REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Menininkė Jūratė Rekevičiūtė (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Mirė žymi Lietuvos menininkė Jūratė Rekevičiūtė. Jai buvo 50-imt metų.

4

Mirė žymi Lietuvos menininkė Jūratė Rekevičiūtė. Jai buvo 50-imt metų.

REKLAMA

Šią žinią patvirtino Rytis Zemkauskas, praneša Delfi.

Naujienų ir pramogų portalas tv3.lt primena, kad praėjusių metų balandį moteris išgirdo skaudžią diagnozę: jai buvo nustatytas antros su puse stadijos krūties vėžys. Moteriai teko nelengva dalia: teko atlaikyti chemoterapiją, krūties pašalinimo ir atkūrimo operacijas, švitinimą.

Garsi menininkė dar birželio mėnesį džiaugėsi, kad jai pavyko pasveikti. „Aš pasveikau“, – tą kartą sakė multifunkcinė menininkė ir grafikė Jūratė Rekevičiūtė.

Jūratė Rekevičiūtė nuolat stebino medikus savo aktyvumu ir veiklumu. Praėjus kelioms dienoms po sudėtingos operacijos moteris jau norėjo keltis ir judinti rankas. Medikai juokėsi, kad tai stebuklas ir tokios gyvybingos pacientės dar nėra matę.

REKLAMA
REKLAMA

„Matomai mano prigimtis tokia ir iš draugų buvo didžiulis palaikymas. Tai aš tikrai negalėjau leisti sau palūžti, nes kai aplink tiek daug gero linkinčių ir visko buvo. Buvo ir maldų, ir visko, tai jaučiausi labai globojama, tai man suteikė labai daug stiprybės iš tikrųjų“, – anksčiau savo aktyvumo paslaptimi dalinosi moteris.

REKLAMA

Planas – gyventi

Išsigydžiusi vėžį, moteris buvo išsekusi, todėl dirbti galėjo tik po kelias valandas per dieną. „Dar beveik nieko nesukūriau. Aš dar tik bandau sugrįžti į ritmą, nes aš negaliu daugiau 4 valandų dirbti. Aš labai pavargstu, tai aš labai lėtai dirbu iš tikrųjų. Dar nežinau, kaip čia pasikeis, kaip čia bus“, – anksčiau sakė J. Rekevičiūtė.

Tačiau menininkė neprarado entuziazmo. Paklausta apie tolimesnius planus, moteris džiaugsmingai sušunka: „Gyventi!“. Pasak moters, tai pagrindinis planas, o visą kitą gausis savaime.

„Gyventi! Gyventi! Didžiausias planas yra gyventi ir džiaugtis tuo, kad gyvenu. Čia yra didžiausias mano planas, pagrindinis. O visa kita... Ką duos gyvenimas, tą ir imsiu“, – apie ateities planus nesiplėtė menininkė.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų