REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Karolis Servetka (nuotr. asm. archyvo)

Tikėtina, jog daugelis pamatęs gatvėje einantį į moterį persirengusį vyrą, tikrai atkreiptų dėmesį. Ryškus makiažas, spalvoti plaukai ir aukštakulniai – akį traukiantis įvaizdis. Būtent taip mėgsta pasipuošti vaikinas, kuris įkūnija savo paties sukurtą personažą – Vandą Saiko.

12

Tikėtina, jog daugelis pamatęs gatvėje einantį į moterį persirengusį vyrą, tikrai atkreiptų dėmesį. Ryškus makiažas, spalvoti plaukai ir aukštakulniai – akį traukiantis įvaizdis. Būtent taip mėgsta pasipuošti vaikinas, kuris įkūnija savo paties sukurtą personažą – Vandą Saiko.

REKLAMA

Vaikinas pasakoja, kad šį personažą susikūrė ne šiaip sau – jis nori skleisti žinią bei pabėgti nuo rutinos.

Esi vyras, tačiau nebijai persirengti į moterį. Nuo ko visa tai prasidėjo?

Nuo pat vaikystės, kai man buvo gal 4 ar 5 metai. Mėgdavau apsiauti mamos aukštakulniais, taip pat mane visada traukė kosmetika. Trumpai sakant, tiesiog nuo mažų dienų jaučiau tą trauką.

Kokios buvo aplinkinių bei tėvų reakcijos?

Visada girdėdavau, kaip smerkiami yra gėjai, bet niekada nesuprasdavau, kas čia tokio, nes man viskas tarsi įgimtai buvo sava. Nors girdėdavau, kad aplinkiniai šmeižia gėjus, tačiau mano šeima viską žino ir mane palaiko. Mamos palaikymas man suteikia labai daug jėgų, įkvėpimo ir motyvacijos judėti toliau. Aišku, kad kai prieš kelis metus ji apie viską sužinojo, reikėjo apsiprasti, bet tai įvyko greitai.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl sugalvojai sukurti Vandos Saiko personažą?

Ji yra visiška patrakėlė, ji – mano visos slapčiausios mintys ir svajonės, sudėtos į vieną asmenį. Dar prieš 6 metus, kuomet dažydavausi su mamos kosmetika ir siuntinėdavau draugams kvailus, juokingus vaizdo įrašus, tuomet dar vadinausi „Kolanda“.

REKLAMA

Kai išsikrausčiau gyventi į Vilnių, atsivėrė milijonai galimybių. Pradėjau dirbti su makiažu, bendradarbiai mane praminė Vanda. Vanda vardas gimė nuo frazės „pelkių Vanda“. O Vanda jie mane praminė dėl mano labai netvarkingo ir spontaniško charakterio. Nuo tada ir prilipo tas vardas mano „drag“ asmenybei.

Kas būni tada, kai nebūni Vanda?

Vanda būnu tik specialiuose renginiuose arba gėjų bei lesbiečių klube, kuriuose žmonės tai priima ir supranta. Gatve taip niekada nevaikštau, nes Lietuvoje jaučiuosi dar nepakankamai saugiai. Replikų kol kas dar niekada nesulaukiau, tačiau ko gero dėl to, kad visuose renginiuose būna savi žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

O pati Lietuva labai sparčiai auga. Prieš kelis metus buvo sunku pagalvot, kad čia vyks „drag“ renginiai, bet dabar, kuo toliau, tuo labiau jų daugėja. Tai reiškia, kad visuomenė po truputį nustoja bijoti naujovių. Na, o darbo dienomis aš taip nesidažau.

Ką nori įrodyti tada, kada esi Vanda? Kodėl nori pabėgti nuo tikrovės ir persirengti į kitą asmenį?

Aš noriu žmonėms parodyti, kad reikia nebijoti būti savimi. Vanda tarsi kovoja prieš sistemą. LGBT + žmonės negali įsivaikinti vaikų, jie negali tuoktis, jie negali sukurti partnerystės. Todėl aš, kaip „drag“ karalienė noriu skleisti šią žinią.

Skaudžiausia, kad LGBT + žmonės negali kritinėse situacijose aplankyti savo antros pusės ligoninėje. Mes – LGBT + žmonės, pasigestame teisių. „Drag“ kilo iš to, kad žmonės negali jaustis savimi, todėl ir atsiranda tokie dalykai, per kuriuos save realizuoji. Noriu padėti visiems žmonėms atrasti save.

Nenuostabu, kad būna dienų, kai būna sunku, rodosi, kad viskas slysta iš rankų. Tad kas yra tavo gyvenimo ramstis?

Mano vaikinas. Jis yra ir moralinis, ir emocinis mano palaikymas. Jis ne tik man padeda sunkiomis dienomis. Labai džiaugiuosi, kad jis man visuomet pataria. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų