REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
35
Garsios poros (tv3.lt fotomontažas)

Tėvai, norėdami savo naujagimiui duoti patį gražiausią vardą, kartais tikrai nemenkai pasuka galvą. Vieni jų net atsiverčia retų ar primirštų vardų žodynus, kiti ieško įvairių sąskambių ir asociacijų. Ne išimtis ir Lietuvos pramogų pasaulio garsenybės.

35

Tėvai, norėdami savo naujagimiui duoti patį gražiausią vardą, kartais tikrai nemenkai pasuka galvą. Vieni jų net atsiverčia retų ar primirštų vardų žodynus, kiti ieško įvairių sąskambių ir asociacijų. Ne išimtis ir Lietuvos pramogų pasaulio garsenybės.

REKLAMA

Originalumu tikrai pasižymi praeityje garsios mergaičių grupės „Mokinukės“ ir „Studentės“ narė, laidų bei renginių vedėja Irūna Puzaraitė-Čeponienė. Žinoma moteris rugsėjo 16-ąją antrąkart tapo mamai – jai ir mylimajam Rokui gimė dukra.

Ne vieno dėmesį patraukė ir tai, kad pora savo dukrai išrinko lotynišką ir nelabai populiarų, retą vardą – Glorija. Šis vardas reiškia garbę ir šlovę.

Savo įraše „Instagram“ tinkle moteris taip pat pranešė, kad dukra gimė 3,1 kg ir 51 cm ūgio, o dienos šviesą ji išvydo 6 val. 10 minučių ryte.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, 2017-ųjų vasarą porai gimė ir pirmagimis sūnus. Jį Irūna ir Rokas pavadino Toru. Toras – senovės skandinavų audros, griaustinio, gyvybinių jėgų dievo vardas.

REKLAMA

Lemtingas sutapimas

2018-ųjų liepą pirmagimio taip pat susilaukė ir asmeninė trenerė Greta Lebedeva ir olimpietis Aleksandras Kazakevičius.

Garsi pora sūnų pavadino kiek neįprastu – Eldar – vardu.

G. Lebedeva jau anksčiau pasakojo, kad su mylimuoju buvo nusprendę, kad sūnaus vardas bus be galūnės „as“. Taip jie norėjo, kad vardas būtų tiesiog trumpesnis. Perskaitę Eldar vardą jie jį labai gerai įsiminė, porai patiko jo skambesys ir reikšmė. Be to, pirmąkart į „Google“ paieškos sistemą sūnaus vardą įvedusi Greta pamatė netikėtą sutapimą – „Eldar Lebedev“. Tokio ženklo pora nenorėjo praleisti pro akis.

REKLAMA
REKLAMA

Pakeitė dukros vardą

Praėjusių metų rudenį aktorė Ineta Stasiulytė ir Deividas Meškauskas ant rankų sūpavo gimusią dukrelę. Tiesa, iš pradžių jai buvo suteiktas Marijos vardas, tačiau pora po kelių dienų vardą nusprendė pakeisti.

Ineta minėjo, kad vos gimus dukrai jie suprato, kad Marijos vardas – ne jai.

Taip pora, supratusi, kad dukra turi savo charakterį, nusprendė ieškoti kito, kiek retesnio ir įdomaus, stipraus, vardo.

Deividą sužavėjo Frėjos vardas, kuriuo mergaitę pora ir pavadino. Tai skandinavų mitologijos vardas, kuris kildinamas iš meilės, grožio ir vaisingumo deivės Freyos.

Pasirinko deivės vardą

„Mas 924“ įkūrėja ir drabužių kūrėja Monika Kazakevičiūtė-Kriščiūnienė su vyru Jonu šią vasarą susilaukė pirmagimės. Pora dukrai suteikė indų deivės vardą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Uma – tai vienas iš kelių indų deivės Parvati vardų.

„Ačiū, mano meile, kad padovanojai man stebuklą. Mūsų gražioji dukra Uma 2019 08 11. Myliu jus, mano mergaitės!“ – negailėdamas žmonai ir dukrai gražių žodžių rašė jis.

Neįprastas sūnaus vardas

„Mamų radijo“ įkūrėja bei „Vaflių namų“ bendrasavininkė Laura Mazalienė su vyru Šarūnu birželį trečiąjį kartą tapo tėvais. Pora susilaukė sūnaus.

Tiesa, ne vieno dėmesį patraukė ir tai, kokį vardą jau dvi dukras – Deimilę ir Aurėją – sūnui suteikė Mazalai.

Naujagimiui Šarūnas ir Laura suteikė Matijaus vardą. Šis vardas, išvertus iš hebrajų kalbos, reiškia dovaną.

REKLAMA

Ypatinga vardų tradicija

Ne išimtis ir šiuo metu penktojo kūdikio besilaukianti atlikėja Rūta Ščiogolevaitė.

Moteris ketvirtosios atžalos susilaukė 2018-ųjų birželį. Kartu su mylimuoju Rolandu Damijonaičiu atlikėja jau augina tris atžalas – du sūnus ir dukrą.

Iš santykių su šokėju Deividu Meškausku R. Ščiogolevaitė augina taip pat sūnų.

Adomas, Anabelė, Aronas, Agnaras – visų keturiu R. Ščiogolevaitės vaikų vardai prasideda iš tos pačios raidės.

„Po Anabelės mes nusprendėme tęsti tradiciją, kad visi vaikų vardai prasidėtų „A“ raide. Aronas man labai patiko, nes turi lietuvišką šaknį, tai yra Aras, paukštis, tačiau tuo pačiu turi ir gana tarptautinį skambesį. O Agnaras taip pat man patiko dėl tradicinio lietuviško vardo šaknies, kuris yra kilęs iš vardo Agnė. Šio vardo skambesys yra labai lietuviškas. Tiesą sakant, aš norėjau Antano, bet vyras paskui sako, kad jis nebūtų tikęs, nes visi vaikų vardai, ypač mažųjų, yra gana išskirtiniai. Tai kaip jam jaustis? Negi pritrūkai fantazijos? Tai tada pagalvojau, kad jeigu jau nori išskirtinio, tai aš dabar jį tuoj sugalvosiu...

REKLAMA

Tiesa, mūsų susitarimas buvo toks, kad jis duos vardą mūsų paskutiniam berniukui. Bet jis ilgai galvojo ir nieko nesugalvojo. O kai aš laukiausi septintą mėnesį, sakau – eureka! Aš sugalvojau. Patį gražiausią vardą žemėje. Ir kai aš jam pasakiau, jis tarė: baisiau nebūna. Aš, aišku, pasijuokiau ir sakiau, kad tai jo darbas sugalvoti vardą, o štai aš tiesiog šį pasilaikysiu kaip atsarginį, dėl viso pikto. Viskas baigėsi tuo, kad važiavome į metrikacijos biurą, jau reikėjo užrašyti vaiko vardą, aš likau maitinti mažylį mašinoje, o vyras nuėjo. Parnešė dokumentą ir parodė, kad užregistravo Agnaro vardu. Vyras sakė, kad tiesiog prie jo priprato“, – teigė atlikėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Davė tarptautinį vardą

tv3.lt kalbinta „TV Pagalbos“ žvaigždė Gerda Žemaitė neseniai susilaukė sūnaus, kurio vardo atsiradimo istoriją ji papasakojo skaitytojams.

Žymi TV laidų vedėja bei „TV Pagalbos“ žvaigždė sakė, kad sūnui davė tarptautinį vardą – būtent jis tiek jai, tiek jos vyrui Andriui įstrigo atmintyje, todėl dvejonių nebeliko.

„Sūnų pavadinome Nikolu. Mes dabar trumpinam – ir Nikas, ir Nikutis. Vadiname visaip. Bet man šis vardas labai įstrigo. Dar kai buvo tik pusė nėštumo praėję, man jis pasirodė labai stiprus, norėjosi, žinoma, pamatyti kūdikį, ar jam tinka, bet, mano galva, jam tikrai idealiai tinka šis vardas“, – džiaugėsi Gerda.

REKLAMA

Tokiu vardu vaikų iki 2013-ųjų Lietuvoje yra vos kiek daugiau nei šimtas. Be to, garsi moteris prasitarė, kad su vyru sūnui svarstė duoti visai kitą vardą, tačiau lemtingam pasirinkimui žodį turėjo to vardo populiarumas.

„Vyrui vardas iš karto patiko, bet turėjome ir kitų variantų. Man labai patinka vardas Lukas, bet jų yra be proto daug ir tik dėl vardo populiarumo jo nenorėjome duoti, nors abiem tikrai labai patiko. Taip pat dar man patiko vardas Maiklas. Buvo įvairių pasvarstymų, bet nesutapdavo nuomonės, o kai šį vardą pasakiau, jis kažkaip abiem labai tiko ir patiko“, – šyptelėjo G. Žemaitė.

Tarptautinį vardą sūnui davusi pora taip pat sakė, kad pasidomėjo ir jo reikšme, tačiau pasirinkimu yra be galo patenkinti. „Vardas tarptautinis, bet man gražus ir trumpinys, ir šiaip vardas. Jau matau, kai bus suaugęs, tvirtas vyras, jam tiks šitas vardas. Pasidomėjome ir, žinoma, ką jis reiškia, tai – žmonių pergalė. Ta reikšmė mums nebuvo labai svarbi, bet suprantu, kad tai yra stiprus vardas, kuris tikrai jam labai tinka“, – teigė moteris.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų