REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Liveta ir Petras Kazlauskai (nuotr. asm. archyvo)

Atlikėja Liveta Kazlauskienė jau daugybę metų puošia sceną pasirodymais kartu su vyru Petru ir džiugina gerbėjus pamąstymais apie gyvenimą bei dalija įvairius patarimus. Jų tvirtų santykių gali pavydėti daugelis, pora kartu jau 35 metus.

15

Atlikėja Liveta Kazlauskienė jau daugybę metų puošia sceną pasirodymais kartu su vyru Petru ir džiugina gerbėjus pamąstymais apie gyvenimą bei dalija įvairius patarimus. Jų tvirtų santykių gali pavydėti daugelis, pora kartu jau 35 metus.

REKLAMA

Veikli, visuomet besišypsanti moteris džiaugiasi gyvenimu ir jo nešamomis staigmenomis.

Atlikėja Liveta pasakoja, kad jos vyras yra ne tik scenos partneris, geriausias draugas, bet ir gyvenimo mokytojas, kuris jai atstoja tėvą. „Šeimoje trūko tėčio, todėl iki šiol Petras man atstoja tėvą ir vyrą. Augdama nemačiau, kaip reikia elgtis su vyru, kaip reikia mokytis ir priimti gyvenimo pamokas. Gyvenimas su Petru, kaip savotiška mokykla“, – šypteli Liveta.

Uždarei duris – nebegrįši

Liveta pasakoja, jog jų gyvenime buvo visko. Rugpjūčio 29 dieną jie atšventė 35-ąsias vestuvių metines, per kurias jie išvyko į kelionę. Pora lankėsi Latvijos ir Lenkijos paplūdimiuose. Pasak moters, švęsdami vestuvių metines jie daug kalbėjosi, prisiminė, kokie sunkumai bei džiaugsmai buvo jų gyvenime. Atlikėjas užsiminė, kad buvo ir toks etapas, kuomet jie žadėjo pasukti skirtingais keliais ir išsiskirti.

REKLAMA
REKLAMA

„Gyvenime buvo visko. Kelionėje aptarėme praeitus metus, charakterius. Pasisakėme vienas kitam, ką jaučiame ir apsiverkėme. Prisiminėme savo gyvenimo nesėkmes ir negandas, visus gyvenimo etapus. Buvo tikrai labai sunku, buvo momentų, kai Petras susirgo labai rimta liga, tuomet reikėjo pačiai galvoti, kaip išsisukti iš padėties ir jam neparodyti, kad ir man sunku. Viską slėpiau, tuomet ir pačios sveikata sušlubavo, o aš jam to nerodžiau, slėpiau. Per tuos 35 metus daug patyrėme, daug keliavome. Mūsų bendro gyvenimo metuose buvo pakylimų, staigaus populiarumo, metai prabėgo kaip viesulas“, – pasakoja atlikėja.

REKLAMA

35 metai bendro gyvenimo – ne mažas laiko tarpas: „Buvo toks laikotarpis, kada norėjome skirtis, nes mums buvo tiesiog nebeįdomu būti kartu, neberadome žodžių vienas kitam. Vienas gyveno studijoje, kitas organizuodavo koncertus. Mes pamiršome vienas kitą. Man labai trūko žmogaus, kuris būtų šalia manęs. Norėjau, kad jis mane apkabintų, o jis visą laiką buvo užsidaręs studijoje.“

Liveta pasakojo, kad jiems tvirtus santykius padėjo išlaikyti vienas metodas, kuriuo jie vadovaujasi jau daug metų. Ji sako, kad sykį Petras supykęs trenkė namų duris ir išėjo. Jam grįžus po poros dienų Liveta jam iškėlė ultimatumą.

REKLAMA
REKLAMA

„Tada jam pasakiau, kad pro mūsų namų duris bus galima išeiti tik vieną kartą. Jeigu dar kartą jis išeis, atgal grįžti nebegalės. Jeigu susipykstame, užrakiname namų duris ir kol nesusitaikome, išeiti iš namų negalime. Šis metodas veikia, todėl mums pavyksta taip ilgai būti drauge. Aš visada buvau tokios nuomonės, kad kai išeini iš namų, visada atsiras kitas žmogus, kuris norės tave paguosti. Visada atsiras kitas vyras ir kita moteris, kuri norės nuraminti, bet tada lieka tik sutepta siela“, – atviravo atlikėja.

Kartą vos nežuvo

Švęsdami vestuvių metines Liveta su Petru prisiminė ir nepavydėtiną situaciją į kurią seniau buvo patekę: „Kartą vos nežuvome Gruzijoje. Leidomės kalnu žemyn, Petras užmigo prie vairo, aišku, kad ir aš miegojau. Mes pabudome, kai išgirdome tokį varpelio garsą. Atsikėlę pamatėme, kad mūsų priekiniai ratai kabo nuo skardžio, visas žvaigždynas per priekinį mašinos langą matosi. Tuomet visas gyvenimas per akis prabėgo, pajutau kažkokį angelą, kuris sėdėjo man ant peties. Laimei, mus išgelbėjo priekaba, kuri buvo prikabinta prie automobilio“, – apie nemalonų atsitikimą pasakoja dainininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nebūna nuoširdūs

Pasak L.Kazlauskienės, šeimoje ilgai ir gražiai gyventi sutariant, kurti gražų šeimyninį modelį yra didelis ir nelengvas darbas. Dabar, rodos, vyrauja skyrybų bumas. Pramogų pasaulį vis dažniau apskrieja žinia, jog skiriasi idealiomis poromis laikytos šeimos.

Liveta pastebi, kad jos daro vieną pagrindinę klaidą: „Poros dabar skelbiasi, kad myli vienas kitą, o vėliau jau pasirodo žinia, kad jie skiriasi. Jie nebūna iki galo nuoširdūs vienas kitam. Reikia kalbėtis ir nieko neslėpti.“

Moteris pataria, kad reikia žinoti savo mylimojo ribą ir nebandyti jos perlipti, nes viskas pasibaigs skyrybomis; „Jo vardas – Petras, šis vardas reiškia uolą. Jis yra ramybė ir tvirta uola. Bet kartu yra vulkanas, kuris gali išsiveržti, jeigu šį pajudinsi. Jis turi tą ribą, kurios negalima peržengti. Aš ją žinau, todėl nebandau jos perlipti. Tai padeda mums išlikti tvirta pora.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų