REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Meghan Markle (tv3.lt fotomontažas)

Princas Harry ir Meghan Markle pirmadienio rytą kartu su pirmagimiu Archie neseniai leidosi į karališkąjį turą po Afriką. Netrukus po to karališkoji pora leidosi į pirmąjį susitikimą su vietiniais gyventojais, o mažasis Archie liko saugiai su aukle.

6

Princas Harry ir Meghan Markle pirmadienio rytą kartu su pirmagimiu Archie neseniai leidosi į karališkąjį turą po Afriką. Netrukus po to karališkoji pora leidosi į pirmąjį susitikimą su vietiniais gyventojais, o mažasis Archie liko saugiai su aukle.

REKLAMA

Neverta stebėtis, kad vos pasirodžius pirmosioms nuotraukoms, didelis užsienio žiniasklaidos dėmesys buvo skirtas ir hercogienės aprangai.

Anksčiau aršiai kritikuota dėl savo didelės meilės brangiems vardiniams prekių ženklams, šįkart M. Markle nusprendė sublizgėti paprastumu. Moteris vilkėjo juodai baltą suknelę su nedideliu skeltuku bei dirželiu aplink juosmenį. Harpersbazaar.com rašoma, kad suknelė tekainuoja 77 eurus. 

Tiesa, prie jų hercogienė pasirinko „Carina“ espadriles – šios kainuoja 109 eurus. Vis dėlto įdomu tai, kad karalienė tokios avalynės nė už ką nepripažintų. Prie karalienės dėvėti platforminių batų tiesiog negalima. Nepaisant to, kad šiuos batus mėgsta ir kita hercogienė – Kate Middleton – karalienė jų negali pakęsti, todėl prie jos patartina avėti tik aukštakulnius.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, tai – ne vienintelė karališkosios šeimos taisyklė, kuri liečia aprangą. Dar anksčiau jų paviešinta visa krūva:

  1. Karališkosios šeimos atstovės delninę ar rankinę visuomet turi laikyti kairėje rankoje. Taip yra todėl, kad dešinė būtų laisva ir su ja būtų galima mojuoti ar sveikintis.
  2. Karalienei labiau patinka, kai šeimos narės dėvi ne kelnes, o sijoną ar suknelę. Vis dėlto tiek M. Markle, tiek Kate Middleton ar princesė Diana šią taisyklę retkarčiais sulaužydavo.
  3. Sijono ir suknelės ilgis turi atitikti standartus, t.y. jie negali būti per trumpi, o tiksliau sakant, vos keli centimetrai virš kelių.
  4. Džinsus dėvėti galima tik kasdieniuose renginiuose.
  5. Prieš tuokiantis, karalienė privalo pamatyti ir patvirtinti suknelę, su kuria nuotaka planuoja žengti prie altoriaus.
  6. Manikiūras taip pat yra svarbus, vis dėlto pasirinkimų daug nėra. Karalienė nemėgsta spalvotų lakų, vis dėlto M. Markle ne kartą pastebėta nagus nusidažiusi juodai.
  7. Karūnas dėvėti galima tik pačiuose iškilmingiausiuose renginiuose, o štai vienišos moterys ir vaikai jų dėvėti negali niekuomet.
  8. Karalienė visuomet su savimi turi rankinuką, kurį naudoja specialiems ženklams siųsti. Pavyzdžiui, jei karalienė padeda rankinuką ant stalo, tai reiškia, kad ji jau norėtų išvykti. O jei ji pastebimai rankinuką perduoda pati sau iš vienos rankos į kitą, vadinasi, jog pokalbį su pašnekovu norėtų baigti.
  9. Iškirptėms – ne, nebent jos yra pridengiamos su delninukėmis. Prisidengti krūtinę ypatingai svarbu yra tada, kai moteris lipa iš mašinos. Negana to, delnines galima naudoti ir tuomet, kai dreba rankos.
  10. Karalienė visuomet renkasi ryškias spalvas ne be priežasties. Pasirodo, kad tai ji daro specialiai, norėdama išsiskirti ir visuomet būti pastebėta, jog nė vienas žmogus, buvęs kartu su ja renginyje, negalėtų pasakyti, kad jos nematė.
  11. Skrybėlės – svarbi britų tradicija. Beveik kiekviename formaliame renginyje karalienė dėvi lygiai tokios pačios spalvos, kaip jos kostiumėlis, skrybėlę. Pasirodo, kad toks įprotis susiformavo dar 1950-aisiais, kai moterims viešumoje rodyti savo plaukus nebuvo itin padoru. Todėl net ir nedėvėdama skrybėlės, karalienė savo plaukus pridengia kitais būdais, pavyzdžiui, skara.
  12. Į kiekvieną kelionę būtina pasiimti nors vieną juodą kostiumėlį. Taip yra daroma dėl to, jei netikėtai mirtų kažkuris karališkosios šeimos narys.
  13. Berniukai dažniausiai privalo dėvėti šortus. Tai – sena tradicija, o princas George, akivaizdžiai yra priverstas jos laikytis.
  14. Karalienė negali pakęsti batų, kurie trina – ji reikalauja, kad jie iškart būtų patogūs. Sunku suvokti, tačiau pasirodo, kad dėl šios priežasties kažkas iš karališkųjų rūmų privalo nešioti karalienės batus tol, kol šie taps patogūs ir jai neteks kankintis.
  15. Karalienės suknelės – itin sunkios. Taip yra todėl, kad siuvėjai į jas įsiuva papildomo svorio. Skamba keistai, tačiau tokiu būdu suknelė niekuomet nepakils ir nepadarys viešumoje gėdos.
  16. Karalienė visuomet rekomenduoja dėvėti pėdkelnes bei pirštinaites.
  17. Apdarai, kuriuos dėvi karališkosios šeimos atstovai, visuomet turėtų arba garsinti jų šalį, arba tą, kurioje tuo metu jie lankosi.
  18. Taip pat svarbu vengti apdarų, kurie padaryti iš lengvai besilankstančios ir besiglamžančios medžiagos.
  19. Draudžiama dėvėti kailį. Išimtinais atvejais šią taisyklę sulaužo net karalienė.
  20. Per savo vestuves vyrai turi puoštis karine apranga.
  21. Karališkosios šeimos narėms negali nusivilkti paltų viešumoje, nes tai – nemoteriška.
  22. Aukštakulniai negali būti pernelyg aukšti. Vis dėlto dažnu atveju M. Markle į tai nekreipia dėmesio.
  23. Plaukai visuomet turi atrodyti tvarkingai, tačiau natūraliai.
  24. Lygiai toks pats turi būti ir makiažas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų