REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Skirtingi stiliai mokslo metams (nuotr. Organizatorių)

Mokslo metai jau visai ant nosies, tad masinis pasiruošimas užvaldė prekybos centrus: tėvai ieško vaikams sąsiuvinių, knygų, kanceliarinių priemonių, o abiturientai ir studentai jau žvalgosi naujų aprangos detalių savo spintos turiniui, rašoma pranešime spaudai. Ir nors daugeliui neduoda ramybės mintis – „man reikia naujų batų!“ – šią dilemą padės išspręsti keletas šio sezono patarimų, kokio stiliaus avalynės ieškoti ir į kokius mados vėjus žvalgytis?

13

Mokslo metai jau visai ant nosies, tad masinis pasiruošimas užvaldė prekybos centrus: tėvai ieško vaikams sąsiuvinių, knygų, kanceliarinių priemonių, o abiturientai ir studentai jau žvalgosi naujų aprangos detalių savo spintos turiniui, rašoma pranešime spaudai. Ir nors daugeliui neduoda ramybės mintis – „man reikia naujų batų!“ – šią dilemą padės išspręsti keletas šio sezono patarimų, kokio stiliaus avalynės ieškoti ir į kokius mados vėjus žvalgytis?

REKLAMA

Daugelyje mokyklų uniformos nėra būtinybė, o universitetuose oficialus aprangos kodas apskritai retai egzistuoja, todėl kiekvienas pagal savo aprangą gali atskleisti tikrąją asmenybę. Romantikė, moksliukė, o gal maištautoja?

Juk jaunimui jų asmeninis stilius ir jo paieškos – itin svarbu. Tad kaip atrodyti tinkamai, bet neprarasti savo tikrojo „aš“, pataria trys mados ir stiliaus tinklaraščio „Deichmann Shoelove“ autorės Vikė Malašauskaitė, Aušrinė Kujelytė bei Laura Saldaitytė.

REKLAMA
REKLAMA

Mokyklos maištininkėms: neoninės spalvos ir sportinis stilius

Moksleiviai dažnai yra linkę maištauti ir nepritarti visoms jiems priskiriamoms taisyklėmis, tad šis maištas dažnai persikelia ir į aprangą. Norisi išsiskirti, derinti nesuderinama, ieškoti savo stiliaus, todėl ryškios, akį rėžiančios spalvos taip traukia paauglius. Tačiau gera žinia jiems – būtent toks stilius dominuos madoje šį sezoną.

REKLAMA

„Pati esu iš tų merginų, kurios mėgta ryškumą ir išskirtines detales tiek aprangoje, tiek avalynėje, todėl ieškau kažko aštraus, gal ne visai įprasto ir priimtino kitiems. Todėl mokyklos sezonui renkuosi ryškius, lyg iš animacinio filmo ar pop art paveikslo nužengusius sportinius batelius. Jie kažkiek primena „bjauriuosius“ tėčio sportbačius, tačiau yra modernesni, su aptakesnėmis formomis ir ryškiomis detalėmis“, – teigia Vikė Malašauskaitė.

Ši sezoną neoninės spalvos ir įvairios aplikacijos (liepsnos, gėlės, žvaigždės, geometrinės figūros) bus itin populiarios sportinės avalynės madoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Neoninės spalvos kai kuriuos gali šiek tiek gąsdinti. Taip, jos labai atkreipia dėmesį, tačiau tuo jos ir nuostabios. Avint tokią avalynę gali rinktis visai paprastas klasikines kelnes ir jos atrodys puikiai!” – pasakoja tinklaraštininkė.

Neformalaus stiliaus mėgėjoms: kitokie kerzai

Kerzų mada jau kurį laiką sukasi ratu ir vėl sugrįžta ant mados podiumų. Ji atkeliavo iš pankų laikų, kuomet nelegalių grafičių paišymas, dažais nupurkštos dangų rėžiančios skiauterės ir provokuojanti apranga buvo pagrindinės maištavimo formos. Dabar kerzų mada švelnėja: jie nebėra tokie iššaukiantys, todėl puikiai tinka mokyklos neformalams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Grubūs aulinukai – tai avalynė, su kuria visuomet jaučiuosi savimi. Beje, visai nebūtina nešioti suplyšusių džinsų ir marškinėlių su metalo grupių pavadinimais – grubūs aulinukai tinka net prie suknelių. Taip suderinamos dvi priešpriešos ir sukuriamas gana mergaitiškas įvaizdis. Aš saviškius derinu prie klasikinių kelnių ir kiek „oversized“ švarko, taip sukuriant retro stilių“, – pasakoja Laura Saldaitytė.

Kerzų tipo modeliai šį sezoną bus ta avalynė, dėl kurios visai neprieštaraus ir tėvai – juk jie patogūs, storas padas užtikrina kojos šilumą ir apsaugo nuo rudens balų bei lietaus, o nedidelis aulas dar ir palaiko gerą laikyseną.

REKLAMA

„Manau, kad jau praėjo tie laikai, kai kerzai buvo iš labai storos, pėdai neleidžiančios kvėpuoti medžiagos. Šie grubūs aulinukai yra be proto lengvi, pagaminti iš plonos ir orui pralaidžios medžiagos, todėl pats kerzų konceptas, kaip nepatogių ir labai sunkių batų, pasikeitė – liko tik visų pamėgtas stilius. Visa tai iliustruoja vadinamoji „combat“ aulinukų tendencija, kuri užvaldė socialinius tinklus“, – pasakojo jaunoji mados tinklaraštininkė.

L. Saldaitytė siūlo į grubius aulinukus pažvelgti šiek tiek kitaip, ypač jei renkatės juos mokyklai.

„Visai nebūtina pirkti juodus ir nuobodžius aulinukus, juk šį sezoną viskas verčiasi aukštyn kojomis – pirmaujančiose pozicijose atsiranda gyvatės ir gyvūnų raštai – jie puikiai tiks toms, kurios linkusios prie klasikos ar žemiškų tonų. O toms, kurios visgi nori kažko ryškesnio – siūlau rinktis šį sezoną populiarias gėlių aplikacijas. Jos sukuria nuostabią priešpriešą – grubūs ir iš pažiūros berniokiški kerzai sušvelninami mergaitiškomis gėlėmis, taip sukuriamas labai mokykliškas įvaizdis,“ – teigia tinklaraštininkė.

REKLAMA

Nepataisomoms romantikėms: spalvota gyvatės oda

Mokyklos romantikėms ir svajotojoms, mėgstančioms elegantišką stilių, šį sezoną pravartu ieškoti akį traukiančių aulinukų su kulniuku.

„Nors nesu iš tų merginų, kurios mėgsta į mokyklą vaikščioti su iššaukiančiais aukštakulniais, tačiau nedidelis kulniukas suteikia pasitikėjimo savimi ir puikiai užbaigia įvaizdį. Man patinka storas batų kulnas, su jais tikrai jaučiuosi saugiai ir patogiai, lyg vaikščiočiau su lygiapadžiais“, – teigia Aušrinė Kujelytė.

Aukštakulniai mokykloje – joks tabu, svarbiausia taisyklė – jie turi būti patogūs ir subtilūs. Šį sezoną iš mados olimpo nesitraukia kvadratiniai „block” stiliaus aukštakulniai, su kuriais galėsite drąsiai vaikščioti visą dieną, nesukdamos galvos dėl pavargusių kojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tokio tipo avalynė puikiai tiks ne tik keliaujant į pamokas, bet ir į mokyklos šventę – juos galite derinti su „basic“ stiliaus trikotažine suknele ir ryškiais vintažiniais marškiniais“, – pasakoja tinklaraštininkė.

Šį rudenį ne tik drabužiuose, bet ir avalynėje viena ryškiausių spalvų bus samanų žalia.

„Ši spalva – labai rudeniška: ji ryški, tačiau ne per ryški mokyklos koridoriams. Mane sužavėjo ir tai, jog tokia spalva labai tinka prie tamsių tonų, suteikia jiems gyvybės. O juk rudenį-žiemą mes visi mėgstame įlysti į tamsesnį garderobą, todėl tokio tipo batai bus tikra atgaiva tamsėjančiam ir rudenėjančiam stiliui“, – pasakoja A. Kujelytė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų