REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet viena populiariausių Lietuvos grupių „8 Kambarys“ nusprendė sustabdyti vasarą. Paskutinį sezono savaitgalį atlikėjai ne tik sukvietė visus į savo koncertą Vilniaus„Vasaros terasoje“, bet ir pristatė premjerą „Nesibaigianti vasara“.

Šiemet viena populiariausių Lietuvos grupių „8 Kambarys“ nusprendė sustabdyti vasarą. Paskutinį sezono savaitgalį atlikėjai ne tik sukvietė visus į savo koncertą Vilniaus„Vasaros terasoje“, bet ir pristatė premjerą „Nesibaigianti vasara“.

REKLAMA

Vos per vieną parą naujas kūrinys išplito visoje Lietuvoje nuo pajūrio iki sostinės. Surinkęs daugiau nei šimtą tūkstančių perklausų „Youtube“ kanale, jis tapo pačiu klausomiausiu hitu Lietuvoje. Grupės nariai Deividas Alejūnas-Corsalis ir Karolis Talutis-Talaz prisipažįsta, kad ši vasara grupei buvo viena įspūdingiausių per visą muzikinę karjerą. Būtent todėl ir kilo idėja ją sustabdyti naujausiame kūrinyje, rašo pranešime spaudai.

„Dauguma mūsų kūrinių gimsta žiemą, nes tuo metu nėra daug pašalinių užsiėmimų ir blaškymosi. Vasarą yra daugiau pramogų, jos vilioja – tai normalu. Ir nors vasarą aš tampu tikrai veiklesnis, bet kūrybai reikia ramybės, kurią aplinkiniai dirgikliai labai nesunkiai išsklaido. Visgi, ši vasara mūsų visai komandai yra bene produktyviausia“, – pasakoja D. Alejūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet „8 Kambarys“ pasiekė naują lygį savo asmeninėje tikslų lentelėje: surengė rekordinį skaičių koncertų su pilnomis klausytojų salėmis visoje Lietuvoje, įrašė daug naujų kūrinių būsimam albumui, užmezgė kolaboracijų su autoritetais, kuriuos idealizavo ir su kuriais bendradarbiavimas dar visai neseniai atrodė nepasiekiama viršūnė. K. Talutis tikina, kad ši vasara grupei išties buvo kūrybinga. O lengvo ir vasariško kūrinio idėja gavoje sukosi jau kurį laiką.

REKLAMA

„Turėjome keletą variantų, tačiau supratome, kad mums nereikia kūrinio apie vasarą. Mums reikia kūrinio apie tai, kaip mes pratęsiame savo vasarą. Juk tai įmanoma padaryti prisiminimais, kelionėmis. Yra angliškas posakis „Christmas everyday”, tai čia panašiai – tik vasara kasdien“, – šypsosi K. Talutis. Jis įsitikinęs, jog vasara nesibaigia skaičiais kalendoriuje. Viskas priklauso nuo kiekvieno žmogaus individualiai ir vasara širdyje gali nesibaigti niekada.

Abu grupės nariai pastebi, jog dainos dažnai turi tam tikras asociacijas ir primena įvairius įvykius. Jie tikisi, kad „Nesibaigianti vasara“ jų klausytojams bus tarsi vaistas nuo šalčio ir blogų emocijų rudenį. Į naują kūrinį jie sudėjo pačias teigiamiausias asociacijas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kūrinys įpersonuoja vasarą kaip žmogų, su kuriuo sunku išiskirti net minutei, dėl kurio padarysi viską, kad tik pabūtum su juo kuo ilgiau. Mano akyse kūrinys piešia tokį vaizdinį: tu žiūri į merginą su kuria gali šnekėti iki ryto, ji tau sako, kad jau metas atsisveikint, o tu desperatiškai bandai

sugalvoti, kaip pabūti su ja kuo ilgiau ir galų gale leidiesi į nesibaigiančią kelionę su ja“, – apie kūrinį pasakoja D. Alejūnas.

Atlikėjai prisipažįsta, jog ši vasara grupei buvo išties pilna iššūkių. Tačiau pavyko juos visus sėkmingai įveikti ir netgi viršyti savo lūkesčius. Šiemet jie žada pristatyti ne tik naujus kūrinius būsimam albumui, bet ir netikėtas kolaboracijas su žinomiausiais Lietuvos kūrėjais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų