REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Gretė ir Aleksandras Brokai (tv3.lt fotomontažas)

Vienos moterys apie galimybę sudalyvauti legendomis apipintuose grožio konkursuose svajoja nuo pat vaikystės, o štai sveikos mitybos ir gyvensenos ekspertei Gretei Brokienei, kuri atstovaus Lietuvą šių metų „Misis Pasaulis“ konkurse, tai niekuomet nebuvo nei tikslas, nei svajonė.

14

Vienos moterys apie galimybę sudalyvauti legendomis apipintuose grožio konkursuose svajoja nuo pat vaikystės, o štai sveikos mitybos ir gyvensenos ekspertei Gretei Brokienei, kuri atstovaus Lietuvą šių metų „Misis Pasaulis“ konkurse, tai niekuomet nebuvo nei tikslas, nei svajonė.

REKLAMA

Atsitiktinai užpildžiusi anketą, Gretė šiuo metu ruošiasi neįtikėtinai patirčiai, o naujienų portalui tv3.lt atvirai papasakojo, kas, jos manymu, svarbiausia tokiame konkurse dalyvaujančiai moteriai ir kodėl kai kas jai jau dabar tapo tikru iššūkiu.

Konkurse bus išskirtinė dėl vienos priežasties

Gretė neslepia – apie dalyvavimą grožio konkurse ji niekuomet negalvojo, o galimybė čia sudalyvauti atsirado visiškai to neplanuojant, mat anksčiau tokioms patirtims nebuvo laiko.

„Visų pirma – tai niekada nebuvo mano svajonė! Absoliučiai nieko apie tai neišmaniau ir niekuomet nesidomėjau… Mintis kilo spontaniškai, o tokie sprendimai man dažnai pasiteisina – nebeturi kur dingti. Vis bandau mintimis grįžti į tą akimirką, kai atostogų Balyje metu, išsiunčiau savo gyvenimo aprašymą. Matyt, pritrūko iššūkių, o juos aš tiesiog dievinu“, – sakė Gretė.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, pasirodo, kad visos moterys, kurios nori dalyvauti konkurse, turi atitikti daugybę reikalavimų, todėl čia pasirodyti gali tikrai ne visos.

„Moteris negali būti jaunesnė, nei 25-erių, todėl aš būsiu jauniausia. Noriu pabrėžti – tai toli gražu nėra vien tik išorinio grožio konkursas. Organizacija šiemet švenčia 22-ejų metų jubiliejų, todėl viskas yra daroma labai profesionaliai, taikant į aukščiausius standartus“, – pasakojo ji.

REKLAMA

„Tu privalai atitikti nemenką sąrašą reikalavimų: būti sukūrusi šeimą, demonstruoti aukštą vertybių skalę, privalai būti socialiai aktyvi, žinoma visuomenėje savo pasiekimais, turinti gerą karjerą, apsišvietusi, nusimanyti mene bei kultūroje, žingeidi, bet visų svarbiausia, turi aiškiai ir konkrečiai argumentuoti, koks tavo tikslas dalyvaujant konkurse, ir ką naudingo galėtum nuveikti tapus „Misis Pasaulis“, – reikalavimus vardijo G. Brokienė.

Kelia sau griežtus reikalavimus, tačiau jie susiję ne su išvaizda

Vis dėlto nors Gretė anketą užpildė prieš 3 mėnesius, skambučio, jog būtent ji yra atrinkta atstovauti Lietuvą, sulaukė tik visai neseniai.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, ar tada nesuabejojo, ar dalyvauti vis dėlto vertą, moteris neslėpė – tokia mintis nė nekilo: „Jokiais būdais – priėmusi sprendimą, prisiėmiau didelę atsakomybę, visų pirma, prieš pačią save. Tikrai nesudvejojau vėliau, ir nors kilo įvairių nenumatytų situacijų, aš mėgstu su jomis tvarkytis – tuo tik įrodau sau, kad viskas yra įmanoma.“

Niekam ne paslaptis, kad dauguma moterų yra linkusios save vertinti be galo griežtai, todėl neretai turi ir ne vieną kompleksą. Gretė pasakojo, kad sau ji taip pat kelia aukštus reikalavimus, tačiau jie susiję ne su išvaizda.

„O, mano griežtumas ir reiklumas sau – atskira tema. Kartais net ir artimieji pasako, jog esu per daug savikritiška. Kalbant apie tokį antraeilį dalyką, kaip išvaizda… juokinga kompleksuoti dėl to, kas yra išsprendžiama ir pataisoma. Iš viso, išorės grožis toks subjektyvus dalykas – ne kartą tuo įsitikinau. Mane labiau jaudina kiti dalykai, kaip pavyzdžiui: nesugebėjimas iki galo atlikti darbo“, – atviravo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, kad jau kurį laiką G. Brokienė turi vieną tikslą, kurio išpildymas kelia sunkumų: „Jau kurį laiką esu griežtai užsibrėžusi tikslą išmokti rusų kalbą. Kirilica skaitau puikiai, šnekančius taip pat suprantu labai gerai, bet kai ateina laikas prakalbėt pačiai, nuolat užsikompleksuoju, kad, neva, dar nemoku. Nepadaryti iki galo darbai ar įsipareigojimai man yra tikra gėda, o šiuo atveju, konkrečiai prieš pačią save.“

Atskleidė pirmąjį iššūkį

Gretė teigia, kad tokio lygio konkursuose kur kas svarbesnės yra vidinės moters savybės, tokios, kaip pasitikėjimas savimi ir savo darbais, bei, žinoma, meilė pačiai sau.

REKLAMA

Paklausta, ar savimi pasitiki, G. Brokienė šypsosi: „Galėčiau teigti, kad 95 % atvejų pasitikiu. Manau, aplinka teigtų, jog amžinai spinduliuoju šimtaprocentinį pasitikėjimą.“

Vis dėlto būtent meilę sau ji laiko svarbiausiu dalyku. „Kai moteris visapusiškai rūpinasi savimi, myli, ją lengva pamilti ir aplinkiniams. Mano meilė sau pasižymi nuolatiniu progresu – ir tai tikrai nėra išorė. Kasdien stengiuosi būti bent kažkiek geresnė, nei buvau vakar. Tobulėjimas ir smalsumas yra mano gyvenimo varikliai“, – atviravo ji.

Žinoma moteris pasakojo, kad pasiruošiamieji darbai konkursui jau prasidėjo, o su jais teko susidurti ir su pirmaisiais iššūkiais. „Susidūriau su krūva man nepažįstamų dalykų: fotosesijos, interviu, spaudos pranešimai, galų gale makiažas, šukuosenos... Juk iki šiol, aš išvis nenaudojau dekoratyvinės kosmetikos – neturiu jokių įgūdžių! Man labai pasisekė, kad šiuo klausimu turiu nuostabius partnerius – „Make Up For Ever“. Jie visapusiškai ruošia mane konkursui“, – atskleidė ji.

REKLAMA

Ne paslaptis, kad konkursą laimėjusi moteris turi nuveikti daugybę darbų, o taip pat visi nekantrauja išgirsti ir jos siunčiamą žinutę. Apie visa tai Gretė jau taip pat neslepia pagalvojusi.

„Jau vien mano žinutė, su kuria einu į konkursą skamba taip: „Tikrasis moters grožis, slypi jos išmintyje“. To mane visuomet moko mama. Kalbant globaliau ir plačiau, konkurso organizatoriai yra numatę nemenką sąrašą pareigybių, kurias privalai įvykdyti, jei taptum „Misis Pasaulis“. Mano asmeniniai užsibrėžimai ir siekiai, lai bus paskelbti sėkmės atveju“, – intrigavo G. Brokienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų