REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antroje naujo TV3 sezono laidoje „Namų idėja su IKEA“, interjero dizainerė ir laidos vedėjas Vitalijus Cololo lankysis studentų bendrabutyje ir ieškos sprendimų, kaip viename nedideliame kambaryje patogiai galėtų įsikurti trys studentės su visais savo daiktais.

Antroje naujo TV3 sezono laidoje „Namų idėja su IKEA“, interjero dizainerė ir laidos vedėjas Vitalijus Cololo lankysis studentų bendrabutyje ir ieškos sprendimų, kaip viename nedideliame kambaryje patogiai galėtų įsikurti trys studentės su visais savo daiktais.

REKLAMA

Nors iš pirmo žvilgsnio tai skamba kaip sunkiai įgyvendinama užduotis, IKEA dizainerė įrodė, kad net ir bendrabučio kambaryje įmanoma įsikurti jaukiai, gražiai ir patogiai, o svarbiausia už prieinamą kainą.

Užduotis – ne iš lengvųjų. Kotryna ir Lauryna studijuoja muzikos atlikimą trečiame kurse. Bendrabučio kambaryje jos gyvena su dar viena drauge.

Čia trys merginos mokosi, ilsisi, gražinasi ir gamina valgį. Deja, kambaryje trūksta ne tik patogių baldų, vietos daiktams pasidėti, bet ir estetikos.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums, kaip menininkėms, svarbu estetika. Kiek galime, palaikome tvarką, norime gyventi gražiai. Gyvenimas bendrabutyje, tai – daug žmonių, daug daiktų, jokio privatumo. O taip norėtųsi savo jaukaus kampelio, kur būtų galima ramiai pailsėti“, – svajoja studentės.

REKLAMA

Merginos mini ir erdvią spintą, kurioje visos trys galėtų sutalpinti ir atskirti savo drabužius. Taip pat pageidavo kampelių savo grožio ritualams, mat prie vienintelio veidrodžio ryte tenka palaukti eilėje.

Bendrabučio kambario pertvarkyti ėmėsi IKEA interjero dizainerė Gintarė. Ji sako, kad didžiausias jos projektas – įrengti nuosavi namai. Tad ir studentėms specialistė žada sukurti jaukų kambarį, kuriame jos jaustųsi kaip namie.

„Didžiausias iššūkis, su kuriuo čia susidūriau – išpildyti pagrindinį merginų prašymą ir sukurti tris lygiavertes gyvenamąsias erdves, suteikiant privatumo kiekvienai kambario gyventojai. Kartu teko sugalvoti, kaip kambaryje sutalpinti virtuvę ir valgomąjį stalą, prie kurio merginos galėtų susėsti visos kartu“, – sako Gintarė Gumenkovaitė-Barzdė.

REKLAMA
REKLAMA

Vienintelis kambaryje stovėjęs darbo stalas dažniausiai buvo naudojamas virtuvės reikmėms. Nors ir užėmė daug vietos, valgyti prie jo galėdavo tik pakaitomis – čia tebuvo viena kėdė.

Anot interjero specialistės, mažose erdvėse itin pravartūs baldai, kurie, reikalui esant, gali būti padidinami arba suskleidžiami, kai nėra naudojami. „Išskleidžiamasis stalas ir sulankstomosios kėdės šiame kambaryje tapo vietą taupančiais sprendimais. Dabar prie stalo susėsti gali ne tik visos trys šio kambario gyventojos vienu metu, bet net pasodinti svečius. Na, o nenaudojamos kėdės neužima kambario vietos, jas tiesiog galima pakabinti ant sienos“, – sako dizainerė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Specialistė pastebi, kad studentai neretai susitaiko su esama padėtimi ir prastomis gyvenimo sąlygomis, galvodami, kad namų atnaujinimas reikalauja daug pastangų ir išlaidų.

„Gyvenant laikinuose namuose aš siūlau kelis sprendimus, kurie nuomojamas erdves pavers namais: nauja lova bei čiužinys arba bent jau antčiužinis padės užtikrinti miego higieną ir kokybę.

Vos kelis eurus kainuojančios dėžės ir dėželės padės patogiai ir tvarkingai susidėti daiktus, o investavus į vežimėlius ant ratukų ar stumdomus staliukus, darbo erdvę galėsite vežtis kartu su savimi“, – pataria IKEA dizainerė.

Interjero specialistė studentams ar mažoje erdvėje gyvenantiems žmonėms turi ir daugiau sumanių, bei išlaidauti nereikalaujančių patarimų, kuriuos, atskleis jau rytoj laidoje. „Namų idėja su IKEA“ – penktadieniais 17.55 val. per TV3!

Visas „Namų idėja su IKEA“ laidas rasite tvplay.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų