REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV aktorė, „Nusivylusių namų šeimininkių“ žvaigždė Felicity Huffman išgirdo jai nepalankų nuosprendį, moteriai skirta 14 dienų laisvės atėmimo bausmė.

JAV aktorė, „Nusivylusių namų šeimininkių“ žvaigždė Felicity Huffman išgirdo jai nepalankų nuosprendį, moteriai skirta 14 dienų laisvės atėmimo bausmė.

REKLAMA

Taip pat aktorė privalės 250 valandų dirbti viešuosius darbus ir sumokėti 30 tūkst. dolerių baudą.

56 metų F. Huffman yra viena iš virtinės garsenybių, atsidūrusių skandalo dėl didžiulio masto kyšininkavimo siekiant įtaisyti savo atžalas į prestižiškiausias šalies mokyklas epicentre.

Stojusi prieš Bostono teisėją Indirą Talwani, akivaizdžiai prislėgta F. Huffman pripažino sumokėjusi 15 tūkst. JAV dolerių kyšį, kad jos vyriausia dukra geriau išlaikytų stojamąjį egzaminą į koledžą.

Už tokį nusikaltimą įstatymai numato iki 20 metų kalėjimo ir piniginę baudą, galinčią siekti 250 tūkst. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Federaliniai prokurorai rekomendavo F. Huffman skirti lygtinę vienerių metų laisvės atėmimo bausmę ir 20 tūkst. JAV dolerių baudą, tačiau teisėja gali skirti bausmę savo nuožiūra. Anot F. Huffman, jai gėda dėl to, ką padarė.

REKLAMA

Iš pusšimčio žmonių, kuriems buvo pareikšti kaltinimai dėl kyšininkavimo JAV koledžuose skandalo, dešimt, tarp jų penki tėvai, jau padarė kaltės pripažinimo pareiškimus.

Dar dešimt tėvų pareiškė, jog taip pat pripažins kaltę.

Šie žmonės kaltinami dalyvavę schemoje, skirtoje padėti Amerikos elito atstovams įtaisyti savo vaikus į prestižiškiausius šalies koledžus. Tarp kaltinamųjų taip pat yra kelių didžiųjų advokatų kontorų vadovų bei partnerių.

Centrine schemos figūra nurodomas stojimo konsultantas Williamas „Rickas“ Singeris, Niuport Biče Kalifornijoje įkūręs kompaniją „Edge College & Career Network“. Anot pareigūnų, jam buvo sumokėti maždaug 25 mln. dolerių (22,2 mln. eurų) koledžų treneriams bei administratoriams papirkti.

W. Singeris padarė kaltės pripažinimo pareiškimą ir bendradarbiauja su tyrėjais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų