REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Mantas Bartuševičius (nuotr. Instagram)

Nors gerbėjai pratę interneto žvaigždę ir komiką Mantą Bartuševičių matyti juokaujanti ir linksminantį kitus, tačiau kartais vyras nepraleidžia progos pakalbėti rimtai ir dalytis įžvalgomis.

9

Nors gerbėjai pratę interneto žvaigždę ir komiką Mantą Bartuševičių matyti juokaujanti ir linksminantį kitus, tačiau kartais vyras nepraleidžia progos pakalbėti rimtai ir dalytis įžvalgomis.

REKLAMA

Garsus šalies komikas savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pirmadienį pasidalijo žinute, kurioje pasipasakojo apie kelionę po Rytų Europą ir ją palygino su Lietuva.

„Penki draugai, vienas automobilis ir milijonas tašių išsiruošė į trylika dienų truksiantį nuotykį. Užbėgdamas įvykiams už akių, pasakysiu, kad nuotykis jiems pavyko. Net daugiau – kelionė įspūdinga, improvizacijos sėkmingos, o galvos pilnos geriausių prisiminimų. Kad geriau suprastumėt kokia kelionė tai buvo, pridėsiu prie žodžių „po Europą“ vieną žodį – „po rytinę Europą“. Mūsų sąskaitoje Lenkija, Ukraina, Vengrija, Serbija, Bulgarija, Turkija, Rumunija ir Moldova. Opelis susitvarkė su 6500 kilometrų. Ši kelionė man padėjo geriau suprasti Europą, kokia jinai įvairi, bet dar svarbiau, padėjo suprasti, kaip gerai yra Lietuvoje.

Išvis, gal kažkam skambėsiu kontraversiškai, gal pagyrūniškai, bet man atrodo, kad Lietuvoje mes dar niekada negyvenome taip gerai, kaip dabar. Tik kartais sunku suprasti kaip gerai tu gyveni, kol iš arčiau nepamatai, kaip gyvena kiti. Mes viską turim. Per pastaruosius keletą metų, mes sustiprėjome ekonomiškai, bet mano galva įvyko dar didesnis moralinis/vertybinis/elgsenos pasikeitimas, kurį labai sunku pamatuoti ir pastebėti. Aišku, mes vis dar mėgstam skųstis.

REKLAMA
REKLAMA

Keliai pas mus blogi. Bet jei tikrai galvojat, kad blogi keliai, tai nuvažiuokit į Moldovą, o tada keliaukit į Ukrainą. Paskambinkit, pasakykit, ar vis dar manot, kad blogi keliai pas mus. Tiesa, gal neskambinkit, skambutis jums kainuos virš euro, internetą irgi išsijunkit, nes neišsimokėsit, o ir tą, kurį gausit, nebus toks greitas. Kažkas jus keistai nužiūrėjo? Pakeliaukit Turkijoj. Arba Rumunijoj, kokiam kaimely.

REKLAMA

Kartais ten tave nužiūri ne keistai, kartais ten nužiūri pavojingai. Lietuvoj mažesniuose miesteliuose mes galvojam ar užteks kortele priliesti skaitytuvą ar visgi dar reikės vesti PIN kodą, Rumunijoj keliavom 100 kilometrų, kad galėtume pavalgyti, nes atsiskaityti kortele galimybės išvis nebuvo. Užknisa, kai prie jūsų prieina parduotuvėse ir kažką pasiūlo? Rekomenduoju jums Stambulą arba Bulgarijos pajūrį, grįžus atrodys, kad konsultantės užsišiko ir visai nekalba.

Esate susidūrę su situacija, kai valstybės tarnautojas ar šiaip žmogus, turintis kažkokią minimalią galią būtinai nori tą galią parodyti ir bendrauja su jumis iš aukšto? Aišku, kad esat. O esat susidūrę su tuo kiekvienam žingsnyje? Ne? Vėl, rekomenduoju visas postsovietines šalis. Jei žmogus gali pademonstruoti savo galios statusą – jis jį pademonstruos. Mes kertam sienas nei nesustodami, bet tik ne Europos rytuose, čia lauksit, aiškinsit, kur važiuojat ir dar jausitės kalti, kad važiuojat.

REKLAMA
REKLAMA

O jei kada pagalvosit, kad mūsų laisvė yra varžoma, Padniestrės Moldavijos Respublika – kaip tik jums. Kai suprasite, kad tai ne filmas apie Sovietų Sąjungą, o tikras regionas, prisiminkit visus, kurie sakė, kad anais laikais buvo geriau. Patikrinkit. Aš neradau nei vieno dalyko dėl ko, tai galėtų būt tiesa, bet gal tiesiog man sunku galvoti, kai aplink mane nuolat sukasi kareiviai su automatais ir tankais.

Pigiau, nemeluosiu, bet pigumas turi savo kainą ir ją moka žmonės, nesugebantys centruose išlaikyti savo butų ir juos nuomojantys. Šitą kainą moka visi biznieriai, nedarantys jokios apskaitos ir viską tvarkantys grynais pinigais bei nesuprantantys, kad valstybė dėl to kenčia.

Ir šitai vyksta ne kokiam kitam žemyne, ne, prireiktų nuvažiuot mažiau nei 1000 kilometrų, kad atsidurtumėt tarp žmonių, neužtikrintų dėl savo dienos pabaigos. Viskas pas mus yra gerai, o kas negerai – sutvarkysim. Gyvenam labai geroje valstybėje“, – Lietuvą gyrė M.Bartuševičius.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų