REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Gabija Sruogiūtė pasidalijo vestuvių akimirkosmis (nuotr. ANphotography)

Grupės „Man-go“ narė Gabija Sruogiūtė liepos 6-ąją amžinąją meilę prisiekė savo mylimajam Klaipėdos „Neptūno“ dublerių komandos NKL krepšininkui Mindaugui Stašiui. Pora susituokė uostamiestyje, o šventės kadrais ne vienam priminė tikrą pasaką.

24

Grupės „Man-go“ narė Gabija Sruogiūtė liepos 6-ąją amžinąją meilę prisiekė savo mylimajam Klaipėdos „Neptūno“ dublerių komandos NKL krepšininkui Mindaugui Stašiui. Pora susituokė uostamiestyje, o šventės kadrais ne vienam priminė tikrą pasaką.

REKLAMA

Visgi Gabija ne tik muzikuoja garsioje grupėje „Man-go“, bet taip pat ir pati domisi kiek kita renginių puse – švenčių dekoravimu. Būtent jai visai neseniai buvo patikėta dekoruoti draugės šventę.

 

Gabija, pirmąkart dekoravote šventę draugės kūdikio sutiktuvių vakarėliui. Ar seniai pamilote dekorą?

Jau kuris laikas mane labai traukia tiek dekoravimas, tiek interjero dizainas. Žinoma, didesnis susidomėjimas šiomis sritimis išryškėjo tuomet, kai išsikrausčiau iš tėvų namų ir reikėjo įsirenginėti savuosius. Tuomet natūraliai pradėjau labiau domėtis įvairiomis interjero dizaino bei dekoravimo tendencijomis, idėjomis.

Man visada smagu, kai atsiranda proga padengti stalą Velykoms, Kalėdoms, gimtadieniui. Kai pradėjome planuoti draugės kūdikio sutiktuvių vakarėlį buvau pirmoji, kuri pasisiūlė būti atsakinga už dekoracijas. Žinoma, kol kas tame patirties daug neturiu, tai buvo mano pirmasis bandymas.

REKLAMA
REKLAMA

Dekoravimas reikalauja nemažai pastangų ir kūrybingumo – kadangi atskirai dekorui biudžeto nebuvome numačiusios, reikėjo suktis iš padėties ir sumąstyti kaip iš to, ką turime, būtų galima sukurti kažkokį vizualinį vaizdą. Esu labai reikli sau, perfekcionistė, todėl visada atrandu vietų, kurias būti galima dar patobulinti. . Tačiau nieko nėra geriau, kai tavo pastangas atperka draugės akyse suspindusios laimės ašaros.

REKLAMA

Kas yra sudėtingiausia kuriant šventės dekorą?

Manau, kad pagrindinis atspirties taškas kuriant dekorą – idėja. Ją išsigryninus viskas po truputį dėliojasi lyg savaime. Tuomet savo mintyse susikuri paveikslą iš įvairių daiktų, detalių ir spalvų, kurį lieka įgyvendinti realybėje.

Kur semiatės idėjų?

Idėjų semiuosi internetinėje erdvėje, seku įvairius interjero dizaino bei dekoratorių puslapius. Jie man yra geriausias įkvėpimas. Taip pat, be galo mėgstu vaikščioti po interjero salonus, ten visada atrandu gražių daiktų, kuriuos bandau įkomponuoti savo namų interjere.

REKLAMA
REKLAMA

Ar įmanoma gražiai sudekoruoti šventę pačiai, ar reikia pagalbos iš profesionalų?

Grožis – labai sąlyginis dalykas. Tai, kas gražu man, nebūtinai gražu kitam. Tačiau, manau, kad profesionalų pagalba ar patarimas visada gali būti naudingi – juk tai žmonės, kurie savo darbo srityje dirba ne vienerius metus ir turi sukaupę nemažai patirties.

Ar svajojate dirbti ir dekoratore, ar čia čia tik hobis?

Muzika – mano aistra nuo mažens. Kai dirbi tai, ką mylim sunkiai apsiverčia liežuvis tai pavadinti darbu. Šiuo metu su grupės „Man-go“ merginomis intensyviai ruošiamės rudens 20-mečio koncertiniam turui, į kurį labai noriu pakviesti visus mūsų grupės gerbėjus. Šio turo metu aplankysime Radviliškį, Gargždus, Kretingą, Kėdainius, Ukmergę, Kauną, Panevėžį bei užbaigsime jį savo gimtajame mieste – Klaipėdoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie dekoravimą, nors turiu psichologijos magistrantūros diplomą ir šiuo metu pagal specialybę dar dirbu mokykloje, neslėpsiu, mane tikrai labai jis traukia ir ką gali žinoti, galbūt vieną dieną tai taip pat taps mano gyvenimo dalimi.

Ar pati prisidėjote prie vestuvių dekoravimo, ar palikote dekoratorėms darbą?

Labai mėgstu estetiką ir grožį, todėl planuojant vestuves dekorui skyriau ypatingą dėmesį. Savo galvoje jau turėjau tam tikrą viziją, kaip turėtų atrodyti mano svajonių šventė, kokie turėtų būti svarbiausi akcentai. Savo vestuvių dekoravimą patikėjau profesionalams. Labai džiaugiuosi, kad likimas mane suvedė su puikia dekoratore, su kuria nuolat palaikėme ryšį ir derinome įvairias detales. Jos dėka mano svajonių dekoras buvo išpildytas šimtu procentų.

REKLAMA

Kas jums buvo svarbiausia, kam skyrėte akcentus?

Pagrindinis prioritetas buvo stalų dekoras, gėlės, spalvinė gama – net kvietimuose svečiams buvome nurodę aprangos kodo spalvas. Norėjosi, kad viskas aplinkui tarpusavyje derėtų. Vestuvių spalvos buvo rusva, latte, pilka ir kakavinė – žemės atspalviai.

Jau tuoj bus 2 mėnesiai, kaip esate vyras ir žmona. Ar kas nors pasikeitė po santuokos?

Sunku atsakyti. Kadangi iki santuokos 7 metus draugavome ir gyvenome kartu, puikiai žinome vienas kito pliusus ir minusus, prie kurių jau esame prisitaikę. Esminių pokyčių santykiuose neįvyko. Kai manęs kas iš artimos aplinkos klausia šio klausimo, dažniausia pajuokauju, kad pasikeitė tik pavardė ir tai, kad abu esame pasipuošę mūsų meilės vienas kitam simboliais – žiedais.

REKLAMA

Kuris vestuvių šventės momentas pačiai labiausiai įstrigo atminty?

Turbūt ryškiausias vestuvių atsiminimas – ceremonija bažnyčioje, priesaika vienas kitam ir kunigo pamokslas apie santuoką. Jis labai gražiai panaudojo metaforą tarp santuokos ir rožės primindamas, kad rožė, kaip ir vedybinis gyvenimas, turi ne tik žiedą, bet ir spyglius bei lapus, o rožės vertė dažniausiai priklauso nuo jos stiebo ilgio. Vadinasi ir santuokoje – svarbu kartu įveikti visus užklupsiančius sunkumus ir negandas bei nugyventi ilgą, prasmingą gyvenimą kartu, padedant vienas kitam augti.

Faktas, kad po vestuvių visi klausia apie šeimos pagausėjimą... Ar jau norite susilaukti vaikų?

Be abejo apie tai pasišnekame ir ateityje vaikų tikrai norėsime, tačiau šiuo metu dar jų neplanuojame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų