REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
39
Karina Krysko (tv3.lt fotomontažas)

Ne pirmą dešimtmetį pramogų pasaulyje esančios grupės „69 danguje“ lyderė Karina Krysko-Skambinė vis dažniau savo gerbėjus palepina įvairiais asmeninio gyvenimo kadrais.

39

Ne pirmą dešimtmetį pramogų pasaulyje esančios grupės „69 danguje“ lyderė Karina Krysko-Skambinė vis dažniau savo gerbėjus palepina įvairiais asmeninio gyvenimo kadrais.

REKLAMA

Šį kartą moteris nusprendė pašmaikštauti ir pasidalijo kadru, kuriame ji pasikeitusi, atlikėjos plaukai nuotraukoje rusvos spalvos, o ant akių krenta kirpčiukai.

„Karina – Malvina, ar tinka?“, – po nuotrauka brūkštelėjo moteris.

Karinos gerbėjai ėmė girti moters išvaizda, vieni sakė, kad atlikėjai viskas tinka, o kiti teigė, kad Kariną sunku atpažinti.

Akinanti šypsena ir nuolat spinduliuojama gera nuotaika jau seniai tapę Karinos „vizitine kortele“. Atlikėja atvira: puoselėti pozityvų nusiteikimą dažnai padeda ir aktyvi fizinė veikla. Neseniai ji išbandė naujas treniruotes ir liko sužavėta dar nepatirtų pojūčių.

Pilatesas ne ant kilimėlio

Tinklinis, plaukimas ir netgi akademinis irklavimas, o galiausiai — šokiai, šokiai ir dar kartą šokiai. Šitaip savo išbandytas sporto šakas vardija šokėja ir vokalistė Karina Krysko-Skambinė.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, žinoma moteris prisiminė, jog prieš septynerius metus, gimus sūnui Majui, fizinę formą atgavo lankydama asmeninius pilateso užsiėmimus. Pastaruoju metu ji sportuoja grupinėse treniruotėse.

REKLAMA

Nuo mažumės sportui simpatizuojanti atlikėja nesiliauja ieškojusi alternatyvių užsiėmimų. Ji pasakoja naujai atradusi modernias pilateso treniruotes — vadinamąjį reformerį: „Čia viskas kitaip. Atliekant pratimus ant gana neįprastos platformos, apima visai kiti pojūčiai nei gulint ant kilimėlio ar stovint. Atrodo, lyg kūnas dirba kažkaip naujai ir raumenys tonizuojami tiesiog bematant. Ta valanda salėje nė kiek neprailgo, netgi norėjosi dar šiek tiek.“

Jėgos ir tempimų pratimai

Dainininkė pasakoja po ilgokos pertraukos aplankiusi iš emigracijos Didžiojoje Britanijoje į Lietuvą grįžusią savo trenerę Martyną Pumputytę. Ši įgyvendino seną savo svajonę — neseniai įkūrė pilateso treniruočių studiją Kaune.

REKLAMA
REKLAMA

K. Krysko-Skambinė nepraleido progos gyvai išbandyti kol kas dar retai mūsų šalyje sutinkamus įrenginius — pilateso reformerius.

„Gerai žinau, ką reiškia sportuoti nuolatinėje trenerės priežiūroje, kai pro jos akis nepraslysta nė menkiausia smulkmena, kaskart sulauki profesionalių pastabų, patarimų, kaip vieną ar kitą pratimą atlikti maksimaliai teisingai. Tuomet gali drąsiau tikėtis ir gero efekto. Man patinka, kad per valandą gali gauti pakankamą krūvį visoms raumenų grupėms. Be to, čia visas pratimų kompleksas — nuo tempimų iki jėgos lavinimo“, — šviežius įspūdžius pasakojo pašnekovė.

Greta repeticijų — treniruotės

Ji prisipažįsta vis stokojanti daugiau laisvo laiko, kurį galėtų skirti sportui, todėl į valandines treniruotes išsiruošia du arba tris kartus per savaitę. Paskutinius kelerius metus vis dažniau teatro scenoje matoma ir save aktorystėje atradusi Karina neslepia, kad įtemptas darbų grafikas koreguoja pomėgių rutiną, tad į sporto salę jai dažniau tenka užsukti rytais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įprastas svorių kilnojimas pernelyg nežavi — moteris renkasi intensyvesnes treniruotes, dažniausiai atliekamas su savo kūno svoriu.

Geras fizinis pasirengimas jai tiesiogiai atsiliepia scenoje, kuomet miuzikluose pasirodančiai solistei reikia tuo pat metu atlikti tris veiksmus — vaidinti, dainuoti ir šokti. Atlaikyti tokius krūvius nelengva. Būna, kad kitądien po spektaklių paskausta raumenis. Todėl greta kasdienių repeticijų ypač praverčia fizinės treniruotės.

Tolyn nuo senatvės

Svarbiausia, anot Karinos, kad sportas rezultatyviai stabdo ir atitolina senėjimo procesus.

„Manau, šiais laikais scenos žmogus privalo stengtis atrodyti gerai, palaikyti formą. Aš tai darau gal net labiau dėl savęs. Sportuodama tiesiog jaučiuosi gerai — atsiranda daugiau jėgų, kūnas įgauna papildomą tonusą. Dar vienas pliusas, jog iškart pakyla nuotaika. Juk sportuojant gaminasi laimės hormonas! Tai išties jaučiasi. Būna, kad ateini be nuotaikos, su kažkokiomis problemomis, bet sportuodama tu jas pamiršti arba dar geriau — atrandi sprendimo būdus“, — asmenine patirtimi dalijosi Karina.

REKLAMA

Treniruotėse ji pataria kaskart susikoncentruoti į tai, ką darote tą akimirką: galvoti apie pratimą, kaip taisyklingai jį atlikti, sutelkti dėmesį į savo kūno padėtį, kvėpavimą ir kitas detales.

Artėja laikas pažadams

„Pilatesas daug kam dar menkai pažįstamas, o kai kam kelia asociacijas su moterų sportu. Nė velnio! Pati mačiau, kaip greta prakaitavo jaunas vaikinas. Vyrams čia tikrai yra ką veikti. Bet kalbos ir lieka tik kalbomis, nuo jų stipresnis ir energingesnis netapsi. Todėl siūlau tiesiog pasiryžti ir vieną kartą pabandyti“, — šyptelėjo K. Krysko-Skambinė, juokais pridūrusi, jog artėja Naujieji — tradicinis pažadų metas pradėti gyventi sveikiau ir aktyviau.

REKLAMA

Gruodį, kai dainininkės ir aktorės lauks pats darbų įkarštis, ji neatmeta galimybės paaukoti keletą treniruočių vardan ilgesnio miego.

Nepaisant to, Karina sau ir kitiems linki išlaikyti discipliną ir atrasti motyvacijos kiek įmanoma reguliariau sportuoti, nes aktyvi fizinė veikla kartais gali prisidėti ir prie kokybiškesnio poilsio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų