REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Vieniša mama iš Vilniaus parodė savo namus: nori viską keisti  (nuotr. TV3)

TV3 ir IKEA interjero pokyčių TV projektas „Namų idėja su IKEA“ šį kartą lankysis jaunos mamos Jolitos namuose. Moteris neseniai išsiskyrė, tad po visų skaudžių patirčių ir išgyvenimų nori  atversti naują gyvenimo lapą, pradėdama nuo savo namų.

7

TV3 ir IKEA interjero pokyčių TV projektas „Namų idėja su IKEA“ šį kartą lankysis jaunos mamos Jolitos namuose. Moteris neseniai išsiskyrė, tad po visų skaudžių patirčių ir išgyvenimų nori  atversti naują gyvenimo lapą, pradėdama nuo savo namų.

REKLAMA

Jolitos dukrytei Kamilei dar tik metai ir septyni mėnesiai. Jos gyvena dviese, nes su vaiko tėvu moteris išsiskyrė. Ji neslepia, kad buvo daug skausmo, o jausmai vis dar drasko širdį. Jolita papasakojo, kad Kamilė būdama vos trijų savaičių pateko į ligoninę. Visa ši skaudi patirtis, bemiegės naktys, porą atitolino. Galiausiai Jolita su vyru nutarė pasukti skirtingais keliais. Moteris dukrytę nuo devynių mėnesių augina viena.

Jolita su dukryte gyvena nuomojamame vieno kambario bute. Su buto šeimininkais ji sutarusi, kad kitais metais jį nusipirks. Tad jau dabar nori gražiau ir jaukiau įsikurti.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra mano naujo gyvenimo pradžia. Noriu pakeisti ne tik spalvas, daiktus, bet viską, kas primena bloga, skaudžius išgyvenimus“, – sako Jolita.

REKLAMA

Nedideliame kambaryje mama su mergyte ir miega, ir žaidžia, ir valgo, taigi kambarys turi atitikti daugelį poreikių.

„Atrodo, kad nieko netrūksta, bet iš tiesų vaikas auga, drabužėlių, žaislų daug, o susidėti nėra kur. Trūksta didesnės spintos, kad tilptų tiek vaiko, tiek mano rūbai. Ir dar labai norėčiau erdvės dukrytei. Svarbiausia yra vaikas. Aišku, jei atsirastų kampelis man – tai labai pradžiugintų“, – svajoja Jolita.

Jolitai pokyčius namuose įgyvendinti padės IKEA dizainerė Kotryna. „Pirmiausia dėmesį atkreipiu į spalvas, paskui į baldų išdėstymą, nes turi būti ne tik gražu, bet ir funkcionalu“, – prisistato Kotryna.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš esminių dizainerės pastebėjimų ir patarimų, susiduriantiems su panašia situacija – mažoje erdvėje, vietoje kelių mažų baldų daiktams laikyti, verčiau rinktis vieną didelį ir funkcionalų. Anot jos, taip kambarys ne tik neapkraunamas, bet ir sutaupoma erdvės išnaudojant ją į aukštį, o daiktai laikomi patogiai vienoje vietoje.

„Kuomet erdvė itin riboja – geriausia rinktis modulinius, t. y. individualiems poreikiams pritaikomus, baldus. Šiuo atveju tai leido sumodeliuoti maksimaliai funkcionalią spintą, taikantis prie konkrečios šeimos poreikių ir ribotos erdvės kambaryje“, - sako interjero dizainerė.

Ji pabrėžia, kad kuomet vieno kambario bute šeimos gyvenimas verda visą parą – reikšmingą vaidmenį atlieka ir baldų spalvos. Iki atnaujinimo šis kambarys puikiai iliustravo, kaip tamsūs baldai vizualiai sumažina ir apsunkina bendrą vaizdą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Po atnaujinimo kambaryje atsiras daugiau vietos, jis taps šviesesnis. Patogių ir talpių baldų pasirinkimas ir išdėstymas padės rasti vietos daiktams ir palengvins tvarkymąsi. Taip šeima turės daugiau laiko malonioms veikloms. Suaugusio ir vaiko zonų atskyrimas leis mamai skirti daugiau laiko sau, o dukrytei mokytis savarankiškumo“, - sako K. Meškauskaitė.

Kaip interjero dizainerei pavyks visa tai padaryti ir kokie sprendimai neatpažįstamai pakeis kambarį, kuriame gyvena vieniša mama su dukra, pamatysite jau šį penktadienį laidoje.

„Namų idėja su IKEA“ – penktadienį 17.55 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų