda išvengti širdies ir kraujagyslių ligų, užkirsti kelią galimiems vėžiniams susirgimams. 

„Daugelyje daržovių, prieskonių, vaisių, uogų gausu įvairių polifenolių, kurie suteikia jiems skonį, kvapą ir spalvą. Atlikti tyrimai parodė, jog jie pasižymi ir antivėžinėmis savybėmis. Laboratorijoje į vėžio ląsteles įdėjus ciberžolių, pastebėjome, kad vėžinių ląstelių augimas sulėtėjo. O atlikę klinikinius tyrimus įrodėme, kad būtent specialus ciberžolių, brokolių, granatų ir žaliosios arbatos koncentratas gali padėti kovoti su vėžiu. Todėl mūsų tikslas buvo sudėti visas šias veikliąsias medžiagas į vieną kapsulę, jog vartojimas būtų patogus kiekvienam“, - tvirtina profesorius onkologas R. J. Thomas, kuris patarimais apie gyvensenos pokyčius ir kovą su onkologinėmis ligomis dalinsis paskaitose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų