REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinį vasaros šeštadienio rytą TV3 televizijos žiūrovus iš lovų kels kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“. Aplankę kone visą Lietuvą, Ilona Juciūtė, Gidonas Šapiro-Bilas ir Dilanas Dampella Gamage leisis į paskutinę savo kelionę – po Panevėžio apskritį.

Paskutinį vasaros šeštadienio rytą TV3 televizijos žiūrovus iš lovų kels kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“. Aplankę kone visą Lietuvą, Ilona Juciūtė, Gidonas Šapiro-Bilas ir Dilanas Dampella Gamage leisis į paskutinę savo kelionę – po Panevėžio apskritį.

REKLAMA

Besibaigiant antrajam laidos sezonui, kūrybinė komanda atskleidė įdomius faktus apie keliones, kuriozines situacijas filmavimo metu bei įspūdingą nuvažiuotų kilometrų skaičių.

Visą vasarą TV3 televizijos žiūrovus džiuginusi kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“ baigia savo antrąjį sezoną. Laidos prodiuserė Vaida Skaisgirė džiaugiasi, jog antrą kartą pavyko įgyvendinti visus užsibrėžtus tikslus ir aplankyti itin žavingus Lietuvos regionų kulinarinius kampelius.

„Filmavimus pradėję dar gegužės mėnesį, tik neseniai juos ir užbaigėme. Per visą tą laiką aplankėme net 41 objektą, nuvažiavome daugiau nei 6000 kilometrų. Antrojo laidos sezono metu ne tik keliavom ir ragavom, bet ir patys gražiausiuose Lietuvos kampeliuose, gryname ore gaminom maistą. Sezonas buvo puikus! Viliuosi, trečiajame sezone kitą vasarą taip pat atrasime ką parodyti!“,- pasakojo Vaida.

REKLAMA
REKLAMA

„Maisto kelio“ kūrybinė komandą antrojo sezono metu aplankė Dzūkijos, Reketijos, Gelgaudiškio dvarus, Biržų pilį ir jame veikiantį muziejų „Sėla“, Žemaitės memorialinį muziejų, Sadauskų ir Viliošių sodybas, „Gudobelė“ ir „Biržų duona“ kepyklas, Alytaus pieninę, „Baltic Champs“ pievagrybių ūkį, „AJ šokolado“ šokoladinę, „Čiop Čiop Event“ studiją, nišinę parduotuvėlę „Gurkė“, sūrinę „Sūrio džiazas“, poilsio namus „Oro Dubingiai“, svečių namus „Gojus“, „Senasis Rambynas“ ir „Pušyno namai“, Sveikatos ir grožio namus Palangoje, Smiltynės jachtklubą, Belmontą bei restoranus „Medžiotojų užeiga“, „Old Town Grill“, „Puntukas. Roko virtuvė“, „Dzūkų alaus restoraną“, „Pasaga“, „Smakų smakas“, „Žvejo užeiga. Žuvelė“, „Pilies uostas“, „Senoji trobelė“, „Senamiestis“, „Nica“, „Pilies skliautai“ ir „Senas grafas“.

REKLAMA

Vedėjų trijulė šią vasarą ne tik mėgavosi gardžiais patiekalais, bet ir pramogavo lankydamiesi „Taurų parke“, nuotykių šalyje „Tarzanija“, Energetinių labirintų ir geometrinių figūrų parke, Eko Basų kojų take, Medžių lajų take bei „Labirintų parke“. Po ilgų kelionių visa kūrybinė komanda jėgas atgaudavo 5 žvaigždučių viešbučio ir SPA komplekso „Harmony Park“ viloje – čia jie gyveno visi kartu.

„Kuomet suskaičiavome, kiek objektų aplankėme, išties nustebome. O kai sudėjome visus kelionių metų įveiktus kilometrus, netekome amo – suvažinėjome daugiau nei 6000 kilometrų! Laimei, į keliones leidomės su puikiu transportu – vedėjai po Lietuvą važinėjo automobilių nuomos įmonės „Sixt“ su naujutelaičiu Toyota RAV4 visureigiu, o likusi kūrybinė komanda džiaugėsi devynviečiu mikroautobusiuku, į kurį puikiai tilpo visa įranga, reikalinga filmavimams“, – pasakojo laidos prodiuserė V. Skaisgirė. „Džiaugiamės galėdami prisidėti prie šio edukacinio projekto, kuris skatina keliauti po mūsų šalį ir susipažinti su skirtingų Lietuvos regionų virtuvėmis. Juk visuomet daug smagiau yra keliauti, kai nereikia rūpintis klausimais, susijusiais su mobilumu. Nesvarbu kuriame Lietuvos kampelyje „Maisto kelio“ komanda tuo metu buvo, jiems tereikėjo žinoti vieną vardą - „Sixt“ ir viskuo buvo pasirūpinta! - pasibaigus antrajam laidos „Maisto keliui“ sezonui pasakojo Sixt Lietuva vadovas Algimantas Andrašiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Laidos prodiuserė V. Skaisgirė neslepia, jog kūrybinei komandai, filmavimų metu kartu leidusiai išties labai daug laiko, pasitaikė visko – neišvengta ir ginčų ar nekalbadienių, tačiau smagūs nuotykiai ir neeiliniai atradimai atpirko nuovargį bei dar labiau sutvirtino komandos ryšį.

„Tik dar kartą įsitikinome, kokia Lietuva yra graži! Pamatėme ir sužinojome be galo daug, visur buvome laukiami ir sutikti išskėstomis rankomis. Buvo vietų, iš kurių net gaila buvo išvažiuoti, į kurias tikrai dar sugrįšime kiekvienas, tik jau be kamerų. Tikiuosi, jog ne vieną žiūrovą paskatinome pakilti nuo sofos, leistis į kelią, nusukti nuo pagrindinio maršruto ir atrasti unikalias Lietuvos vieteles, kurios palieka neišdildomų įspūdžių visai vasarai“, - teigia V. Skaisgirė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutiniai atradimai kelionėje po Panevėžio apskritį

Savo dešimtąją kelionę laidos vedėjai pradės susitikdami su Biržų Turizmo ir Informacijos centro atstove Tolvyda Raudonikiene, kuri papasakos ką vertą aplankyti šiame krašte.

Vadovaudamiesi jos rekomendacijomis, Ilona, Bilas ir Dilanas išvyks į didingą praeitį menančią Biržų pilį, kurią kadaise valdė garsieji Radvilos. Dabar čia veikia biblioteka bei Biržų krašto muziejus „Sėla“, po kurio valdas gidėmis taps šmaikščių tarnaičių duetas. Jos ne tik aprodys rūmų menes, slapčiausius požemių kampelius, bet ir apskleis ne vieną paslaptį. „Mano kunigaikštienė labai mėgsta taisyti sveikatą prie Smardonės upelio, o kunigaikštis kai po to pamato netikėtai išaugusias dvaro išlaidas.... Kaip jie susibara, kaip jie susipyksta! Bet ilgai jie pyktis negali, nes mūsų kunigaikštis visuomet sako, jog ilgai pyktis negali, nes žmona ir mirtis duoti nuo Viešpaties“, - liežuvaus kunigaikštienės tarnaitė. Aprodžiusios rūmų menes, tarnaitės gurmanų trijulę palydės į čia pat veikiantį restoraną „Pilies skliautai“, kur kompaniją pasitiks šeimininkė Renata ir pakvies prie stalo pasigardžiuoti pačių Radvilų dėmesio vertu patiekalu – fazanienos suktinuku vyno padaže su bulvių ir sojų pupelių piure. O prabangias vaišes vainikuos ypatingas desertas – prezidentės pyragas!

REKLAMA

Pasimėgavus išties išskirtiniais patiekalais, vedėjų trijulė neaplenks ir vieno svarbiausių regiono maisto pramonės verslų – „Biržų duona“ kepyklos.

Nuo 1953 metų puoselėjamomis duonkepystės tradicijomis garsėjanti kepykla šiandien savo klientams siūlo daugiau nei 250 skirtingų pavadinimų gaminių, o pasitikę kepyklos šeimininkai pakvies Iloną, Bilą ir Dilaną į neeilinę degustaciją.

„Biržų duona po karo jau buvo žinoma, dirbo geri specialistai dar senose kepyklėlėse. Žmonės labai mėgo ją, mes tik tai toliau padėjom jai nesugriūti, neužsidaryti, ją tiesiog išvystėm“, - pasakos kepyklos savininkas Viktoras Kurganovas. „Maisto kelio“ atradėjų komanda turės neeilinę galimybę savo akimis išvysti net tris paras trunkantį duonos kelią, išbandyti save konditerių amplua bei išragauti gardžių čia kepamų skanėstų „Sucre“ kepinių namuose. Tęsiant kelionę, vedėjų trijulė atvyks į Rokiškio centre esantį šeimos restoraną „Senas grafas“. Pasirodo, šio restorano šeimininkai ne tik noriai sukasi virtuvėje, bet ir yra pergales skinanti sporto komanda bei laisvalaikio klubo nariai su didžiuliu būriu entuziastų. Restorano šeimininkai trijulę pavaišins jau dvidešimt šešerius metus skaičiuojančiu patiekalu – vištienos užkepėle „Žiuljenas“, o vėliau vedėjų lauks lėtai kepti brandinti šonkauliukai, kiaulienos ir šoninės suktinukas su spanguolių padažu, firminis „Senojo grafo“ kepsnys, šonine bei voveraitėmis įdarytas lynas ir vištienos suktinukas su margaisiais ryžiais. „Aš nesuprantu, kodėl žmonės dažnai galvoja, jog tik Kaune ar Vilniuje galima rasti gardžių ir modernių patiekalų – va, pačiame Rokiškio centre toks išskirtinis restoranas su puikiu meniu“, - liaupsių negailės Dilanas. Baigiant kelionę po Panevėžio apskritį, Ilona, Bilas ir Dilanas paskutinį kartą grįš į vasaros rezidencijos, penkių žvaigždučių viešučio ir SPA komplekso „Harmony park“ restoraną „Simboly“, kur juos pasitiks vyriausiasis šefas Rolandas Čižikas ir paruoš ypatingą, kepsninėje gamintą, dūmo kvapo vakarienę. Trijulė mėgausis lašiša su levandomis, baltuoju ridiku ir baziliko pesto bei jautienos file, patiektą su keptu kopūstu, portabelo grybais ir porto vyno padažu. Antrą sezoną rodoma kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“ visą vasarą žiūrovus kvietė atsikelti nuo sofos, susiruošti kelionei ir kartu su kompanija vykti į gražiausias šalies vietas, kur jų laukė ne tik įdomios istorijos ir pažinimas, bet ir skaniausi patiekalai. „Maisto kelias“ – tarsi Lietuvos kulinarinio turizmo gidas, padėsiantis žiūrovams lengviau išsirinkti, ką nuveikti bei kur skaniai pavalgyti šią gražią, šiltą vasarą. „Maisto kelias“ – šeštadienį, 10 val. tik per TV3!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų