REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Pomėgį Skirmantei pakuždėjo mama

Sekmadienį TV3 laidoje „La maistas“ kartu su pagrindiniais laidos šefais Vyliumi Blauzdavičiumi ir Tomu Rimydžiu, patiekalus iš moliūgų kūrė ir laidos viešnia, tinklaraščio raudonavirtuve.lt autorė Skirmantė Sirevičienė.

3

Sekmadienį TV3 laidoje „La maistas“ kartu su pagrindiniais laidos šefais Vyliumi Blauzdavičiumi ir Tomu Rimydžiu, patiekalus iš moliūgų kūrė ir laidos viešnia, tinklaraščio raudonavirtuve.lt autorė Skirmantė Sirevičienė.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3lt pasiteiravo, kaip Skirmantė atrado maisto gaminimą ir kokius patiekalus laiko savo stiprybe.

Skirmante, pristatykite savo tinklaraštį.

Raudona virtuvė – tai mano virtuvės gyvenimas, mano šeimos maisto receptai, kuriuos talpinu internetinėje svetainėje bei socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Instagram“.

Nors šios trys platformos panašios, tačiau jose skelbiamas turinys kiek skiriasi: svetainėje rasite receptus bei Raudonos virtuvės vardinių natūralių prieskonių parduotuvę, „Facebook“ su skaitytojomis intensyviai diskutuojame apie receptus, na o „Instagram“ daugiausiai rodau tai, kas vyksta šiandien: kasdienybė, LIVE transliacijos, mintys ir istorijos.

Kaip kilo mintis jį pavadinti būtent taip?

Nesupraskite klaidingai, mano virtuvės komplektas baltas, jo stalviršis juodas. O kur gi raudona? Pastebėjau, kad jau ilgokai žaviuosi raudonais virtuvės akcentais. Kai vieną dieną nusprendžiau juos nufotografuoti, ir išsitraukusi iš spintelių susidėjau ant stalo – vos tilpo.

REKLAMA
REKLAMA

Stiklinės, indeliai, dubenėliai, lėkštės, įrankiai – viskas raudona. Ir nors atrodo, kad visko turiu, tačiau parduotuvėje mano akis visada patraukia raudoni virtuvės rakandai, ir aš toliau juos renku, kaupiu ir naudoju. Kadangi dabar daugiausiai laiko praleidžiu virtuvėje apsupta šių daiktų, taip ir kilo mintis pavadinti savo veiklą.

REKLAMA

Papasakokite, kaip jūsų gyvenime atsirado maisto gaminimas?

Mano močiutė buvo kaimo šeimininkė. Anais laikais ar laidotuvės, ar vestuvės, ar jubiliejus – visi švęsdavo savo namuose, o ji atvykdavo kaimynams iš to paties kaimo pašeimininkauti virtuvėje. Matyt skonio jausmas, meilė maistui persiduoda iš kartos į kartą.

Mano mama – virtuvės eksperimentatorė ir inovatorė – betkurį receptą kaskartą pagamina kitaip. Na o aš paauglystėje buvau labai išranki ir negalėjau pakęsti tų eksperimentų, todėl pradėjau gamintis maistą sau pati, pagal savo skonį.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau sukūriau šeimą, gimė vaikai ir mano maisto gaminimo ratas sukosi vis greičiau: nespėju susitvarkyti virtuvės po pusryčių, žiūrėk, jau pietus reikia gaminti.

Kokius patiekalus gaminti mėgstate labiausiai?

Visa šeima labiausiai mėgstame sočius mėsos patiekalus ir desertus. Tik tortus, pyragus ir sausainius tenka riboti – visgi kalorijų, cukraus gausa ir tos sveikesnės mitybos paieškos neleidžia to valgyti kasdien.

Todėl dažniausiai gaminu mėsos patiekalus su įvairiais kruopų ir daržovių garnyrais, pusryčiams visokie greiti „sumestukai“ – kaip sumuštiniai, tik dar greitesni, kartais tirštos ir sočios sriubos.

Iš ko semiatės idėjų, susijusių su maisto gaminimu?

Kažkada juokaudavau, kad mano šeimos valgiaraštį formuoja prekybos centrų marketingo skyrius – paskelbia akciją produktams, aš susigundau, o kai jau jie šaldytuve – tai tenka galvoti, ką gaminti. Dabar dažnai naujų skonių paieškoti įkvepia maisto produktų gamintojai, kurie pasiūlo savo naujoves.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skelbdama savo receptus internete, vis pamatau ir kitų maisto tinklaraštininkų patiekalus, kartais jie taip skaniai atrodo, jog irgi susigundau išbandyti.

O kur dar vaikų pageidavimai – tenka ir prie jų norų prisiderinti, pasistengti įtikti jų skoniui. Nors turbūt daugiausiai įkvėpimo suteikia mano širdis – net nepajaučiu, kaip mintyse susidėlioja skoniai ir kyla noras tuojau pat įsitikinti, ar realus toks produktų derinys, ar kulinariškai pavyks, ir kaip įvertins mano šeimos nariai.

Ką dar be maisto gaminimo mėgstate veikti?

Įsisukus į mažų vaikų auginimo rutiną, rasti laiko sau ne taip ir lengva – tą gali patvirtinti bet kuri mama. Kai negaminu, didžioji mano laiko dalis vis tiek susijusi su vaikais – keliaujame į dar nematytas Lietuvos lankytinas vietas, vasarą – poilsis prie jūros, ežerų, Latvijos pajūryje (su draugų kompanija turime tradiciją – Robinzoniškas atostogas).

REKLAMA

Turėdama laisvesnio laiko važiuoju į sodą, kuriame nesibaigiantys darbai, tačiau ir paprasti, žemiški malonumai: pasimėgauti saule skaitant knygą, pasigrožėti žydinčiomis rožėmis, skinti avietes tiesiai į burną nuo krūmo, vakaroti su draugais.

O sekmadienio rytais mėgstamiausia veikla - lovinėti – toks neoficialusis tingėjimo terminas. Tuomet visai patogu pramerkus akis, jaukiai įsitaisius su kvapniu kavos puodeliu, įsijungti laidą „La Maistas“.

Ką jums suteikė dalyvavimas laidoje „La maistas“? Gal įsiminėte patarimus, kurie pravers gaminant ateityje?

Laida „La maistas“ man buvo televizijos debiutas, iki šiol nesu dalyvavusi jokioje laidoje  – oho, kiek energijos ir teigiamų minčių pasikroviau. Žinoma, nauja patirtis, įspūdžiai - juk žiūrėdami televiziją mes nematome, kas vyksta už ekranų, kaip dirba profesionali komanda, bet buvo labai įdomu išbandyti ir tokią „virtuvę“.

REKLAMA

Nuostabi patirtis susipažinti su laidos šefais Vyliumi ir Tomu, stebėti, kaip dirba tikri virtuvės profesionalai ir paragauti jų sukurtų skonių. Tikiuosi, tai ne paskutinis kartas, ir manęs dar laukia daug naujų patirčių.

Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3, o jei nespėjote peržiūrėti laidos, tai padaryti galite čia. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų