Startavusi nauja kulinarinė laida „La Maistas“ – laužo nusistovėjusius standartus ir kviečia į maisto gaminimą pažvelgti kitu kampu. Laidos viešnia – tinklaraščio www.cukrinisavinelis.lt įkūrėja Berta Garuckė kviečia gaminti skaniai, kvapniai o svarbiausia – greitai. Moteris savo rašymo erdvę vadina antraisiais namais ir sako, kad čia ji atrado save.

Berta save atrado gamindama maistą: dabar tuo užkrečia ir kitus (nuotr. asm. archyvo)

Berta save atrado gamindama maistą: dabar tuo užkrečia ir kitus (nuotr. asm. archyvo)

Apie tinklaraštininkės veiklą ir neįprastus pasirinkimus virtuvėje, kalbamės plačiau.

- Berta, pristatykite savo tinklaraštį.

Tai yra šeimos tinklaraštis, kuriame karaliauja ne tik skanūs, lengvi bei greitai paruošiami receptai, tačiau taip pat ir kelionių su vaikais idėjos, mažų rankučių atradimai, švenčių dekoravimas bei gyvenimo būdas.

- Kaip kilo mintis jį pavadinti taip saldžiai, cukriniu avinėliu?

Cukrinis avinėlis man visą laiką asocijavosi su kažkuo labai jaukiu, šiltu ir mielu. O namai ir yra ta vieta, kurioje visi jaučiamės jaukiai, saugiai, šiltai.

Tai vieta, kurioje gaminame, švenčiame, dekoruojame, rūpinamės, ieškome naujų idėjų, bendraujame ir tiesiog gyvename. Toks ir yra šis tinklaraštis – antrieji mano namai.

REKLAMA

- Papasakokite, kaip jūsų gyvenime atsirado maisto gaminimas?

Mano gyvenimas virtuvėje sukasi nuo pat mažens – iki šiol pamenu, kaip savaitgalio rytais padėdavau tėčiui maišyti blynų tešlą ir jau netrukus pati išmokau juos kepti, kaip kartu su mama gamindavo sočius troškinius ar kepdavo pačius skaniausius obuolių pyragus.

Berta save atrado gamindama maistą: dabar tuo užkrečia ir kitus

Berta save atrado gamindama maistą: dabar tuo užkrečia ir kitus

Bet ta meilė maistui atėjo labai pamažu, jausmą, kad man patinka gaminti, pajaučiau tik išsikrausčiusi iš tėvų namų.

Man patikdavo rengti teminius maisto vakarėlius draugams, atrasti bei ragauti vis naujus patiekalus, eskperimentuoti virtuvėje joje kartais užsibūnant net gerą pusdienį.

Dabar šiek tiek aprimau, labiau pamėgau greitus, lengvus receptus, nes tapus mama tiek daug laiko virtuvėje nebelieka.

- Kokius patiekalus gaminti mėgstate labiausiai?

Aš dievinu troškinius, man labai patinka juos gaminant eksperimentuoti su vis kitais ingredientais, taip atradant naujus, kartais tikrai neįprastus skonius.

Taip pat mėgstu įvairias penkių minučių salotas, makaronus, kitų šalių virtuvę, o vėlyvais savaitgalio rytais būtinai pasimėgaujame blynais, Benedikto kiaušiniais ar vafliais.

- Laidoje „La maistas“ sakėte, kad mėgstate gaminti, tačiau nemėgstate ilgai sukiotis virtuvėje. Įdomu, kokius patiekalus rekomenduotumėte skaitytojams, kurie irgi, kaip jūs, mėgsta gaminti ir skaniai valgyti, tačiau nenori trukti virtuvėje?

Taip tikrai, man labai patinka greiti ir paprasti receptai. Dažniausiai tai būna patiekalai, kuriuos pagaminti pakanka vos kelių minučių, o vėliau jie sėkmingai kepa ar troškinasi nereikalaudami didelio dėmesio – tai įvairūs troškiniai, vieno puodo ar vienos skardos patiekalai, sriubos.

REKLAMA

Taip pat įvairios salotos, makaronai. Labai dažnai praleisti mažiau laiko virtuvėje padeda ir paruoštukai. Svarbu nebijoti improvizuoti, tikrai galima atrasti lengvų ir greitai pagaminamų patiekalų.

- Iš ko semiatės idėjų, susijusių su maisto gaminimu?

Dievinu kulinarines knygas bei žurnalus, internete seku daugybę tiek Lietuvos, tiek užsienio maisto tinklaraštininkų, tad kasdien randu idėjų ir dar nebandytų patiekalų.

Nemėgstu atkartoti receptų, nes pradedant gaminti dažnai ko nors pritrūkstu ar mintyse jau būnu sudėliojusi savo variantą. O ir planus dažnai pakeičia dukrytė, kuri beveik visada su manimi sukiojasi virtuvėje, tad tikrai būna akimirkų, kai patiekalo gamybos procesą reikia pagreitinti.

Berta save atrado gamindama maistą: dabar tuo užkrečia ir kitus

Berta save atrado gamindama maistą: dabar tuo užkrečia ir kitus

- Ką dar be maisto gaminimo mėgstate veikti?

Mėgstu knygas ir keliones. Ypatingai mėgstu keliones po Lietuvą – kaskart atrandame tiek daug gražių mūsų šalies vietų, apie kurias norisi garsiai pasakoti visiems.

Kadangi mano darbas yra tinklaraštis, viskas, ką tikrai mėgstu veikti atsiranda jame – tai kelionės, maistas, laikas su šeima, įvairūs DIY, švenčių planavimas bei dekoravimas, įvairios kūrybinės idėjos.

- Ką jums suteikė dalyvavimas laidoje „La maistas“? Gal įsiminėte patarimus, kurie pravers gaminant ateityje?

Dalyvavimas laidoje man buvo jaudulio kupinas iššūkis, bet iš laidos filmavimo išėjau su šypsena – tokia šilta ir nuoširdi atmosfera, kad tą šypseną su savimi nešiojausi dar kelias dienas.

Man labai patiko pažintis su šefais, patiko iš arti pamatyti, kaip jie dirba virtuvėje, paklausyti jų tarpusavio pokalbių apie maistą, jo gamybą. Tai tikrai įdomi ir unikali patirtis.

REKLAMA

Laidoje pristačiau dvi patiekalų idėjas. Viena jų buvo nekeptas obuolių pyragas, o kitas pasiūlymas žiūrovams pagaminti karamelizuotą obuolių padažą.

Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3, o jei nespėjote peržiūrėti laidos, tai padaryti galite čia. 

 

 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Paviešintas įrašas, kaip siuntų darbuotojais apsimetę vyrai surišo šeimą ir ją apvogė
DABAR RODOMA
Paviešintas įrašas, kaip siuntų darbuotojais apsimetę vyrai surišo šeimą ir ją apvogė
DABAR RODOMA
Moteris patyrė gyvenimo sukrėtimą: su taksi nevažiuos dar ilgai
DABAR RODOMA
Nufilmuota tragedijos akimirka: neišsiskleidęs nei vienas parašiutas pražudė vyrą
DABAR RODOMA
Paliko vienam kartui su tėčiu: mama išvydusi savo mažylę paklaiko
DABAR RODOMA
Nepaprasta akimirka: draugystė ištirpdė milijonų internautų širdis
DABAR RODOMA
Išlaisvinti dešimtys žmonių, kurie metų metus buvo laikomi narvuose
DABAR RODOMA
Keistas incidentas: gelbėjo ant pastatų laipiojančią nuogą moterį
DABAR RODOMA
Pareigūnai paviešino įrašą: gelbėjo springstantį kūdikį
DABAR RODOMA
Grįžęs į automobilį vyras paklaiko – sąmyšį sukėlė netikėtas radinys
DABAR RODOMA
Studentė pasidalijo tėvų įrašu: tapo milijonus peržiūrų renkančia sensacija
REKLAMA
Laida „La maistas“
Kulinarinė laida „La maistas“, rodoma sekmadienio rytais, TV3 televizijos žiūrovams jau tapo atradimu. Šį kartą laidos vedėjas Vitalijus Cololo kartu su dviem profesionaliais ...
Laida „La maistas“
Vištiena – ypač dažna ant lietuvių stalo. Ją mėgsta daugelis. Iš vištienos galima paruošti daugybę įvairiausių patiekalų. Tai patvirtins ir TV3 kulinarinės laidos „La Maistas“ ...
Tomas Rimydis gamins avienos šiupinį su grybų sūriu. (nuotr. TV3)
Jei norite pietus arba vakarienę pagaminti greitai ir neapsikrauti virtuvėje nereikalingais puodais arba keptuvėmis, siūlome jums vieno puodo vakarienę. Į pagalbą jau dabar ...
Renata Ničajienė laidoje „La maistas“
Sekmadienį TV3 laidoje „La maistas“ kartu su pagrindiniais laidos šefais Vyliumi Blauzdavičiumi ir Tomu Rimydžiu, patiekalus iš moliūgų kūrė ir laidos viešnia, tinklaraščio ...
obuoliai (nuotr. 123rf.com)
Kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai pasiruošę jums pateikti net tris patarimus apie tai, kaip pagaminti buritus, įdaryti ir iškepti obuolius bei kaip pagaminti grybų ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų