REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Aplink Lietuvą. Žmonės (nuotr. Organizatorių)

Šį vakarą TV3 televizijos žiūrovai kviečiami žiūrėti laidą „Aplink Lietuvą. Žmonės“. Trečiojoje laidoje Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius vyks į Paberžę ir Ignalinos atominę elektrinę, kuri laidos vedėjams paliks didžiulį įspūdį. 

7

Šį vakarą TV3 televizijos žiūrovai kviečiami žiūrėti laidą „Aplink Lietuvą. Žmonės“. Trečiojoje laidoje Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius vyks į Paberžę ir Ignalinos atominę elektrinę, kuri laidos vedėjams paliks didžiulį įspūdį. 

REKLAMA

Keliautojai supažindins žiūrovus su Mariumi Minkevičiumi – vienu iš „Camino Lituano“ bendruomenės savanorių. Prieš trejus metus kartu su bendruomene M. Minkevičius pradėjo vystyti piligriminę idėją. Tai – šiuolaikinis piligrimų kelias, besidriekiantis per visą Lietuvą 500 km ir prisijungiantis prie Europos tarptautinio Šv. Jokūbo kelių tinklo. 

„Tai mums yra geras laisvalaikis, kurio metu mes norime padaryti pasaulį šiek tiek gražesnį. Per 20 dienų jūs galite pereiti per visą Lietuvą. Mums svarbu, kad žmonės eitų ne tik fizinį kelią, bet ir turėtų galimybę aplankyti religinius, istorinius, kultūrinius objektus, pabendrauti su vietos žmonėmis, pamatyti, kokia ta Lietuva iš tikro yra“, – sako M. Minkevičius. 

REKLAMA
REKLAMA

V. Radzevičius ir M. Starkus su piligrimu susitiks Paberžėje. Laidos vedėjai patikins – ši vieta turi aurą, ramybę, kiekvienas atsidūręs pasijaučia ypatingai. Laidoje bus prisimintas ir Paberžės klebonas Tėvas Stanislovas. 

REKLAMA

Keliautojai negailės pagyrų Šv. Jokūbo keliui ir įvardins jį kaip itin įdomią, naudingą ir aktyvią pažintinę pramogą. „Užsimeti kuprinę ant pečių, patogesnius batus ir pirmyn. Kiek tu nužygiuosi tą dieną – 5, 8 ar 10 kilometrų… Galbūt kažkas visus 500 praeis“, – sako M. Starkus.

„Aplink Lietuvą. Žmonės“ žiūrovai taip pat išvys Ignalinos atominę elektrinę – vieną iš labiausiai saugomų Lietuvos vietų. Ekskursiją po Ignalinos AE praves daugiau nei 20 metų čia dirbanti Ina Daukšienė. Susidomėjimas elektrine itin išaugo po HBO serialo „Černobylis“ – čia beveik kasdien vedamos dvi ekskursijos tiek vietos, tiek užsienio turistams. 

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų su Vytaru karjeroje Ignalinos atominė elektrinė yra ta vieta, į kurią patekti buvo sunkiausia. Per savo keliones su Radzevičiumi niekur taip nebuvome tikrinami pasaulyje. Pamačiau, kad ten dirbantys žmonės dirba labai svarbų darbą. Kokio dydžio, kokios jėgos tai yra monstras. Jis gali būti ir geras, gali būti labai baisus. Įspūdis fenomenalus“, – kalbės M. Starkus.

„Visų pirma stebina dydžiai – milžiniškas pastatas, milžiniški dydžiai. Lipome aukštyn, žemyn, ėjome ilgais koridoriais. Dideli atstumai, fizinis krūvis visai nemažas. Viduje nėra langų, pagrindinėse patalpose esi tarsi visa laiką po žeme. Labai įdomu pamatyti, suprasti, šalia kokio monstro mes gyvenome kelis dešimtmečius. Kuris mygtukas čia svarbiausias?“ – klaus V. Radzevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aplink Lietuvą. Žmonės“  šeštadieniais, 17.25 val. per TV3 televiziją!

Projektas Nr. 05.4.1-LVPA-V-812-01-0003 „Lietuvos gamtos ir kultūros paveldo objektų (išteklių) pristatymas vietinio turizmo rinkoje“ finansuojamas pagal 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo ir LR biudžeto lėšų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų