REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Makaronai (nuotr. 123rf.com)

Dietos daugeliui tampa tikru iššūkiu, ir nors duodame sau žodį ištverti nors savaitę, daugelis mūsų palūžta jau pirmomis dienomis. Tiesa, būdų, kaip atsikratyti papildomo svorio neatsisakant visko, kas jums patinka, vis dėlto yra.

3

Dietos daugeliui tampa tikru iššūkiu, ir nors duodame sau žodį ištverti nors savaitę, daugelis mūsų palūžta jau pirmomis dienomis. Tiesa, būdų, kaip atsikratyti papildomo svorio neatsisakant visko, kas jums patinka, vis dėlto yra.

REKLAMA

Vienas iš jų – lengva saviapgaulė.

Visi žino, kad svarbiausia vengti angliavandenių, vis dėlto ne vienam būtent angliavadenių kupinas maistas – pats skaniausias. Tačiau yra būdų, kaip mėgautis tuo, kas jums patinka su mažomis išimtis.

Pateikiame visus maisto produktus, kuriuos kiek pakeitę didelės žalos sau nepadarysite, o netrukus dar ir pradėsite džiaugtis pagražėjusiomis kūno linijomis.

1. Makaronus iškeiskite į tokius, kurie pagaminti iš daržovių

Jau kurį laiką visame pasaulyje itin madingais tapo iš daržovių susukti makaronai. Kol kas populiariausi yra tie, kurie pagaminti iš cukinijų. Jų forma primena makaronus, o pagardinę pomidorais ar nekaloringu kreminiu padažu jūs netgi jausitės taip, lyg valgytumėte kažką panašaus.

REKLAMA
REKLAMA

2. Pienišką šokoladą pakeiskite į tamsų

Tamsus šokoladas turi ne tik mažiau cukraus, bet ir riebalų. Taip pat jis padės ne tik kūno linijoms, bet ir geresnei savijautai, mat mėgaujantis juo išvengsite streso, o tai sumažins širdies ligų ir vėžio riziką.

REKLAMA

3. Atsisakykite saldintos kavos

Vietoje to, kad išlaidautumėte ir pirktumėte cukraus kupinas bei įvairiais sirupais pagardintas kavas vietinėje kavinėje, geriau rinkitės tas, kurias pasidarote patys. Taip pat, vietoje įprasto pieno rinkitės augalinį – geriausiu atveju, sojos. Jei jo nemėgstate, tuomet rinkitės liesą – net toks mažytis pokytis jums gali sutaupyti apie 160 kalorijų.

O jei nesate didelis kavos mėgėjas, jos geriau atsisakyti išvis – žolelių arbata neretai padės numalšinti ir norą mėgautis saldėsiais, taip pat pagreitins medžiagų apykaitą.

REKLAMA
REKLAMA

4. Alkoholį gerti galite – svarbu pasirinkti tinkamą

Tokie alkoholiniai gėrimai, kaip alus, sidras ar kokteiliai yra kupini cukraus, todėl jei jums būtina progomis paragauti alkoholio, geriausia būtų rinktis vyną.

Taip pat nepamirškite gerti vandens – tai ne tik padės išvengti pagirių, bet dar ir privers jaustis sotesniu. Tokiu atveju, nenorėsite papildomai užkandžiauti.

5. Patys marinuokite mėsą, skirtą vakarėliams

Jei nuspręsite surengti vakarėlį, nepulkite pirkti jau pamarinuotos mėsos iš prekybos centrų – geriau rinkitės tokią, kurią pagardinę būsite patys. Taip pat geriau rinkitės vištieną, o ją valgykite kartu su daržovėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Tortilas iškeiskite į salotų lapus

Meksikietiško maisto mėgėjai gali neliūdėti, mat šios virtuvės patiekalais galima mėgautis net ir besilaikant dietos. Tiesa, tokiu atveju tortilas siūloma keisti salotų lapus – visą likusį įdarą galite palikti tokį, koks yra originaliuose receptuose.

7. Pakeiskite populiariuosius angliškus pusryčius

Daugelis savo ryto negali įsivaizduoti be angliškų pusryčių. Gera naujiena ta, kad jais mėgautis tikrai galima – paprasčiausiai vietoje skrebučio ir pupelių rinkitės daugiau šoninės, kiaušinių ir grybų.

8. Pakeiskite picos pagrindą

Internete jau kurį laiką sklando receptas, kuriame teigiama, kad įprastos picos pagrindą pakeitę tokiu, kuris padarytas iš kalafijoro, jūs ne tik nepajausite didelio skonio skirtumo, bet dar ir sutaupysite papildomų kalorijų.

REKLAMA

Tokį pagrindą galite pasigaminti iš kalafijoro, mocarelos, parmezano, prieskonių, česnako ir 2 kiaušinių.

9. Salotos nebūtinai turi būti nuobodžios

Daugelis teigia, kad salotos – vienas nuobodesnių patiekalų, vis dėlto patys gamindamiesi jas namie visuomet galite eksperimentuoti.

Pridėkite alyvuogių, fetos sūrio, avokado, jelapenų, riešutų ir kitų sveikų ingredientų.

10. Svarbiausia – nebadaukite

Daugelis siekdamas numesti svorio stipriai sumažina kalorijų skaičių, vis dėlto dažnai tai nė nepadeda – badavimas gerų rezultatų neatneša, mat šitaip elgtis galite tik ribotą laiką.

Dėl šios priežasties siūloma valgyti 3 rimtus patiekalus ir 2 nedidelius užkandžius. Tokiu atveju jūs niekuomet nesijausite alkani, o jei rinksitės subalansuotą maistą – net ir nepriaugsite svorio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų