REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Sveikata (nuotr. 123rf.com)

Turėti dailias kūno linijas trokšta dauguma žmonių, bet maža dalis pasiryžta apsilankyti sporto salėje, o norint turėti liekną kūną privalu sportuoti bei sveikai maitintis.

5

Turėti dailias kūno linijas trokšta dauguma žmonių, bet maža dalis pasiryžta apsilankyti sporto salėje, o norint turėti liekną kūną privalu sportuoti bei sveikai maitintis.

REKLAMA

Naršydami internete randate gausybę patarimų, kaip atsikratyti viršsvorio. Dažnas žmogus sunkiai susidoroja su tokia gausa informacijos, todėl asmeninė trenerė portalui Daily Star. davė 4 veiksmingus patarimus.

Žmonės randa daugybę priežasčių, kodėl negali nuvykti į sporto salę. Dauguma sako, kad neturi laiko ar po darbo jaučiasi pavargę. O vos tik grįžę namo valgo riebų bei keptą maistą. Tokiu būdu kilogramai tik auga. Anot asmeninės trenerės, privalu laikytis 4 patarimų.

1. Vaikščiojimas

Trenerė pataria į darbą ar iš jo – eiti. Kuo daugiau judėsite, tuo greičiau pasieksite norimų rezultatų. Jeigu jūsų darbo vieta yra toli nuo namų, tuomet eikite bent pora stotelių, o tik tuomet įlipkite į autobusą ar automobilį. Vaikščiojimas puikus būdas ne tik numesti svorio, bet ir jis netuština jūsų piniginės, juk eiti – nieko nekainuoja.

REKLAMA
REKLAMA

2. Mankšta 3 kartus per savaitę

Trenerė pasakoja, jog ryte atlikta mankšta ne tik pagerina nuotaiką, bet ir mažina kūno apimtis. Anot jos, geriausia mankštą daryti ryte, kuomet dar esate nepavargę. Po mankštos jausitės žvalūs bei energingi. Na, o jeigu sunku prisiversti mankštintis vienam, ji pataria pakviesti kaimynus ir daryti bendrą mankštą lauke. Ji teigia, kad labai veiksminga yra atlikti pratimą, kuris vadinasi „Vaikščiokite, kvėpuokite, atsigaukite“. Šį pratimą reikia atlikti du kartus po 60 sekundžių.

REKLAMA

3. Pasipriešinimo treniruotės

Prie mankštos pridėkite ir pasipriešinimo pratimus. Jie sustiprins jūsų raumenis, mažins riebalų sluoksnį aplink pilvą bei sėdmenis. Trenerė pabrėžia, kad reikia nuolat didinti krūvį ir įvairinti atliekamus pratimus. Namuose lengvai galima daryti atsilenkimus, pritūpimus, įtūpstus ir panašiai.

4. Dieta

Sakoma, jūsų kūno svorį 80 proc. lemia mitybą, o 20 proc. – sportas. Todėl būtina suvartoti mažiau kalorijų, nei sudeginate. „Valgykite sveikus ingredientus ir maistinių medžiagų turinčius maisto produktus. Maistą gaminkite iš liesų baltymų ir skaidulinių daržovių, kartu su nedidelėmis sveikų riebalų ar angliavandenių porcijomis“, – pataria asmeninė sporto trenerė.

Taip pat svarbu atsižvelgti ir į porcijos dydį bei kiek kartų jūs valgote. Idealu jei valgote 3-4 kartus, bet mažomis porcijomis. Valgydami dažniau, bet mažiau – ilgiau išlaikysite organizme sotumo jausmą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų