REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Sveika mityba (nuotr. 123rf.com)

Laikaisi dietų ir vis tiek nematai rezultatų? Atrodo, kad viską darai teisingai, bet svoris nejuda iš vietos? Portalas thesun.co.uk atskleidė 9 priežastis, dėl kurių galimai nepavyksta numesti svorio.

5

Laikaisi dietų ir vis tiek nematai rezultatų? Atrodo, kad viską darai teisingai, bet svoris nejuda iš vietos? Portalas thesun.co.uk atskleidė 9 priežastis, dėl kurių galimai nepavyksta numesti svorio.

REKLAMA

Atrodo, kad viską darai teisingai, tačiau jokių pasikeitimų nematyt. Privalu atsižvelgti į šias priežastis:

Per mažai miego

Dauguma sveikatos specialistų teigia, kad žmogui privaloma miegoti 6-8 valandas per parą. Žmogui būtinas geras poilsis, nes tik gero poilsio pagalba kūnas gali atsigauti ir pailsėti.

Čikagos universiteto tyrimo duomenimis nustatyta, kad laikydamiesi dietos ir mažai miegodami sunkiau atsikratysite nereikalingų kilogramų. Žmonės, kurie miega 6-8 valandas per parą ne tik lengviau numeta svorio, bet ir sumažina apetito jausmą.

Asmenys, kurie miega mažiau valandų per parą, dažnai būna pikti ir alkani. Miego trūkumas skatina didelį apetito jausmą, padidėja saldaus maisto potraukis.

REKLAMA
REKLAMA

Stresas

Gyvendami įtemptu darbo grafiku, žmonės dažnai patiria stresą. Per didelis stresas taip pat skatina žmones į nutukimą. Asmenys, kurie būna stresinėse situacijose, sunkiai atsispiria pyragėliams, saldainiams ar sausainiams O būtent šie maisto produktai – kalorijų bombos.

REKLAMA

Mokslininkai išsiaiškino, kodėl taip sunku ignoruoti nesveiką maistą. Jie nustatė, kad jaučiant stresą ar per daug dirbant, sunkiai atsispiriama pagundoms. Jie pataria, kad kritinėse situacijose saldžius pyragėlius iškeistumėte į sveiką užkandį ar vaisius, šie sumažins ne tik stresą, bet ir nepakenks figūrai.

Kalorijų skaičiavimas

Laikantis dietų ar bandant sumažinti suvartojamo maisto kiekį – privalu skaičiuoti kalorijas. Žinoma, kad tai iš pradžių bus sunku, bet laikui bėgant tai taps įpratimu. Sveikos gyvensenos specialistai pataria, kaip palengvinti šį procesą. Išmaniųjų technologijų pagalba galima atsisiųsti programėlę, kurioje galite fiksuoti tai ką valgote.

REKLAMA
REKLAMA

Hormonai

Norint, kad organizmas sklandžiai dirbtų, būtina stebėti savo hormonus. Per didelis hormonų kiekis organizme nepadeda numesti svorio, o tik skatina jį augti. Moterys, kurios turi per didelį insulino kiekį organizme, galimai turi ir daugiau riebalų, todėl sunkiau jį numesti.

Menopauzės metu moterys taip pat valgo daugiau, o sportuoja mažiau. Būtina sumažinti insulino kiekį, tuomet ir medžiagų apykaita geriau veiks ir bus lengviau numesti svorio.

Sklandumas

Jeigu nori pasiekti užsibrėžtų rezultatų – privaloma viską daryti nuosekliai. Būtina viską atidžiai užsirašyti į užrašų knygutę, kurioje sklandžiai parašysite ką darėte, valgėte. Privalu daryti mankštą, neužteks tik laikytis dietos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rutina

Sakoma, kad gerų dalykų reikia laukti. Todėl neskubėkite ir susikurkite rutiną. Sportuokite ir sveikai maitinkitės. Tik tada, kai sujungsite šiuos du dalykus jums pavyks pasiekti rezultatų.

Sukčiavimo diena

Sveikos mitybos specialistai pataria, kad save galima palepinti vieną kartą per savaitę. Ne paslaptis, kad laikytis dietų yra sunku. Todėl jie pataria vieną dieną per savaitę leisti save palepinti gardžiu kąsneliu.

Šalin blogas mintis

Blogomis mintimis laikomos tos mintys per kurias galvojate apie nesveiką maistą. Jei mažiau galvosite apie nesveiką maistą, mažiau jo ir norėsis.

Neskubėkit

Pokyčiams reikia laiko. Negalvokite, kad sveikai maitinantis ir sportuojant jau po pirmos dienos išvysite pokyčius. Sakoma, kad akivaizdūs rezultatai matomi po 12 savaičių, kuomet sportuojate ir sveikai maitinatės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų