REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
Zuokų drama garsenybes privertė juoktis (tv3.lt fotomontažas)

Po pasirodžiusių žinių apie byrančią Vilniaus savivaldybės tarybos nario Artūro Zuoko ir jo žmonos Agnės santuoką, pora išgyvena dar vieną dramą.

Po pasirodžiusių žinių apie byrančią Vilniaus savivaldybės tarybos nario Artūro Zuoko ir jo žmonos Agnės santuoką, pora išgyvena dar vieną dramą.

REKLAMA

Skyrybų dramą išgyvenanti Agnė namuose atrado kelias dešimtis įvairiausių dėžių su, Jono Meko darbais, galbūt meno vertybėmis ir kreipėsi į savivaldybę prašydama jas susirinkti. Pasak moters – apie jų egzistavimą buvęs sutuoktinis Artūras Zuokas jai užsiminęs nebuvo, todėl kyla įtarimų, kad jos galimai buvusio mero nusavintos.

O štai buvęs Vilniaus meras žodžio į vatą nevynioja – reikalauja paimtas vertybes kuo greičiau gražinti ir sveikina savo buvusią žmoną surengus fluksus stiliaus performasą.

Tokia situacija sudomino ne vieną, pasisakyti apie Zuokų santykių dramą nepraleido progos daugelis garsių žmonių.

Prodiuseris ir dainininkas Stanislavas Stavickis-Stano chaotišką situaciją stebėjo su humoru.

„Atrodo, eilinis trečiadienis, ir kaip griaustinis pyst – Zuokas apsivogė. Meno kolekcija žiauriai vertinga: paveikslai, knygos, visas Meko gyvenimas... Bet kažkaip įtarimą kelia, tai, kad žurnalistus sukvietė ir daiktus išvežė jo žmona. Na, nes labai dora ir „čia ne mūsų šeimos turtas, nežinau, iš kur“. Suprask – Zuokas privogė. Nerealūs santykiai, neduok Dieve.

REKLAMA
REKLAMA

Bet durniausia šitoje vietoje, kad iš privačių namų daiktus išveža savivaldybės transportas, savivaldybės darbuotojai ir sandėliuoja savivaldybėje. Ech, mano žmona prisiskaitys šitų straipsnių ir paprašys savivaldybės darbuotojų, kad išvežtų mano senų kompaktų dėžę (senokai skundžiasi, kad vietą užima). Aš atkeršysiu ir, su savivaldybės pagalba, atsikratysiu jos rūbų. Ir dar, kartono pas mus už namo pilna ir lapų. Arčiau reikalo. Kuriuo numeriu reikia skambinti, kad sutuoktinio turtą išvežtų savivaldybės transportas. Kas žino?“ – feisbuke juokėsi atlikėjas.

REKLAMA

Komunikacijos specialistas Arijus Katauskas šia situacija sulygino su Jasaičių drama: „Atsimenate Oksanos ir Simo skyrybų fejerverkus? Dabar palyginkite, kai ateina į sceną tikri profai. Nunešė velniop viską, dar ir seną politinį priešą užkabino nevaikiškai. Lenkiu savo žilą (du plaukai žili, tad jau galiu) galvą ir laukiu naujų serijų.“

„Girdėjau apie Fluxus judėjimą, Fluxkits, FluxShops, netgi apie Fluxus Ministeriją girdėjau. Bet, kad būna ir Fluxus skyrybos, išgirdau pirmą kartą“, – socialiniame tinkle juokavo rašytojas Aidas Puklevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Kūrybinės agentūros vadovas Saugirdas Vaitulionis taip pat nepraleido progos pašmaikštauti: „Moteris – kaip granata. Nuimk nuo jos žiedą ir pi*dec“,– trumpai Zuokųr skyrybų performansą apibūdino bičiulis. Taiklu, vienok.“

Byrančios šeimos drama pavirto į meno vertybių detektyvą. Besitvarkydama prabangiuose namuose Užupyje, į kuriuos sugrįžo dėl vykstančių skyrybų su buvusiu Vilniaus miesto meru Artūru Zuoku Agnė Zuokienė atrado tikrą lobį. Visą galybę galimai Jono Meko kurtų ir kolekcionuotų meno vertybių.

Moteris tikina apie šiuos namuose sandėliuojamus meno kūrinius anksčiau nieko nežinojusi.

Keletos dešimčių dėžių viduje – patys įvairiausi, kaip įtariama, Jono Meko kurti darbai, eskizai, piešiniai, vaizdajuostės, senas kino projektorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norėjau atlaisvinti kambarį, skirtą mūsų dukrai, kuriai 14 metų ir darydama tam tikrą tvarką namuose tiesiog radau, ko nesitikėjau", – sakė Agnė Zuokienė.

Nors, pasak moters, anksčiau jie buvo itin artimi ir visus reikalus bei problemas spręsdavo kaip partneriai, apie sandėliuojamus meno kūrinius Artūras Zuokas buvusiai žmonai užsiminęs nebuvo. Moteris tikina, kad nenori savo namuose turėti to, kas jos šeimai nepriklauso.

„Tai ne mūsų. Aš tikrai nenoriu prisiimti jokios moralinės, finansinės atsakomybės, gink Dieve, neduok Dieve koks nors vienas paveikslėlis dings ar dar kažkas, tai tikrai, kaip sakyti, noriu būti sąžininga su Dievu ir visu pasauliu, niekada negalėčiau paimti nei vieno dalyko", – tęsė moteris.

REKLAMA

Agnės Zuokienės prašymu iškviesti Vilniaus miesto savivaldybės atstovai kartu su antstoliu meno vertybių kolekciją surašė, supakavo ir išsivežė. Meno vertybių buvo tiek daug, kad prireikė net dviejų savivaldybės atsiųstų mikroautobusiukų joms surinkti.

„Viską fiksuos antstolis, Antstolis vakar jau suinventorizavo tas dėžes ir jų kiekį, yra surašytas protokolas, na ir kaip bešeimininkis turtas bus savivaldybės transportu nuvežtas į savivaldybę ir ten laikomas kol geriau išsiaiškinsim kas ten viduje yra", – aiškino Vilniaus administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Artūras Zuokas su Jonu Meku, vienu garsiausių avangardinio meno kūrėjų pasaulyje buvo itin geri draugai.

REKLAMA

Dėl to visame pasaulyje Lietuvą garsinusių Mekų šeima su Zuokais bendraudavo itin glaudžiai ir dažnai. Zuokienė pasakoja, kad jų namuose buvo apsistojęs ir Jono Meko sūnus ir dukra. Jie čia gyveno apie pusmetį, tačiau versija, kad šie kūriniai gali priklausyti Jono Meko atžaloms, pasak moters, neįtikima.

A. Zuokas žiniasklaidai nekomentavo susidariusios situacijos, tačiau savo vertinimą pateikė feisbuke. Politikas tvirtino, kad Lietuvoje vyksta fluxus performansas.

„Ir, matau, turiu pareigą paaiškinti. Mielai, tai darau, nors ir esu ne Lietuvoje. Vilniaus miesto savivaldybėje ne visi turi minimalų kultūrinį išsilavinimą bei teisines žinias, bet būtent tokie ir tinka fluxus gatvės pokštams“, – komentavo A. Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Politikas teigė, kad R.Šimašius ir administracijos direktorius Povilas Poderskis neskiria Vilniaus miesto savivaldybės įstaigos Jono Meko vizualinių menų centro nuo privačios viešosios įstaigos Jono Meko fondo.

„Todėl iš Užupio g. 30 paimtos dėžės, kuriose ne meno kūriniai, o knygos bei žurnalai apie kiną ir ir jo istoriją priklauso būtent Jono Meko fondui. Kaip ir kiti artefaktai iš Fluxus ministerijų Vilniuje ir Kaune laikotarpio. Todėl, kuo skubiau gražinkite į vietą, kas ne jums priklauso. Ir saugiai“, – ragino A. Zuokas.

A. Zuokas taip pat ironiškai sveikino A. Zuokienę su gimtadieniu.

„Sveikinimai Agnei, kuri savo gimtadienio proga surengė puikų fluxus performansą. Ir sandėliuko nereikėjo pačiai valyti, tai padarė Vilniaus miesto savivaldybė:) Gaila, jie fluxus pokšto, atrodo, nesuprato...“ – ironizavo A. Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų