REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Marijonas Mikutavičius (R. Karaliūtės nuotr.)

Marijonas Mikutavičius pristato naują kūrinį „Išėjom žuvaut“ ir jo vaizdo klipą, kurio potekstėje slypi daug daugiau, nei žvejyba, rašoma pranešime spaudai.

6

Marijonas Mikutavičius pristato naują kūrinį „Išėjom žuvaut“ ir jo vaizdo klipą, kurio potekstėje slypi daug daugiau, nei žvejyba, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Naujas kūrinys taps gruodžio mėnesį didžiausiuose miestuose vyksiančių Marijono areninių šou „Ore“ dalimi ir maloniai visiems primins, koks grožis mūsų šalies gamtoje slypi šilčiausiu metų laiku.

„Man vasara visada kvepia vaikyste, todėl pagrindinis veikėjas –  berniukas, kuris dar turi privilegiją nežvilgčiodamas į laikrodį eiti iš nežinia kur nežinia ko. Klipo ir dainos tema – pats buvimas gamtoje, pabėgimas nuo rūpesčių, atsijungimas nuo neišsenkančio informacijos srauto, išėjimas iš betono į žolę, iš miesto – į vieškelius. Aš išeinu į žvejybą, o jūs galite mintyse pasirinkti, savo mėgstamą laiką gamtoje“, – sako Marijonas.

Jis pasakoja, kad iš pradžių norėjo tiesiog prisegti meškeriojančio vyro nuotrauką ir įdėti dainą į internetą. „Tačiau Lietuvos gamta vasarą sukelia norą dalintis jos vaizdais su visais. Taigi, susipažinome su tokiu bernioku Adomu, pagriebiau draugą su kamera ir draugą su dronu, bei išvažiavom į laukus“, – šypteli Marijonas. 

REKLAMA
REKLAMA

Klipo filmavime dalyvavo trys Lietuvos upės: Ūla, Merkys ir Nemunas. Net vasarą jų sraunus vanduo stingdo šalčiu. Ypač Merkio. Todėl dainininkas yra labai dėkingas puikiems Merkinėms miestelio žmonėms, kurie savanoriškai susirinko į filmavimo vietą ir apie 30 kartų murkdė galvas lediniame vandenyje, kol buvo nufilmuotos tos keliolika klipo sekundžių.

REKLAMA

Muziką dainai sukūrė gitaristas ir kompozitorius Martynas Kuliavas. Marijonas pasakoja, kad pirmiausia buvo parašytas angliškas tekstas. Frazė: „O mes išėjom žuvaut“, skambėjo: „Oh Mom, I'm gonna fly“.

Kodėl Marijono galvoje susidėliojo būtent tokie lietuviški žodžiai, klausti nė nereikia. Jis – prisiekęs žvejys.

„Galėjau banaliai surankiot žodžius apie nelaimingą meilę, tačiau man visada smalsu paieškot temų, kurios nėra dažnos dainose. Pradinė jos nuotaika rami, akordai plaukiantys ir melancholiški. Nežinau, gal kitam žmogui tai primintų grąžtų gamyklą, tačiau man iškilo lygaus vandens ir rūko vizijos, tarsi vasarą brėkštant valtimi su meškerėmis išeidinėtum į bundantį ežerą“, – sako jis. Ir priduria: „Tačiau taip pat nesinorėjo dainuoti apie techninius žvejybos reikalus – voblerius, spiningus, valus ar rites. „Tuoj kabliuką aš pririšiu, pašarus paruošiu, ir didžiulį pūstažandį karpį suviliosiu“.  Ne. Norėjosi perteikti tą lengvumo ir išėjimo į gamtą jausmą, kurį jaučia dažnas žvejas“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų