REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Rasa Vilkienė (Tadas Wolf photography) (tv3.lt fotomontažas)

Garsenybių trenerė Rasa Vilkienė yra žinoma dėl daugybės priežasčių – ne kartą moteris buvo matoma ir televizijos ekranuose, o žiniasklaidoje pasirodė ir pikantiškos jos nuotraukos, kai jas paviešinusi skatino žmones eiti balsuoti savivaldos rinkimuose.

18

Garsenybių trenerė Rasa Vilkienė yra žinoma dėl daugybės priežasčių – ne kartą moteris buvo matoma ir televizijos ekranuose, o žiniasklaidoje pasirodė ir pikantiškos jos nuotraukos, kai jas paviešinusi skatino žmones eiti balsuoti savivaldos rinkimuose.

REKLAMA

Vis dėlto daugiausiai žmonių į Rasą kreipiasi tada, kai nori tokių pat idealių kūno formų, kaip kad jos pačios. Tiesa, kad taip atrodytų, Rasa ne tik nuolatos pati sportuoja, bet laikosi ir itin griežto mitybos plano. Savo režimo ji neatsisako net vasarą – atvirkščiai, treniruotes perkelia į paplūdimį, o ir maistą stengiasi valgyti tik tokį, kuris per daug neapsunkintų.

Savo asmeninėje paskyroje ne kartą esate pasidalinusi treniruotėmis iš paplūdimio – ar daug norinčiųjų čia susirenka?

REKLAMA
REKLAMA

Treniruotės prie jūros pritraukia kiekvienais metais vis daugiau žmonių. Jie visi yra laimingi sportuodami gryname ore. Tos emocijos ir energijos neįmanoma perduoti – kai dalyvauji, tuo metu ir pajauti tą malonumą. Žmonės yra laimingi galėdami judėti kartu su savo šeima, draugais.

REKLAMA

Ne visi pliaže išdrįsta pasirodyti su maudymosi kostiumėliu, o čia reikia net ir rimtai paplušėti – ar visi išdrįsta drabužius nusimesti iš pirmojo karto?

Kiekvienas sportuoja taip, kaip jam patogu, bet kai karšta, manau, kad nėra kur dingti, nes juk pliažas, smėlis, kodėl tai turėtų būti tabu? Pliaže niekas neguli su rūbais.

Kiek maždaug trunka tokia treniruotė? Ar pasitaiko žmonių, kurie treniruotę stebi iš šono, kažką komentuoja?

Treniruotė trunka apie 1 valandą. Stebėtojų visuomet yra, taip pat ir komentatorių. Bet mes esame gerai nusiteikę, todėl į tai nekreipiame dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA

Jūsų manymu, ar lietuvės moterys apskritai turi daug kompleksų? Kas padėtų juos sumažinti?

Mūsų visuomenė yra labai kompleksuota – jei tu esi šiek tiek kitoks, reiškia, tave galima pasmerkti. O reiktų vaikus mokinti, kad niekas nedavė teisės smerkti ir kiekvienas mes esame individualus – kuo daugiau skirtingų žmonių, tuo įdomesnė visuomenė, tuo mes laisvesni vidumi.

Vasarą ne vienas lietuvis „pameta“ geros mitybos įpročius – ima mėgautis alkoholiniais gėrimais, riebiais patiekalais. Vis dėlto kaip dažnai galima leisti sau taip nuklysti?

Aš laikausi taisyklės, kad mes valgome, bet neryjame. Vienas skanėstas per dieną, o laisvadienis yra šeštadienis. Kitos dienos yra disciplina ir judesys, priklausomai nuo darbo pobūdžio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip atrodo Jūsų pačios vasaros visos dienos meniu?

Mano meniu:

  • 6.30 val. 1 stikline vandens
  • 7.00 val. 2 virti kiaušiniai, juodos duonos riekė su sviestu ir skiltele avokado, agurkėlis, po 15 minučių – juoda kava
  • 10.00 val. 150 g varškės, 30 g jogurto, 50 g uogų
  • 13.00 val. trinta daržovių sriuba, 250 g žuvies, 250 g daržovių
  • 14.30 val. desertas (ledai arba 20 g proteininio šokoladuko, arba trintų uogų ar vaisių kokteilis)
  • 15.30 val. proteininis kokteilis su pasukomis
  • 18.00 val. 150 g vištienos, 300 g daržovių, pusė avokado.
  • 20.00 val. 2 virti kiaušiniai, agurkas, pamidoras.
  • 21.30 val. proteininis kokteilis su pasukomis.

Kokius produktus siūlytumėte įtraukti į savo vasaros meniu racioną?

REKLAMA

Vasarą reikėtų valgyti daug vaisių, daržovių, uogų, gerti daug skysčių.

Iš kur jūs pati semiatės motyvacijos tinkamai maitintis ir sportuoti net ir karščiausią vasaros dieną?

Man judesys yra sveikata, malonumas, gera savijauta – norint gerai jaustis, aš užsibrėžiu tikslus. Jie man gimsta kiekvieną dieną – tuo aš ir skiriuosi nuo kitų, galiu kitus įkvėpti, dėkoti Dievui, kad turiu tokį nuostabų darbą, kuris teikia kitiems tiek daug laimės, džiaugsmo, ir kai žmonės keičiasi, tai mano visi lūkesčiai yra pateisinti.

Ar tai, kad diena yra labai karšta, yra pakankama priežastis sportą atidėti?

Sportui tikrai nėra blogo oro – yra bloga apranga. Kartais mes juk valgome daug ir tikrai nesveiko maisto, todėl sportas yra būtinas, jei norime nors truputį sudeginti kalorijas. Taip, nėra lengva – bet tai mano gyvenimo stilius ir tai manęs nevargina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų