REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Stilistės patarimai (tv3.lt fotomontažas)

Spalio 6 dieną Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vyks žinomiausia stiliaus ir mados fiesta „Fashion Bazaar“. Renginio metu lankytojai galės ne tik atnaujinti savo garderobą įsigydami skoningų drabužių ir aksesuarų iš lietuviškos mados kūrėjų, bet ir sudalyvauti nemokamose paskaitose su žinomais stiliaus ir grožio specialistais, rašoma pranešime spaudai.

11

Spalio 6 dieną Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vyks žinomiausia stiliaus ir mados fiesta „Fashion Bazaar“. Renginio metu lankytojai galės ne tik atnaujinti savo garderobą įsigydami skoningų drabužių ir aksesuarų iš lietuviškos mados kūrėjų, bet ir sudalyvauti nemokamose paskaitose su žinomais stiliaus ir grožio specialistais, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Viena jų – stilistė Ernesta Venckutė, kuri įsibėgėjus šaltajam sezonui, dalijasi patarimais apie rudenines mados tendencijas trijose gyvenimo situacijose: mieste, darbe ir pasimatyme su mylimuoju.

Kokią aprangą siūlote pasivaikščiojimams mieste, atvėsus orams, atsižvelgiant į šių metų rudens mados tendencijas?

Kadangi orai mūsų klimato zonoje nelepina, siūlyčiau pagalvoti apie gerą viršutinį drabužį: lietpaltį, striukę, pūkinę „oversized“ silueto liemenę, kurią galimą įvairiai bei įdomiai priderinti. Taip pat šį sezoną aktualios pelerinos – labai universalus drabužis tinkantis visoms kūno formoms, bei sukuriantis elegantišką įvaizdį.

REKLAMA
REKLAMA

Ruduo puikus metas pagalvoti ir apie įdomesnius galvos apdangalus todėl galite drąsiai mūvėti šią vasarą išpopuliarėjusias „bucket hat“ kepuraites (liaudiškai dar vadinamas „panamkėm“, kurios ir toliau sėkmingai karaliaus rudenį, tik bus labiau pritaikytos šaltesniam sezonui: keisis jų medžiagos, spalvos ir, šiek tiek, forma. Neprašaus ir tie, kurie rinksis kiek kitokio modelio kepures, kaip: beretes, „Sou’wester“ arba kitaip žvejo stiliaus kepures su prailgintu bryliu nugaroje, kad apsaugotų nuo vėjo taip pat dėl savo universalumo ir patogumo niekada iš mados neišeinančias „beanie“ stiliaus kepuraites bei aviatoriaus tipo kepures su ilgomis ausimis, kurios susisega sagtele arba susiriša po smakru.

REKLAMA

Kokia apranga šį rudenį tinkamiausia pasimatymui su mylimuoju? Kaip išsiskirti ir atkreipti dėmesį, bet atrodyti stilingai, o ne juokingai?

Pirmiausia, visada labai svarbu atsižvelgti į tai kur jūsų pasimatymas vyks ir pagal tai spręsti ką rengsitės. Toliau viskas yra labai individualu: kai kurie stiliaus akcentai vienus gali nuteikti meilei, kitus – netoleravimui. Bendrai tariant, galiu pasiūlyti atsižvelgti į spalvas: jos turi psichologinį poveikį ir gali daryti tam tikrą įspūdį. Pavyzdžiui, nepatarčiau pasimatymui rinktis

tamsiai mėlynos spalvos, nes ji labiau sietina su dalykiniais susitikimais. Kur kas geriau rinktis šiltus atspalvius, nuteikiančius žaismingai ir romantiškai. Labai svarbu nepersistengti su iškirptėmis, sijono trumpumu, batelių kulniuko aukščiu, makiažo ir plaukų lako kiekiu, tuomet ir neatrodysite juokingai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip siūlote rengtis į darbą atsižvelgiant į oficialios aprangos mados tendencijas? Galbūt rekomenduotumėte naujų akcentų pagyvinti šį, dažnai nuobodų ir pilką įvaizdį?

Oficiali apranga priklauso klasikos grupei, tad didelių tendencijų šioje vietoje nebūna. Kasmet šiek tiek gali skirtis ilgiai ar pločiai. Šiemet pilką spalvą gali drąsiai pakeisti rusvi atspalviai todėl jeigu visada į darbą rengdavotės juodai ar pilkai, tuomet šie metai yra puiki proga įvesti rudus atspalvius. Oficialios aprangos spintą galite papildyti ir languotais kostiumėliais, kurie suteiks daugiau įvairovės. Nepamirškite ir aksesuarų, kuriais galite labai pagyvinti nuobodžią aprangą, bet vėl gi – paisykite darbo aprangos kodekso ir atsižvelkite į tai, kokie nukrypimai jūsų darbo vietoje leistini. Mano patarimas, susikurti darbui drabužių kapsulę ir, atėjus naujam sezonui, kaskart lengvai papildyti spintą vienu ar kitu oficialiu rūbu atsižvelgiant į to sezono mados tendencijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokios spalvos, raštai ir kokie siluetai bus madingiausi šaltuoju sezonu? Gal galėtumėte pateikti vizualių pavyzdžių?

Kalbant apie šio sezono tendencijas, jas visas galima būtų pavadinti „išpūstais reikalais“. Pučiasi kelnių klešnės, palaidinių ir megztinių rankovės, švarkų pečiai. Į madą grįžta kurį laiką kažkur pamesta liemens linija: kelnės aukštu liemeniu, diržais juosiamas juosmuo. Maksimalus dėmesys kišenėms: jos turi būti didelės ir jų turi būti daug. Vienas ryškiausių šio sezono raštų – vadinamoji „gaidžio kojelė“, kuri gali atsirasti ir oficialioje aprangoje, o ne vien tik madisčių spintose.

Madingiausios rudens – žiemos sezono spalvos yra visi auksinio rudens atspalviai – nuo samanų žalios, geltonos, oranžinės iki įvairių atspalvių rudos, raudonos ir net bordo spalvos. Vis dar madingomis lieka jūros mėlynumo ir blukinta melsva, o taip pat švelniai rausva ir šių metų karaliene tituluojama koralinė spalva.

Stilistė Ernesta Venckutė pasakos apie drabužių kapsulės kūrimą, kuris leis susikurti visuomet derantį ir stilingai atrodantį įvaizdį, o mados tendencijų prognozuotoja-analitikė Marija Palaikytė kalbės tema: „Mada, stilius ir mes: neišvengiamos tendencijos“, kurios metu apžvelgs šio laikmečio ir sezono tendencijas bei ryšį su kiekvienu. Grožio paslaptimis dalinsis makiažo meistrė Viktorija Viki, kuri kalbės apie švytinčią odą ir jos priežiūrą, o psichologė Ramunė Murauskienė pasirūpins, kad spindėtų ne tik išorė, bet ir vidus. Ji ves paskaitą tema: „Kur slypi moters grožis?“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų