REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
2
Karelas Gottas (nuotr. SCANPIX)

Mirė garsus čekų dainininkas Karelas Gottas. Užsienio žiniasklaida praneša, jog vyras pralaimėjo kovą su kraujo vėžiu, eidamas 81-uosius.

2

Mirė garsus čekų dainininkas Karelas Gottas. Užsienio žiniasklaida praneša, jog vyras pralaimėjo kovą su kraujo vėžiu, eidamas 81-uosius.

REKLAMA

Estrados legenda mirė antradienį naktį.

Pranešama, kad jau kuris laikas popmuzikos karalius kovojo su onkologine liga.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad 2008 metais jis vedė savo ilgametę draugę Ivaną Machačkovą.  

„Jiedu susituokė Las Vegase pirmadienį 4 val. 30 min. vietos laiku“, – tuomet sakė Jiri Horcica.

„Las Vegasas, kur Karelas 1967 metais pradėjo tarptautinę karjerą, sudaręs viename viešbutyje pusės metų kontraktą, įkvėpė jį paprašyti Ivanos rankos“, – pridūrė jis.

Čekų „auksinė lakštingala“ žurnalistams patvirtino, kad jo žmona, kuri už jį yra jaunesnė 36 metais, laukiasi antrojo vaiko. Prieš daugiau kaip pusantrų metų I.Machačkova pagimdė K.Gottui pirmąją dukrą – Charlottą.

REKLAMA
REKLAMA

68 metų K.Gottas vedė pirmą kartą, nors turi dvi nesantuokines dukras – Dominiką ir Liuciją. Dainininko žmona nusprendė, kad pasiims vyro pavardę.

REKLAMA

„Esu be galo laiminga, kad pagaliau tapome šeima“, – žurnalistams sakė Ivana Gottova.

K.Gottas, kuris gimė 1939 metais Pilzene Čekijos vakaruose, eidamas trečią dešimtį savo gyvenimo metų atsisakė įgytos elektriko specialybės ir atsidėjo muzikai.

Nuo to laiko jis išleido maždaug 150 skirtingų plokštelių ir kompaktinių plokštelių, pardavė dešimtis milijonų jų egzempliorių.

Jis atliko įvairiausių stilių, pradedant rokenrolu ir baigiant kantri, bliuzu ir opera, kūrinius čekų, vokiečių, rusų ir anglų kalbomis.

K.Gottas vis dar gali sutraukti didžiules klausytojų minias ir buvo viena pagrindinių žvaigždžių per Prahos centre po atviru dangumi įvykusį naujametinį koncertą, kurį rėmė viena privati televizija.

Daugkartinis premijų „Auksinė lakštingala“ ir „Čekų lakštingala“ laureatas gyvena Prahoje, ištaigingoje viloje Bertramkoje – elitiniame Čekijos sostinės rajone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų