REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Kainos Palangoje (tv3.lt fotomontažas)

Palangos verslininkai kasmet suka galvas, kaip nustebinti vasaros sezonu užsukančius turistus tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio šalių. Vieni nori atidaryti kuo patrauklesnę greito maisto užkandinę, kiti – kaip tik įmanydami siekia įnešti naujų vėjų poilsiautojų pramogoms.

40

Palangos verslininkai kasmet suka galvas, kaip nustebinti vasaros sezonu užsukančius turistus tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio šalių. Vieni nori atidaryti kuo patrauklesnę greito maisto užkandinę, kiti – kaip tik įmanydami siekia įnešti naujų vėjų poilsiautojų pramogoms.

REKLAMA

Vieną savaitgalį besilankydami Palangoje užsukome į populiariausią – Basanavičiaus – gatvę. Joje, kaip ir įprasta, apstu įvairių vietų, kur galima užkąsti, paragauti sezono naujienų ar išbandyti kokią nors aktyvią pramogą.

Nuo senų laikų Palangos simboliu laikomi stačiakampio formos vafliai ant pagaliuko – jų galite rasti kone ant kiekvieno kampo. Aplieti šokoladu, su spalvotais pabarstukais, kokoso drožlėmis, riešutais... Savo mėgstamą derinį ras tikrai kiekvienas. Palangoje vasaros sezono metu jų galima įsigyti už 1,50-2 eurus. Kaina atitinkamai priklauso nuo to, kokius pagardus pasirinksite ir ar vaflį nardinsite visą, ar tik pusę, į šokoladą. Visgi yra tokių vietų, kurios siūlo XXL dydžio vaflius, tačiau už juos pakloti teks ir 3,50 euro.

Praėjusių metų hitas – burbuliniai vafliai – šį sezoną išgyvena ne tokį pelningą etapą. Jei praėjusiais metais prie kioskelio būriavosi minios, galėjusios laukti ir po valandą eilėje, šiemet vaflį įsigysite per penkias minutes. Vaflių kainos svyruoja nuo 3 iki 5 eurų – brangiausi tie, kurie yra su ledais, grietinėle bei pasirinktais jūsų priedais, pavyzdžiui, šokolado gabalėliais, vaisiais, uogomis.

REKLAMA
REKLAMA

Paėjus kiek toliau randame ne vieną tailandietiškų ledų kioskelį. Prieš kelerius metus išpopuliarėję ledai ruošiami ledai jau prieš kelerius metus sužavėjo neįprasta savo forma bei gamybos procesu: grietinėlė ir pienas pilami ant šalto pagrindo, dedami priedai, viskas sutrinama ir suvyniojama į mažus ritinėlius. Tokių ledų porcija Palangos širdyje kainuoja apie 3-4 eurus. Savo mėgstamą skonį ras tikrai kiekvienas, net ir pats išrankiausias.

REKLAMA

Norintiems pasistiprinti rimčiau teks ir piniginę ištuštinti daugiau – dienos pietų kainos svyruoja nuo 4 iki 12 eurų. Pavyzdžiui, porcija cepelinų kainuoja 4 eurus, šašlykas ir indelis sriubos – 5 eurus, porcija makaronų ar salotų – 8 eurus. Jei norite kepsnio ar patiekalo iš mėsos, teks sumokėti nuo 10 iki 15 eurų.

Palangoje taip pat apstu ir pačių įvairiausių pramogų – virtualios realybės kambariai, žaidimų automatai, tačiau čia bene populiariausia atrakcija išlieka paspirtukai. Tiesa, nors eismas Basanavičiaus gatvėje paspirtukams ir dviračiams yra draudžiamas, juos vis tiek galima čia išsinuomoti. Vidutiniškai valandos kaina svyruoja nuo 6 iki 7 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

tv3.lt kiek anksčiau pasakojo apie sezono hitą – ilgiausias bulvytes. Porcija, kurią sudaro maždaug 15 30 centimetrų ilgio bulvyčių, kainuoja 3,50 Eur. Prie bulvyčių galite pasirinkti ir padažą – jų čia yra šeši: pikantiškas, česnakinis, aštrus „Chipotle“, saldžiarūgštis, kečupas ir BBQ.

Kioskelis priklauso 27-erių Karoliui Nenartoniui su žmona Kamile, kurie pirmąjį savo verslą pajūryje atidarė dar pernai – pora pradėjo pardavinėti tailandietiškus ledus, o vėliau nusprendė atidaryti vietą, kurioje bus ilgiausios kurorte bulvytės.

Visą straipsnį rasite ČIA!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų