Atėjęs ruduo kviečia mėgautis gėrybėmis iš savo sodo ir daržo. Tuo neabejoja ir TV3 eteryje startavusios naujos kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai bei kviestiniai svečiai.

obuoliai (nuotr. 123rf.com)

obuoliai (nuotr. 123rf.com)

Praėjusio sekmadienio TV3 rodytoje laidoje „La maistas“ grilio šefas Vylius Blauzdavičius, virtuvės šefas Tomas Rimydis ir kviestinė laidos viešnia Berta Garuckė, tinklaraščio cukrinisavinelis.lt autorė, pasiūlė, ką pagaminti greito iš obuolių, kad visa šeima džiaugtųsi. 

Vylius Blauzdavičius siūlo paįvairinti obuolienę

grilio meistras Vylius Blauzdavičius

grilio meistras Vylius Blauzdavičius

Vylius tam naudojo grilį, tačiau namuose tam puikiai tinka ir tiesiog orkaitė –  junkite jos grilio funkciją ar tiesiog kepkite labai aukštoje temperatūroje iki obuolių odelės apskrus, o patys obuoliai suminkštės.

Kepimas labai išryškina obuolių skonį ir saldumą. 

Rezultatą, kaip Vyliui pavyko pagaminti gardžią obuolienę, išvysite vaizdo įraše.

Tomas Rimydis pataria, kaip pagaminti skaidrias sultis

virtuvės šefas Tomas Rimydi

virtuvės šefas Tomas Rimydi

Didžiulę patirtį turintis puikusis virtuvės šefas Tomas Rimydis dalinosi patarimu, kaip lengvai ir greitai pasigaminti skaidrias namines obuolių sultis.

REKLAMA

Jums reikės tik obuolio ir šaldiklio. Paimame obuolį, jį perpjauname per pusę, įdedame tiesiai į šaldiklį ir užšaldome kelias valandas. Ištrauksite kietą lyg akmenį. Palikite kambario temperatūroje, kad atsigautų ir taptų sultingas. Iš jų, tiesiai į taurę, išspauskite sultis.

Rezultatą, kaip Tomui Rimydžiui pavyko pagaminti skaidrias sultis, išvysite vaizdo įraše.

Bertos Garuckės patarimas, kaip karamelizuoti obuolius

laidos viešnia Berta Garuckė

laidos viešnia Berta Garuckė

Sekmadienį kviestinė viešnia, tinklaraščio „cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė siūlo idėją visiems, kurie mėgsta valgyti obuolienes, tačiau nenori arba nemoka jų ilgai virti.

Berta siūlo lengvai ir greitai pagaminti karamelizuotą obuolių padažą.

Jums reikės: sviesto, kelių šaukštų rudojo cukraus ir obuolių. Keptuvėje išlydome sviestą, beriame kelis šaukštus rudojo cukraus ir paleidžiame obuolių skilteles karamelizuotis.

Rezultatą, kaip Bertai Garuckei pavyko karamelizuoti obuolius, išvysite vaizdo įraše. 

Atvėsus viską sutrinkite ir skanaukite su blyneliais, varškėčiais ar vafliais. Toks obuolių karamelizavimas patiks ir vaikams, ir suaugusiems, todėl mėgaukitės skoniu, vaišinkite svečius ir džiaukitės rudeniu! 

Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3, o jei nespėjote peržiūrėti laidos, tai padaryti galite čia. 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

100-metį atšventusios dvynės atskleidė paprastą savo ilgo gyvenimo paslaptį
DABAR RODOMA
100-metį atšventusios dvynės atskleidė paprastą savo ilgo gyvenimo paslaptį
DABAR RODOMA
Užfiksuotas šokiruojantis tėvų poelgis su kūdikiu: istorija kelia pyktį
DABAR RODOMA
Berniukas įsiuto dėl mamos poelgio – jo moralas nepaliks abejingų
DABAR RODOMA
Pikantiškas moters elgesys ant automobilio: netrukus buvo sulaikyta
DABAR RODOMA
Užfiksavo šlykšų pabėgioti išėjusios moters poelgį: paviešino, kad sugėdintų
DABAR RODOMA
Po paviešinto įrašo iš darbo mergina buvo atleista – klientai pašėlo
DABAR RODOMA
Laidotuves pertraukė netikėtumas: vyrui teko šokti į iškastą duobę
DABAR RODOMA
Išgyveno nemaloniausią incidentą lėktuve: keleivei prireikė palydovų pagalbos
DABAR RODOMA
Paviešintas įrašas, kaip siuntų darbuotojais apsimetę vyrai surišo šeimą ir ją apvogė
DABAR RODOMA
Moteris patyrė gyvenimo sukrėtimą: su taksi nevažiuos dar ilgai
REKLAMA
Laidos „La maistas“ filmavimo užkulisiai (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)
Kulinarinė laida „La Maistas“ prie ekranų kviečia visus, kurie mėgsta ne tik skaniai pavalgyti, bet ir nori greitai paruošti pietus arba vakarienę.  Šį kartą prie ...
Štai ką daryti su vištienos likučiais: įsidėmėkite patarimus
Kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai pasiruošę jums pateikti net tris patarimus, kurie pravers kiekvieną dieną, gaminant pietus arba vakarienę. Laidoje „La Maistas ...
Vakarienė per pusvalandį (nuotr. TV3)
Sekmadienio rytą TV3 kulinarinė laida „La Maistas“ patiks tiems, kas mėgsta skaniai pavalgyti, bet nemėgsta ilgai sukiotis virtuvėje. Laidos šefai pademonstruos ne vieną itin ...
Dietologė Ieva Laukytė-Gaulė (nuotr. asm. archyvo)
Kulinarinė laida „La maistas“ sekmadienio rytais džiugina TV3 televizijos žiūrovus. Šį kartą šioje laidoje prisijungė ir gydytoja dietologė Ieva Laukytė-Gaulė. Ji ne tik ...
Laida „La maistas“
Greičiausiai nėra nė vieno lietuvio, kuris nemėgsta vištienos. Ji gali būti kepta, viršta, troškinta, panaudota sriuboms arba salotoms. Vis dėlto, jeigu pristigote idėjų, ką ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų