REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Petras Daunys(Rūtos Andre nuotr.)

Italų dizaino namai („IDN Home“) savo ištikimiausius klientus, partnerius bei žinomus žmones pakvietė į simbolinį atidarymo vakarą naujose patalpose Vilniuje, kurio metu išskirtinei publikai buvo pristatyta pasaulinė inovatyvaus namų baro „Logica Celata“ premjera, rašoma pranešime spaudai.

25

Italų dizaino namai („IDN Home“) savo ištikimiausius klientus, partnerius bei žinomus žmones pakvietė į simbolinį atidarymo vakarą naujose patalpose Vilniuje, kurio metu išskirtinei publikai buvo pristatyta pasaulinė inovatyvaus namų baro „Logica Celata“ premjera, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Interjero naujovės pristatymas sudomino verslininkus Ireną Marozienę, Žilviną Grigaitį, žvaigždžių namų interjero kūrėją Artūrą Čižiūną, plaukų meistrę Jurgitą Malakauskaitę, fotografę Rūtą Andre.

Renginį vedė ir italų kilmės kanadiečio M. Buble dainas atliko muzikiniuose televizijos projektuose išgarsėjęs atlikėjas Petras Daunys. 

Italų virtuvės baldų gamintojo atstovai tiesiai iš Maskvos atskrido į Vilnių, minėtuose dizaino namose pristatyti didžiosios sezono dizaino naujovės. Žinomi vilniečiai nepraleido progos įsiamžinti prie italų kūrėjų komandos sukurtos virtuvės dalies-baro, kurios fasadą puošia graikų mitologijos deivės Demetros atvaizdas. Baldas valdomas rankų judesiais: net neprisilietus galima jį atidaryti bei uždaryti ar keisti apšvietimo spalvas.

REKLAMA
REKLAMA

Italų dizaino namuose vykusio vakarėlio metu prie didžėjaus pulto dirbo Evaldas Striaukas. Vakaro svečiai turėjo galimybę stebėti kokteilių šou, kurį atliko barmenų komanda „Mitai“.

REKLAMA

Renginio nuotaiką kūręs P. Daunys neslėpė savo namuose svajojantis turėti barą. „Gėrimus mėgstu ruošti rafinuotai. Baras būtų ne tik interjero puošmena, bet ir patogi vieta kurti gėrimus sau, namiškiams ir svečiams“, – mano žinomas atlikėjas ir renginių vedėjas.

Vaikinas sakė, kad jo mėgstamiausias nealkoholinis kokteilis – „Virgin mohito“. „Mėgstu saldžius dalykus, o šis kokteilis ne tik atgaivina, kai norisi kažko šalto, bet ir puikiausiais pasitarnauja kaip savotiškas desertas. Toks būtų mano pasirinkimas prie baro“, – šypsojosi P. Daunys. 

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovas negailėjo gerų žodžių ir italų virtuvei. Šioje šalyje jam yra ne kartą tekę lankytis, tad su itališkais valgiais yra gerai susipažinęs. „Pats mėgstu suktis virtuvėje, kai yra kam gaminti. Jei tik turiu laisvą minutėlę, būtinai skubu ką nors pasigaminti ir sau: skaniai bei kokybiškai. Juk dažnai valgant svetur nežinome, kaip gaminamas maistas, kas dedama į ruošiamus patiekalus. O kuomet gaminiesi pats – viska darai su meile ir stengiesi naudoti kuo mažiau „pagundų“: prieskonių, pagardų, padažų”, – sakė P. Daunys.

Pasak dainininko, jo firminis patiekalas – užkandis  „Guacamole“. „Trinti avokadai su prieskoniais ir keliais kitais ingredientais – skanu ir ganėtinai sveika, nes avokadai – tikra žarnyno šluota, kadangi juose gausu skaidulinių medžiagų. Šis užkandis tiktų bet kokiam vakarėliui“, – įsitikinęs atlikėjas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakaro metu P. Daunys šmaikščiai provokavo žinomą verslininkę I. Marozienę, ką ši pasirinktų įsigyti: ar naująjį barą ar bene tiek pat kainuojantį prabangų automobilį?

„Automobilių turime pakankamai, tad rinkčiausi barą“, – sakė ištaigingą gyvenimo būdą bei rinkos naujienas mėgstanti garsi moteris. Paklausta, koks yra mėgstamiausias jos gėrimas, I. Marozienė atsakė: „Be jokios abejonės – šampanas!“.

Verslininkas Ž. Grigaitis prisipažino namuose turintis ir barą, ir vyno spintą. „Mėgstu ruošti ir tradicinius, ir neįprastus kokteilius“, – sakė žinomas vyras. Mėgstamiausias nealkoholinis Žilvino kokteilis – „Virgin Mary“. „Jį labai lengva ruošti: pomidorų sultys, tabasko padažas, pipirai, salierai ir ledas. Skanaus!”, – siūlė paragauti Ž. Grigaitis.

REKLAMA

Nuolatos po pasaulį keliaujantis vyras sakė, kad italų virtuvę jis puikiai žino, stengiasi lankydamasis šioje šalyje paskanauti kuo įvairesnių patiekalų. Šeimininkauti virtuvėje Žilvinas mėgstantis, kai turi laiko ir noro, jam patinka eksperimentuoti su skirtingais produktais ir atrasti naujų skonių.

Fotomeninkė R. Andre prisipažino, pastaruoju metu itin mėgstanti eksperementuoti virtuvėje. „Atsirado daugiau noro išbandyti kažką nauja. Tai paskatino mane domėtis ir kitų šalių virtuvėmis. Anksčiau buvau tikra itališkos virtuvės fanė. Daug keliavau po šią šalį ir susipažinau su jos skonių įvairovė. Sakoma, kad tai pati sveikiausia virtuvė pasaulyje, nes jos patiekaluose gausu alyvuogių aliejaus, pomidorų, citrinos, baziliko, jūros gerybių ir gero vyno“, – sakė R. Andre.

Pasak moters, šiandien ją labai domina ir ajurvedinė virtuvė, veganiški, vegetariški patiekalai. Tai įtakojo pakitęs jos gyvenimo būdas. Rūta tiesiog dievina vegetarišką lazaniją, ledus iš kokosų pieno ir mango, grikių kruopų kepsnelius. „Mėgstu, kai mano namai pilni svečių, patinka juos vaišinti, drauge su jais gaminti naujus patiekalus. Ir kad tai būtų estetiška ir stilinga. Labai norėčiau turėti ir stilinga barą, kuriame gaminčiau savo firminį kokteilį iš imberų, apelsinų ir šaltalankių“, svajonėmis dalijosi R. Andre. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų