REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Eglė Jackaitė (Galdikas Photography nuotr.)

Savaitgalį Klaipėdoje, laive-restorane „Das Boot Chill&Grill“, vyko renginys „Magiška mamų fiesta“, rašoma pranešime spaudai. Renginio organizatoriai kvietė mamas praleisti laiką magiškai, atsipūsti nuo šeimos ir kasdienių darbų rutinos, pasilepinti nors ir trumputėmis kelių valandų atostogomis.

18

Savaitgalį Klaipėdoje, laive-restorane „Das Boot Chill&Grill“, vyko renginys „Magiška mamų fiesta“, rašoma pranešime spaudai. Renginio organizatoriai kvietė mamas praleisti laiką magiškai, atsipūsti nuo šeimos ir kasdienių darbų rutinos, pasilepinti nors ir trumputėmis kelių valandų atostogomis.

REKLAMA

Renginyje buvo galima sutikti Juliją Žižę, Indrę Kvedarienę, Laurą Panavę, Rūta Beišytę-Aminovą, o taip pat ir seniai viešumoje matytą aktorę Eglę Jackaitę.

Žinoma moteris buvo pasipuošusi žalios spalvos kombinezonu, o liekną jos liemenį pabrėžė tokios pačios spalvos kaspinas.

Visos renginio dalyvės dalijosi savo sėkmės istorijomis, pasakojo, kaip joms pavyksta suderinti veiklą ir motinystę.

Renginį vedė Remigijus Žiogas, magišką nuotaiką kūrė bene žinomosiaus Lietuvos iliuzionistas Mantas Wizard, vakaro svečius dainomis džiugino TV projekto „X Faktorius“ finalininkė Marija Beržė.

REKLAMA
REKLAMA

„Magiškos mamų fiestos“ sumanytojos – dvi klaipėdietės Karolina Petronienė ir Valda Plisienė – veiklios moterys ir mamos, siekančios, kad uostamiestyje vyktų kuo daugiau renginių, skirtų mamoms.

REKLAMA

„Motinystė – tai didžiausia dovana ir pasaulio stebuklas! Būti mama – tai iššūkis kiekvienai moteriai. Sakoma, jog motinystė tai ir didelis darbas, trunkantis 24 valandas per parą. Jei motinystė, tai – darbas, tuomet, norint, jog jis būtų produktyvus, mamoms reikalingas ir poilsis“, – įsitikinusi K. Petronienė, drauge su bendraminte sukūrusi „Facebook“ paskyrą „Mama – Moteris ir Tu“, kurioje galima skelbti apie renginius mamoms. Veiklios moterys ragina ir kitas klaipėdietes inicijuoti projektus, renginius, aktualius mamoms.

„Juk mamytėms nors kartais reikia pabėgti nuo rutinos, atsikvėpti, puikiai praleisti laiką, susipažinti su naujais žmonėmis ir tiesiog atitrūkti nuo kasdienybės”, – pastebi K. Petronienė.

REKLAMA
REKLAMA

Organizatorės renginiu „Magiška mamų fiestos“ siekė atkreipti dėmesį ir į sunkiau besiverčiančias mamas: „Vienykimės ir ištieskime pagalbos ranką toms, kurioms reikia. Padėkime moterims, kurios liko vienišos, kurios su vaikais kabinasi į gyvenimą iš visų jėgų!“. Vakaro dalyviai galėjo aukoti BĮ „Šeimos ir vaiko gerovės centro“ pagalbos moterims padaliniui.

Vakaro metu dviejų vaikų mama, aktorė E. Jackaitė dalijosi savo patirtimi apie motinystę. Eglė atliko ir keletą jausmingų dainų iš savo naujausios poezijos ir muzikos improvizacijų programos „Jausmų džiazas”. „Esu dviejų sūnų mama, o šis renginys ir buvo toks moteriškas, toks mamiškas... Džiugu, kai moterys-mamos yra itin aktyvios, kūrybingos ir vieningos. Pasidalinau sava patirtimi, įsimintiniausiomis savo vaikų auginimo akimirkomis. Juk tai ir yra brangiausia, ką turime”, – po renginio sakė E. Jackaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Verslininkė J. Žižė sakė, negalėjusi atsisakyti dalyvauti šiame renginyje, mat Klaipėdoje ir taip trūksta renginių mamoms. „Kalbėjau apie kasdienybę, kad ji visur vienoda, visose šeimose visko yra. Linkėjau, kad kiekviena mama pasistengtų kasdien įprastoje rutinoje rasti bent kelias minutes sau, tiesiog sustabdyti akimirką ir pasimėgauti. Stenkimės švęsti gyvenimą be jokios priežasties. Švęsti kasdieną ir sąmoningai stebėti viską, kas vyksta aplinkui bei džiaugtis mažais laimėjimais“, – įkvepiančiomis mintimis dalijosi Julija.

Drabužių dizainerė Indrė Kvedarienė įsitikinusi, kad mes pačios kuriame savo laimę: „Reikia nebijoti garsiai svajoti, nors gal atrodo tuo metu, kad tai neįmanoma, bet vėliau svajonės ima ir išsipildo. Kurkime savo tikrą nuoširdų gyvenimą, užuot stebėję kitų „tobulo gyvrnimo“ nuotraukas socialiniuose tinkluose.“

REKLAMA

„Labai apsidžiaugiau, kai iš organizatorių sulaukiau kvietimo prisidėti prie šio renginio, – džiugesio neslėpė iliuzionistas M. Wizard. – Puiku buvo matyti tiek daug švytinčių jaunų mamų. Manau, tai tikras stebuklas, kaip jos – jaunutės moterys spėja būti ir mamomis, ir žmonomis, ir tiesiog gražiomis, protingomis moterimis, investuojančiomis į žinias, savęs tobulėjimą.“

Pasak renginio organizatorės K. Petronienės, tiek renginio vedėjas, tiek visi dalyviai savo įkvepiančiomis kalbomis ir gyvenimiškais pavyzdžiais, klaipėdietes skatino kasdienybėje atrasti gyvenimo džiaugsmą, išmokti derinti veiklą ir motinystę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų