REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Augustė Vedrickaitė su sūnumi (D. Kučio nuotr.)

Rokenrolo džentelmenai – grupė „Makchu Pikchu“ – trečiadienio vakarą į „Vasaros terasą“ pritraukė gausų būrį žinomų Lietuvos veidų bei svečių iš užsienio.

27

Rokenrolo džentelmenai – grupė „Makchu Pikchu“ – trečiadienio vakarą į „Vasaros terasą“ pritraukė gausų būrį žinomų Lietuvos veidų bei svečių iš užsienio.

REKLAMA

Tarp jų – ir tituluota gražuolė Asta Muralytė su dukra, profesionali įvaizdžio kūrėja Olga Wiseman su vyru, operos solistas Eugenijus Chrebtovas, dizainerė Jolanta Talaikytė, dainininkė, aktorė Agnė Sabulytė, atlikėjai Marija Monika-Dičiūnė su vyru Tomu Dičiūnu, Augustė Vedrickaitė, Diana Dargienė, Domas Čenulevičius, istorikė ir aktyvi visuomenininkė Luka Sinevičienė, labdaros renginių organizatorė Natali Dapkienė, verslininkas Artūras Mrazauskas, visuomeninkas Alkas Paltarokas bei garbus svečias iš Ukrainos, 30-tos brigados karo kapelionas Serhiy Dmytriyev.

Koncerto metu skambėjo puikiai pažįstami „Makchu Pikchu“ kūriniai, naujausio albumo „Home“ dainos bei kelios premjeros lietuvių kalba. M.A.M.A. laureatai, 2018-ųjų balandį pristatę savo naująjį vokalistą Edgarą Petrulį, intensyviai koncertuoja visoje Lietuvoje, jų dainos skamba didžiausiose radijo stotyse ir, išleidęs, jau antrąjį savo autorinį albumą, grupės penketas nežada sustoti – toliau kuria, plečia savo gerbėjų ratą ir jau kalba apie trečiąjį albumą.

REKLAMA
REKLAMA

Įspūdžiais apie koncertą dalinosi profesionali įvaizdžio kūrėja Olga Wiseman: „Man tikrai labai patiko tai, kaip grupė „Makchu Pikchu“ atlieka savo dainas gyvai. Buvau sužavėta Edgaro balsu – jis tikrai labai talentingas vokalistas!“ Olgos Wiseman sutuoktinis, škotas inžinierius Alexanderis Wiseman‘as priduria: „Galiu drąsiai teigti, kad grupės „Makchu Pikchu“ skambesys savo kokybe prilygsta pasauliniu mastu žinomoms roko grupėms tokioms, kaip pavyzdžiui, „Franz Ferdinand“, kurių koncerto, beje, visai neseniai klausiausi Kairėnų Botanikos sode. Grupę „Makchu Pikchu“ visiškai laisvai matyčiau bet kurioje tarptautinėje scenoje ir labai tikiuosi, kad greitu metu jie surengs koncertą ir Škotijoje, kur neabejoju rastų savo klausytoją! Vertinu ir tai, jog visa grupės programa yra autorinė kūryba. Dainos ir jų atlikimas išties labai profesionalus. Koncerte puikiai praleidau laiką!“

REKLAMA

Tituluota gražuolė Asta Muralytė, į koncertą atvykusi su savo dukra Antuanete, sakė: „Po koncerto nuotaika yra nuostabi, grupė, jų dainos labai patiko ne tik man, bet ir dukrai. Buvo linksma, mes ir pašokom (šypsosi)“.

Dizainerė Jolanta Talaikytė apie „Makchu Pikchu“ sakė: „Klausiausi jų įrašų, bet ir gyvas atlikimas tikrai nenuvylė – puikus vokalistas, atlikėjai. Šis penketas yra labai teatrališki, sakyčiau net egzotiški, kaip ir jų pavadinimas, scenoje daug emocijos, todėl tikrai nenuobodu dalyvauti tokiame koncerte – tikras rokas!“

REKLAMA
REKLAMA

„Puikus vakaras, kokybiška muzika, be galo talentingi vyrukai, – taip apie koncertą atsiliepė operos solistas Eugenijus Chrebtovas. – Edgaras Petrulis nustebino išskirtiniu vokalu ir, žinoma, girdisi, kad su juo scenoje groja tikri profesionalai. Mielai ateisiu pasiklausyti šios grupės į sekantį jų koncertą.“

Istorikė, visuomenininkė Luka Sinevičienė pasakojo: „Šią grupę stebiu gan seniai. Jie man visuomet labai patiko, bet išskirčiau dabartinį grupės sąstatą su Edgaru priešakyje. Tai nerealus vokalistas – žavingas ir jo balsas, ir, aišku, išvaizda, kurios sunku nepastebėti, manau, kiekvienai merginai (šypsosi). Tikras roko dievaitis! Lietuvoje nėra daug tokių balsų ir daug tokių atlikėjų. Padarė puikų įspūdį jų dainos atliekamos lietuvių kalba, juk muzika nuo senų laikų yra vienas iš patriotiškumo simbolių. Smagu kuomet grupė, kurios klauso jaunimas, viešai deklaruoja patriotiškumo vertybes savo kūryba ir darbais.“

Garbingas svečias iš Ukrainos, 30-tos brigados karo kapelionas Serhiy Dmytriyev apie koncertą pasakojo: „Pirmą kartą klausausi lietuviško roko. „Makchu Pikchu“ grupė labai patiko, o jų dainos lietuvių kalba buvo išvis fantastika. Šiaip labai mėgstu šį muzikos žanrą, pavyzdžiui, mano automobilyje skamba tik rokas. Kaip karo kapelionas, gerą roko muziką būna įrašau į USB laikmeną ir duodu pasiklausyti savo kariams, kadangi rokas yra tikra muzika, kuri kelia kovinę dvasią, skatina mąstymą ir neleidžia liūdėti. Manau, mano kariams šis koncertas taip pat būtų labai patikęs.“ Organizatoriams pažadėjus įrašyti „Makchu Pikchu“ muziką į USB laikmeną, kapelionas patikino, kad 5000 jo kareivių tikrai išgirs šią grupę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų