REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Ironvytas ir Artūras Swan (nuotr. Ilya Yakover photography)

Šiandien, rugpjūčio 17-ąją, Trakuose vyks pirmasis nemokamas sporto festivalis tiek mylintiesiems aktyvų gyvenimo būdą, tiek sakantiesiems, jog su juo jiems ne pakeliui.

22

Šiandien, rugpjūčio 17-ąją, Trakuose vyks pirmasis nemokamas sporto festivalis tiek mylintiesiems aktyvų gyvenimo būdą, tiek sakantiesiems, jog su juo jiems ne pakeliui.

REKLAMA

Nuo vidurdienio iki vakaro renginio lankytojai turės galimybę susipažinti su dešimtimis skirtingų sporto šakų – ne tik stebėti profesionalus, bet ir realiai patys patirti kiekvienos jų niuansus, rašo pranešime spaudai.

Neabejojama, jog daug dėmesio sulauks lėtojo važiavimo dviračiu rungtis, kurioje jėgas išmėgins ir du žinomi žmonės – sportininkas, reperis Ironvytas bei vienas pirmųjų Lietuvos vaizdo tinklaraštininkų, sveikos gyvensenos ir mitybos specialistas Artur Swan.

„Su Ironvytu šiek tiek treniravomės ir galiu tvirtai pasakyti – visiškai neaišku, kuris iš mūsų laimės. Lėtai važiuoti dviračiu mums abiems yra rimtas iššūkis“, – patikino A. Swan.

REKLAMA
REKLAMA

Jis dviračiu važiuoti išmoko vaikystėje. Pirmuoju instruktoriumi valdant dviratę transporto priemonę tapo tėtis.

„Mokykliniais metais vairavau visų berniukų džiaugsmą – „školniką“. Nepaprastai buvau susižavėjęs per užsienio kanalus rodomais filmais, kur su vadinamaisiais „bmiksais“ yra atliekami neįtikėtini triukai. Vieną kartą pats iš smėlio susipyliau rampą, ant jos uždėjau medinę lentą ir mėginau pakartoti tai, ką buvau matęs ekrane. Na... Daug traumų patyriau, kol supratau – „školnikas“ neskirtas tokiems išmėginimams!“, – su šypsena prisiminė A. Swan.

REKLAMA

Dviratis buvo neatsiejama ir Ironvyto vaikystės dalis. Juo važiuojant išgyventa daugybė nuotykių, o sustojus pailsėti vykdavo nuoširdžiausi pokalbiai su broliu.

Dabar Ironvytas ir jo varžovu ryt tapsiantis Artur dviratės transporto priemonės valdymo malonumais mėgaujasi tik poilsiaudami Lietuvos kurortuose.

„Todėl vaizdas, kai mėginsime dviračiu važiuoti lėtai, turėtų būti įspūdingas!“, – juokėsi atlikėjas.

Jis iš Trakų sporto festivalio organizatorių sužinojo, kad, norint sudeginti ne tik kalorijas, bet ir perteklinius kūno riebalus, reikia minti dviratį ilgiau bei lėtesniu tempu.

REKLAMA
REKLAMA

Žydrūnas Savickas, Edvinas Šopovalovas, Simona Pajaujienė, Linas Pernavas, Karolis Aleksandravičius, Neringa Vyšniauskienė, Martynas Brusokas, Mantas Lalas, Sigita Baušytė, Sergėj Maslobojev, Aleksandras Baranovas, Amandas Paulauskas, Tadas Tamašauskas, Vitalijus Kozlovas, Andrius Pauliukevičius – tai pavardės, kurios taip pat skambės rytoj vyksiančiame renginyje. Jos gerai žinomos ne tik entuziastingiems sporto pasaulio mylėtojams, bet ir girdėtos tiems, kurie vengia aktyviai leisti laisvą laiką.

„Sukvietėme savo sričių geriausius tam, jog sporto įvairialypiškumu ir galimybėmis rinktis, įtikintume net tuos, kurie kategoriškai tvirtina esą jis yra ne jiems“, – sakė pirmojo visuomenei skirto, nemokamo Trakų sporto festivalio, vienas iš organizatorių Laurynas Gumbis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tą dieną Trakų miesto stadione artimiau susipažinti ir su daugybe dėmesio sulaukiančiomis, ir kai kam gal net negirdėtomis sporto šakomis kviečiami visi norintys – šeimos, vienišiai, senjorai, draugų kompanijos. Renginys prasidės 10 val. ryto, o veiksmas vyks visą dieną. 20 val. festivalį vainikuos Ironvyto ir grupės „Biplan“ koncertas.

„Mūsų tikslas yra parodyti, kiek daug sporte yra pasirinkimų ir kad įtraukiantį aktyvų užsiėmimą, padedantį išsaugoti geresnę savijautą, gali rasti visi. Net ir nemėgstantys sportuoti“, – tvirtino pašnekovas.

Festivalyje dalyvaus galiūnai – Karolis Aleksandravičius, Žydrūnas Savickas, Martynas Brusokas, Mantas Lalas. Prie jų prisijungs Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, pasirodysiantys vienoje iš rąsto kėlimo rungčių. Iššūkį galiūnams mes ir asmeninis fitneso treneris, du kartus Europos kultūrizmo čempionas, knygų autorius Andrius Pauliukevičius. Žinoma, tai gales padaryti ir kiekvienas, savo jėgomis pasitikintis žiūrovas.

REKLAMA

Tam tikruose sluoksniuose sporto treneriu idealu ir siekiamybe vadinama Simona Pajaujienė festivalyje ves grupinį bei pakankamai naują užsiėmimą – Nirvana fitness.

Sergėj Maslobojev – Pasaulio ir Europos kikbokso, K-1 čempionas, šiuo metu besiruošiantis vienos didžiausios kovos menų pasaulyje organizacijos „One“ varžyboms, atvykusiems į Trakus padovanos galimybę sudalyvauti treniruotėje bei pajusti sportininkus pergalėms įkvepiančią dvasią.

Iš gatvės vaikio profesionaliu sportininku tapes Aleksandras Baranovas su kolegomis penkis kartus geriausiu Lietuvos boksininku tapusiu Tadu Tamašausku bei Vitalijum Vasiljevu mes pirštinę norintiems išbandyti stipriausio smūgio rungtį – technologijų pagalba bus matuojamas galingiausias užduoties atlikėjas.

REKLAMA

Štangos spaudimo bei kitose renginio salelėse teisėjo pareigose bus galima išvysti Amandą Paulauską – jėgos trikovės atletą, prieš kelis mėnesius tapusį pasaulio štangos spaudimo čempionu. Tuomet jis iškėlė 200 kg sveriantį įrankį. Taip pat Amandas yra pasaulio trikovės rekordininkas.

Vitalijus Kozlovas – Lietuvos lengvaatletis, vidutinių nuotolių bėgikas, nacionalinis 800 metrų trasos bėgimo čempionas ir nacionalinio rekordo savininkas. Jis festivalyje organizuos 500 metrų vaikams ir 1, 5, 10 km suaugusiųjų bėgimus.

Trakuose bus galima susipažinti su Neringa Vyšniauskiene – viena geriausiu ir labiausiai žinomų step treniruočių trenere Baltijos šalyse, renkančia milžiniškas auditorijas į šiuos užsiėmimus. Festivalio metu jis ves step treniruotę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Titulų netrūkstą ir į jogos užsiėmimą pakviesiančiai Sigitai Baušytei. Ji – „Fitness Factory“ mokymo centro pilates ir Pdb treniruočių sistemos metodistė, tarptautinė Port de Bras

treniruočių sistemos prezenterė, jogos instruktorė, nuolatinė konvencijų prezenterė Lietuvoje ir užsienyje.

Trakuose bus galima išmėginti ir mažiau populiarias ar net negirdėtas sporto šakas. Gatvės gimnastikos varžybose visi bus kviečiami gėrėtis atliekamais pratimais arba patys išmėginkite savo lankstumą. Festivalyje pamatysite populiariųjų gatvės šokių pasirodymą ir varžybas – šokiai gerina medžiagų apykaitą, laikyseną, teigiamai veikia įvairias raumenų grupes.

REKLAMA

„O gal norėsite pažaisti badmintoną, tenisą ar tinklinį? Šie žaidimai lavina žmogaus koordinaciją bei stiprina nugaros ir pilvo raumenis, – kalbėjo L. Gumbis, – Tradicinio futbolo rungtynės, futbolo „Freestyle“ technikos varžybos, galimybė išmėginkite „Ping pong“ techniką. „Sostinės krepšinio mokykla“ pakvies pažaisti krepšinį“.

Festivalyje vyks jėgos trikovės varžybos, „City boxing“ stipriausio smūgio rungtynės. Susirinkusius nustebins „Concept“ irklavimo treniruoklių varžybos. Šios rungtys lavina raumenis ir dailina kūną. Ištvermę taip pat bus galima pasitikrinti „Wolver run“ bėgimo zonoje.

„Festivalyje bus visko ir daug. Manau, kad kiekvienas ras sau tai, kas jam patinka“, – įsitikinęs L. Gumbis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų