REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Laura Stalinkevičiūtė (nuotr. Instagram)

Trenerei Laurai Stalinkevičiūtei it nulietų kūno formų galėtų pavydėti ne viena, vis dėlto ne visos pakeltų tokį griežtą režimą. Prieš 6 metus fitnesu susidomėjusi gražuolė dabar sporto salėje lankosi net 7 kartus per savaitę, o savo valgomus produktus sakosi galinti suskaičiuoti ant rankos pirštų.

22

Trenerei Laurai Stalinkevičiūtei it nulietų kūno formų galėtų pavydėti ne viena, vis dėlto ne visos pakeltų tokį griežtą režimą. Prieš 6 metus fitnesu susidomėjusi gražuolė dabar sporto salėje lankosi net 7 kartus per savaitę, o savo valgomus produktus sakosi galinti suskaičiuoti ant rankos pirštų.

REKLAMA

Vis dėlto Lauros kelias tiek iki įspūdingų pasiekimų (mergina turi Europos bikinio čempionės titulą), tiek iki savo kūno pažinimo buvo kupinas atradimų – jais trenerė mielai pasidalijo ir su naujienų portalo tv3.lt skaitytojais.

Laura, dabar peržvelgus tavo „Instagram“ paskyrą, panašu, kad sportas – ne tik tavo kasdienė, bet ir labai mylima gyvenimo dalis. Vis dėlto kaip ir kada visa tai atėjo į tavo gyvenimą?

Buvau aktyvi nuo mažų dienų. Esu išbandžiusi ne vieną sporto mokyklą, būrelį, tačiau nė viena sporto šaka manęs nesužavėjo taip, kaip tą padarė fitnesas. Šį sportą atradau ir įsimylėjau prieš 6 metus. 

REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių tai nebuvo taip ir rimta, kaip yra dabar. Tik pradėjusi eiti į sporto salę aš visai nežinojau, ką ir kaip daryti, tačiau jau nuo pat pradžių daug skaičiau, tyrinėjau ir ganėtinai sparčiai mokiausi. Nežinojau daugybės dalykų apie tai, apie ką dabar informacijos yra daugiau, nei apstu, todėl nemažai dalykų teko išmokti ir suprasti sunkesniu būdu. 

REKLAMA

Galbūt, jei nuo pat pradžių būčiau viską dariusi teisingai, rezultatai mane džiugintų dar labiau, tačiau nesigailiu, nes per tiek laiko įgavau daug praktikos ir supratimo apie tai, kaip mano, ar apskritai žmogaus, kūnas, reaguoja į skirtingus treniruočių tipus, pratimų pakartojimų skaičių, tempą, ir, žinoma, apie teigiamą kūno atsaką į subalansuotą mitybą bei teisingai pasirinktus makro elementus.

Kiek kartų per dieną dabar sportuoji?

Jau ilgą laiką sportuoju 7 kartus per savaitę ir tuo nesiskundžiu. Treniruotes susidėliojau taip, kad nesijaučiu pervargusi, o ir kūnas reaguoja labai teigiamai. 

REKLAMA
REKLAMA

Ką galiu pasakyti? Myliu sportą, o sporto salėje praleidžiu didžiąją dalį savo laiko – jei ne pati sportuoju, tuomet dirbu su savo klientėmis.

Ar tavo treniruotės visuomet skirtingos?

Turiu savo sporto programą, kuri keičiasi priklausomai nuo mano varžybų – ar tai vadinamasis raumenukų auginimo laikas, ar ryškinimosi laikotarpis. Vis dėlto kiekviena treniruotė tikrai nėra skirtinga – jos yra sudėliotos struktūriškai, ir tikrai kartojasi. Tačiau man neatsibosta, o ir rezultato visada siekiu geriausio.

Ne paslaptis, kad ne kartą esi ir apdovanota – kiek tiksliai apdovanojimų esu susišlavusi?

Sunku pasakyti, kiek tiksliai... Taurių ir medalių tikrai turiu nemažai, tačiau ant rankų ir kojų pirštų turėčiau suskaičiuoti. Įvairiausius diplomus suskaičiuoti bus kiek sunkiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laimėjimas, kuriuo kol kas džiaugiuosi labiausiai, yra Europos Bikini čempionės titulas, o šiuo metu ruošiuosi ir pasaulio čempionatui. Pasiruošimui turiu dar apie 6 savaites, o jau drebu, kaip nekantrauju! Visada sau sakiau, kad dirbsiu ir darysiu tiek, kiek reikės, kad pasiekčiau savo svajones.

Kaip atrodo tavo pasiruošimas įvairiems čempionatams, konkursams? Ko tenka atsisakyti?

Pasiruošimo laikotarpiu treniruočių laikas bei eiliškumas yra ženkliai svarbesnis, o ir pačios treniruotės tampa intensyvesnės, lyginant su įprastine rutina, kada varžybos „nekaba ant nosies“. 

Maisto produktus, kuriuos valgau, tikrai suskaičiuočiau ant rankų pirštų – nemažai produktų tenka paaukoti. Tačiau man tai nėra didžiulė kančia ar neįveikiamas dalykas, nes formą palaikau ir ne sezono metu. Taip pat tenka susireguliuoti miego režimą.

REKLAMA

Daugelis merginų sporto griebiasi tada, kai nori numesti svorio. Kaip keitėsi tavo pačios svoris, kai pradėjai sportuoti?

Kai atėjau į sporto salę, buvau labai liekna. Tokia buvau, nes valgiau gerokai per mažai, bet buvau itin aktyvi. Man norėjosi būti lieknai, tačiau net nesuvokiau, kad stipriai persistengiau ir savo organizmą „nevalgymais“ stipriai nualinau. 

Jei lygintume mano svorį pačioje pradžioje, ir dabar, skirtumas yra apie 7 kilogramus. Ir taip – aš sveriu daugiau, tačiau jaučiuosi nepalyginamai geriau, turiu daug daugiau jėgų, energijos, o ir sau patinku labiau.

Kaip pradėjai domėtis ir mityba?

Kaip ir minėjau, pati visko nežinojau, kai tik pradėjau sportuoti. Turėjau šiokį tokį supratimą apie tai, kas organizmui gerai, ir kas nelabai, tačiau nemokėjau visko teisingai pasiskaičiuoti ir susidėlioti, todėl rezultatai nebuvo įspūdingi taip greitai, kaip galėjo. 

REKLAMA

Gero maisto suvalgyti reikia išties daug daugiau, nei dauguma merginų mano. Juokinga, kokia didelė skanaus ir sveiko maisto porcija (na, kad ir lašiša su saldžiomis bulvėmis bei šviežiomis salotomis) tuo pačiu kalorijų kiekiu pakeistu šokolado plytelę! O geriausia, kad nuo tokio maisto jausitės daug geriau, būsite sotesni, o ir kūno linijos džiugins labiau. Čia kiekvieno pasirinkimas ir prioritetų reikalas.

Kaip tiksliai atrodo tavo dienos meniu?

Rytą visada pradedu savo avižiniais blynais, kurių receptą ne taip seniai įkėliau ir į savo instagram paskyrą, „stalinkeviciute“, nes vienas dažniausių man užduodamų klausimų yra „kaip gi tu juos kepi?!“ Vėliau seka gana nuobodūs valgymai – žuvis ar mėsa su daržovėmis, kruopomis ar bulvėmis. Monotonija virtuvėje man tinka ir patinka, nes maistą taip pasigaminu daug greičiau, o ir galvos sukti nereikia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie sporto bei sveikos mitybos entuziastai visiškai atsisako vakarėlių bei kitokių pramogų – kaip elgiesi tu?

Sportas man – pramoga. Žinoma, juokauju, bet iš tikrųjų mano pažįstamų ratas myli sportą nemažiau už mane, todėl treniruotės, ar aktyvi veikla, yra geras laiko kartu praleidimo būdas. 

Kas liečia vakarėlius, niekada nebuvau didelė jų gerbėja, todėl ir dabar į juos nevaikštau. Galbūt skambu kaip koks robotukas ir sunku patikėti, jog taip būna, tačiau sakau nuoširdžiai – sportas tikrai be galo didelė mano gyvenimo dalis, o nesibaigiantys vakarėliai  man tikrai neatrodo smagiausias laiko leidimo būdas..

REKLAMA

Ar net ir dabar pasitaiko, kad kurį laiką nesportuoji?

Ne taip seniai susimąsčiau, jog nuo tada, kai pradėjau dirbti su svoriais, praktiškai nebuvau praleidusi nė dienos. Net ir sirgti sau neleisdavau, ir, kaip įmanoma greičiau, stengdavausi grįžti į sporto salę. Galbūt tai skamba keistai ir tikrai nėra geriausias variantas, nes savo kūno reikia klausyti, ir kai jis sako „stop“, šiek tiek pristabdyti reikia, kad netektų atkristi ilgesniam laikui. 

Pati niekada nesu neatėjusi į salę, nes „tingiu“. Tokias mintis veju šalin net tada, kai visai neturiu noro eiti sportuoti. Tikrai manau, jog kiekvienas mes galime prisiversti, paprasčiausiai reikia duoti pažadą sau ir jo laikytis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų