REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Kaip įrengti kambarį pirmokui, kad vietos užtektų ir vyresniam broliui (nuotr. TV3)

TV3 ir IKEA interjero pokyčių TV projektas „Namų idėja su IKEA“ antrąjį sezoną pasitinka su šūkiu „Nauja pradžia – čia!“.

5

TV3 ir IKEA interjero pokyčių TV projektas „Namų idėja su IKEA“ antrąjį sezoną pasitinka su šūkiu „Nauja pradžia – čia!“.

REKLAMA

Profesionalūs interjero dizaineriai atnaujins namus tiems, kurių gyvenimas keičiasi: gimė naujas šeimos narys, šeima persikraustė į naujus namus, išsikraustė užaugę vaikai ar iš naujo pradedamas gyvenimas po skyrybų. Naujos pradžios gyvenime reikalauja ir pokyčių namuose.

Visoms šioms situacijoms bus ieškoma sprendimų, kad namai atitiktų pasikeitusius poreikius ir padarytų kasdienį gyvenimą gražesnį bei patogesnį.

Pirmoje naujo sezono laidoje susipažinsime su Arūno ir Jurgitos šeima. Jie kartu gyvena daugiau nei dešimtmetį, augina du sūnus Karolį ir Darių. Šeima žengia į naują gyvenimo etapą – jaunėlį Darių išleido į pirmą klasę.

Kadangi šeimoje jau yra nebe vienas, o du mokiniai, reikia atitinkamai pertvarkyti ir jų kambarį. Vieno stalo pamokoms ruošti jau nebeužteks, o ir dėl daiktų laikymo broliai nuolat susipyksta.

REKLAMA
REKLAMA

„Vaikai labai skirtingi: vienas blondinas, kitas brunetas, vienas – ramus, kitas – aktyvus, tad jie nuolat pykstasi, nesutaria kur kurio daiktai, kai reikia tvarkytis. daiktais nepasidalina. Ir kartu vienas be kito negali“, – pasakoja tėvai.

REKLAMA

Tėvai norėtų, kad berniukai turėtų atskirus kambarius. Deja, tokios galimybės šiuo metu nėra. Vienintelė išeitis – protingai atskirti kambario zonas abiem vaikams.

„Norime, kad sūnūs būtų atsakingi patys už savo kambarį ir tvarką jame. Taptų savarankiškesni“, – sako tėtis.

Kambarį pertvarkyti šeimai padės IKEA interjero dizainerė Vaiva Klezienė, kurios specializacija – vaikų kambarių interjeras. Ji projekte dalyvauja jau antrą kartą.

„Pirmas įspūdis užėjus į kambarį – nepajaučiau jokios vaikiškumo dvasios, net nepasakytum, kad tai mokyklinio amžiaus berniukų kambarys. Jiems priskirtame kambaryje tebuvo vienas darbo stalas. Juo naudojasi visa šeima ir, žinoma, nebepakanka, kai pirmą klasę pradeda eiti jaunėlis Darius“, – įspūdžiais dalinosi dizainerė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, vaikų kambarys apskritai nebuvo pritaikytas dviem mokiniams, jame trūko sprendimų daiktams – mokymosi priemonėms, knygoms, žaislams ir net uniformai – laikyti. Komodoje, kurioje laikomi berniukų drabužiai – šie nebetilpo. 

„Kuomet ne vaikams skirti daiktai užima dalį lentynų, jiems nesinori tvarkytis, nes jie nežino kur tiksliai yra vieno ar kito daikto vieta. Todėl žaislai būna sukrauti tiesiog ant grindų, baldų paviršių ir tėveliai pyksta, kad kambaryje visuomet netvarka. Be to, taip laikomi daiktai – puiki terpė kauptis dulkėms“, – pastebi V. Klezienė.

Pagrindiniai iššūkiai, kuriuos interjero dizainerė turėjo išspręsti – kambaryje įrengti po dvi mokymosi, poilsio, žaidimų erdves, bei rasti sprendimus abiejų moksleivių daiktams laikyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Specialistė pastebi, kad siekdami sutaupyti, tėveliai neretai vaikų kambarį apstato jau suaugusiems skirtais baldais, jį įrengia nevaikiškai tam, kad vėliau nereikėtų atnaujinti mažiesiems šeimos nariams augant.

Tačiau, jos nuomone, taip ne tik kad nesutaupoma, bet vaikai auga ne pagal savo amžių pritaikytoje, nepatogioje ir nesaugioje aplinkoje. Mat baldai vaikams gaminami atsižvelgiant į aukščiausius saugumo standartus ir projektuojami taip, kad juose nebūtų galimybės įstrigti ar kitaip susižeisti. Juose taip pat nėra kenksmingų ar alergijas sukeliančių medžiagų

„Viena iš svarbiausių užduočių buvo – kambario interjerą ir apstatymą suplanuoti taip, kad tėvams jo atnaujinti nebereikėtų iki kol vaikai mokysis mokykloje, jo funkcionalumas ir baldai tarnautų ilgai ir nebūtų pernelyg vaikiški net po kelerių metų.

REKLAMA

Tuo pačiu stengiausi išlaikyti žaismingą aplinką. Šiuos klausimus puikiai išsprendžia ergonomiški baldai, kurie, „auga“ kartu su mokinukais ir jų poreikiais“, – pataria V. Klezienė.

Jau rytoj laidoje dizainerė atskleis gudrybes, kaip vieną kambarį padalinti dviem vaikams, kad kiekvienas jame turėtų savo erdvę, o jame pritaikyti sprendimai atitiktų augančių mokinukų poreikius.

Kiekvienoje „Namų idėja su IKEA“ laidoje IKEA baldais ir aksesuarais bus atnaujinama vis kita gyvenimo pokyčius išgyvenančių projekto dalyvių namų erdvė. Stebėkite ir semkitės idėjų bei praktinių patarimų!

„Namų idėja su IKEA“ – penktadieniais 17.55 val. per TV3!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų