REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Deimantė Vaičiūtė (nuotr. Instagram)

Klaipėdoje gyvenančiai Deimantei Vaičiūtei – vos 19 metų, tačiau po „Dejmuko“ pseudonimu „Instagram“ ir „YouTube“ turiniu besidalijanti mergina žinoma daugeliui. Šią vasarą ji netgi skersai išilgai išmaišė visą Lietuvą ir susitiko su miniomis savo gerbėjų. O visa tai tik dėl to, jog reguliariai su sekėjais dalijasi asmeninėmis savo gyvenimo akimirkomis.

24

Klaipėdoje gyvenančiai Deimantei Vaičiūtei – vos 19 metų, tačiau po „Dejmuko“ pseudonimu „Instagram“ ir „YouTube“ turiniu besidalijanti mergina žinoma daugeliui. Šią vasarą ji netgi skersai išilgai išmaišė visą Lietuvą ir susitiko su miniomis savo gerbėjų. O visa tai tik dėl to, jog reguliariai su sekėjais dalijasi asmeninėmis savo gyvenimo akimirkomis.

REKLAMA

Vis dėlto pati Deimantė neslepia, kad žinomumas turi savo kainą, ir nors iš pirmo žvilgsnio jos gyvenimas gali priminti pasaką, neretai žmonės praranda bet kokias ribas.

Viena idėja kilo pamačius Amerikos pavyzdį

Kaip ir daugelis lietuvių, savo vaizdo tinklaraštininkės kelią Deimantė pradėjo socialiniuose tinkluose – iš pradžių dalijosi tiesioginėmis transliacijomis „Facebook“, o vėliau viskas persikėlė ir į „YouTube“.

Netrukus daugiau nei 45 tūkst. prenumeratorių minėtoje platformoje sukaupusi Deimantė išpopuliarėjo taip, kad netgi ėmė organizuoti specialius susitikimus su gerbėjais.

REKLAMA
REKLAMA

„Ši idėja atkeliavo iš Amerikos – nusprendėme ir mes padaryti tokį susitikimą, kuris mums, manau, tikrai pavyko. Kiek vėliau gimė idėja padaryti „Fanmeet“ turą per Lietuvą. Šiais metais jau 2 kartą visą savaitę keliavome po įvairius Lietuvos miestus ir pažindinomės su savo sekėjais. Šį kartą mums pavyko per 7 dienas apkeliauti net 9 miestus. Per susitikimus bendraujame su sekėjais, fotografuojamės bei filmuojamės. Po susitikimų lieka be galo daug gerų emocijų!“ – pasakojo D. Vaičiūtė.

REKLAMA

Kai kurie sekėjai peržengia ribas

Tiesa, Deimantė neslepia, kad nors daugeliui atrodo, kad influenceriu būti labai smagu ir paprasta, tiesa yra kiek kitokia.

„Tai tikrai nėra lengva – visa veikla atima daug laisvo laiko. Nuotraukų darymas, koregavimas, įrašų/istorijų įkėlimas, vaizdo įrašų filmavimas bei koregavimas, ir, žinoma, įvairūs renginiai, bendravimas su sekėjais. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad kas nenorėtų užsiimti tokia veikla – juk tai yra vienas malonumas! Tačiau kartais pavargsti nuo visos šios rutinos, tad tenka pasiimti ir laisvadienių“, – atviravo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Ne kartą Deimantė savo sekėjams yra viešai pranešusi, kad jos turinio socialiniuose tinkluose bus kiek mažiau, mat nesijaučia gerai. Vis dėlto dabar ji prideda, kad visada rodyti tikrąją save tikrai nėra paprasta.

„Iš tiesų, esu labai emocionali. Nėra lengva rodyti save visokią, tačiau prie sekėjų noriu atrodyti tikra, būti savimi. Žinoma, sekėjai mato tikrai mažąją pusę mano blogų emocijų – stengiuosi liūdesio nerodyti, nes niekam nėra įdomu, jog tu dėl kažko verkšleni. Tad tiesiog išgyveni viską su savimi ir eini toliau“, – pasakojo ji.

Paklausta, ar kai kurie gerbėjai nebando peržengti padorumo ribų bandydami sužinoti viską, D. Vačiūtė neslėpė: „Šita problema yra gana didelė. Jei jau esi viešas asmuo, turi žinoti, jog žmonės norės žinoti visas tavo gyvenimo detales. Tai nėra malonu, gauni begalę privačių žinučių su įvairiausiais klausimais, tačiau jei tai peržengia ribas, tiesiog neatsakau ir juos ištrinu. Jei pati keliu istoriją ir pasakojuosi, žinoma, tai yra kitoks atvejis, negu tada, kai žmonės prisikuria gandų. Kiti jais patiki ir pradeda tavęs klausinėti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinomumas turi savo kainą

Deimantė pasakojo, kad svarbu suprasti, jog žinomumas atneš ir ne tokių gražių nuomonių, vis dėlto svarbiausios turėtų būti tos, kurios yra iš artimiausių žmonių lūpų.

„Jei jau esi žinomas, turi suprasti, jog nepasirinksi, ką žmonės apie tave kalbės, jog jie tave atpažins visur, kur tu nueisi, kad jei norėsi rasti ramybę, tai jos tikrai mieste nerasi – teks važiuoti į atokesnes vietas, jei norisi nuo visko šiek tiek atsiplėšti. Ir, žinoma, įvairios nuomonės apie tave, į kurias turėsi nekreipti dėmesio, nes žinai, jog tavo draugai, šeima tave pažįsta geriausiai ir gali susidaryti pačia tikriausią nuomonę“, – pasakojo ji.

REKLAMA

Būtent dėl šios priežasties jauna mergina kartais daro specialias pertraukas nuo to, kas jai neša ne tik geras emocijas, bet ir pelną – socialinių tinklų: „Kartais tiesiog nuo visko pavargsti ir reikia nuo to atsikvėpti.“

Tiesa, ištikimiausi D. Vaičiūtės sekėjai dažniausiai merginą mato apsuptą vaikino Edvino ir geriausios draugės Džestinos, kurie užsiima tokia pat veikla. Vis dėlto paklausta, ar jie tarpusavyje konkuruoja, mergina skuba patikinti, kad apie tai nėra nė kalbos.

„Mano draugai, o ypatingai mūsų trijulė, esame be galo vieningi. Tarp mūsų konkurencijos niekada nebuvo ir nebus. Mes padedame vienas kitam, galvojame ir įgyvendiname idėjas kartu. Tokioje aplinkoje dirbti yra labai lengva ir malonu!“ – sako Deimantė.

REKLAMA

Vis dėlto kas liečia kitus vaizdo tinklaraštininkus, D. Vaičiūtė teigia, kad čia ji gali kalbėti tik už save. „Aš tikrai negalvoju, kaip man čia kažką aplenkti ar pasirodyti geriau. Tiesiog darau, tai ką sugebu geriausiai – kuriu dėl savęs ir savo sekėjų“, – sakė ji.

Ir nors daugeliui galėtų pasirodyti, kad tikrą tinklaraštininką supras tik kitas, kuris užsiima tuo pačiu, Deimantė pasakojo turinti ir daugybę su tuo nesusijusių draugų.

„Jie mane tikrai palaiko, nors pradžioje jiems galbūt šiek tiek buvo keista, bet po laiko visi priprato, o dabar patys yra įsitraukę į mano veiklą!“ – sakė ji.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų