REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar ir jums kančia sportuoti sporto salėje? Jei taip, mitybos ekspertai turi jums išeitį – pasirodo, kad pilvo srityje susikaupusių riebalų galite atsikratyti labai paprastai.

Ar ir jums kančia sportuoti sporto salėje? Jei taip, mitybos ekspertai turi jums išeitį – pasirodo, kad pilvo srityje susikaupusių riebalų galite atsikratyti labai paprastai.

REKLAMA

Pasirodo, kad savo tobulą kūną susikurti galite tikrai ne tik sporto salėje, bet taip pat ir virtuvėje. Būtent mitybos specialistės Terri-Ann Nunns sako, kad 80 procentų kūno kuriama virtuvėje, o tik 20 procentų – sporto salėje.

Pasak mitybos specialistės, svarbiausia, kad savo dieną pradėtumėte sveikais pusryčiais. Būtent jie ir užtikrins energiją visai dienai. Dažna klaida, pasak specialistės, yra ta, jog žmonės praleidžia pusryčius ir neįtraukia sveikų produktų į savo mitybą. 

Moteris pateikia 5 ingredientus, kuriuos privalote įtraukti į savo maisto racioną, jeigu jų dar nėra.

1. Avokadas

Avokade gausu gerųjų riebalų, skaidulinių medžiagų bei kitų svarbių maistinių medžiagų. Juose daugiau kalio nei bananuose, gausu širdžiai naudingų riebalų, be to, valgant avokadus mažėja noras valgyti saldumynus!

REKLAMA
REKLAMA

Terri-Ann pataria pusryčiams rinktis pilno grūdo duonos sumuštinį su avokadu. Riekelę galite paskrudinti, aptepti puse trinto avokado, apšlakstyti citrinos sultinis, pabarstyti druskos ir pipirų. Sumuštinį galite pagardinti kiaušiniu arba šoninės juostele, pomidorais.

REKLAMA

2. Kiaušiniai

Kiaušiniai yra neatsiejama pusryčių dalis, todėl specialistė pataria juos taip pat rinktis ir sveikesniam rytui. 100 gramų kiaušinių taip pat yra ir 13 gramų baltymų, kurie itin svarbūs kūno ryškinimui ir raumenų augimui.

Ekspertė pataria pusryčiams rinktis kiaušinienę, keptą ant augalinio sviesto. Jums reikės: 3 vidutinių kiaušinių baltymų, 1 trynio, žiupsnelio drusko ir pipirų. Pakaitinkite šaukštelį sviesto, pilkite išplaktus kiaušinius, pagardinkite prieskoniais ir nuolat maišykite ant žemos ugnies. Valgykite su sezoninėmis daržovėmis.

REKLAMA
REKLAMA

3. Jogurtas

Graikiškas jogurtas prieš kelerius metus dar buvo naujiena, tačiau šiandien jo galite įsigyti beveik kiekvienoje parduotuvėje. Jis naudingas tuo, jog tai – vitaminų B ir D šaltinis, praturtintas kalciu.

Mažai kalorijų ir cukraus turintį jogurtą galite gardinti vaisiais ar namuose ruošta granola.

4. Pilno grūdo duonos sumuštinis

Norėdami atsikratyti papildomų kilogramų, rinkitės pilno grūdo produktus. Būtent sveikiems pusryčiams pasiruoškite maistingą ir mažai kalorijų turintį sumuštinį.

Paskrudinkite duoną, užtepkite avokado, pasipjaustykite pomidoro bei išsivirkite kiaušinį. Jei mėgstate saldžiai, rinkitės kitokią sumuštinio versiją – aptepkite riekelę riešutų sviestu ir pagardinkite bananu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Bananiniai blyneliai

Pusryčiai daugeliui asocijuojasi ne su kiaušinine, o blynais, tačiau metant svorį dažnai tenka atsisakyti kaloringo patiekalo.

Jei jūs dievinate blynelius, rinkite sveikus bananų blynelius, kuriems nereiks nei miltų, nei cukraus.

Viskas, ko jums reikia, trinto banano, kiaušinio ir kepimo miltelių. Bananą sutrinkite, įmuškite kiaušinį, berkite kepimo miltelius. Viską sumaišykite, atidėkite į šalį. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, pilkite tešlą ir kepkite blynelius. Juos gardinkite šviežiomis uogomis, riešutų sviestu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų